In & Out

Βίντεο: Το Audi S1 Hoonitron του Ken Block κατακτά το Λας Βέγκας!

Το τελευταίο βίντεο του Ken Block, Electrikhana: High Stakes Playground, κυκλοφόρησε και το αστέρι του σόου είναι το ηλεκτρικό Audi S1 ​​Hoonitron…

Ακούσαμε για πρώτη φορά για το S1 Hoonitron στην αρχή της χρονιάς προτού μάθουμε για το βίντεο, το οποίο τώρα είναι εδώ και όπως υποδηλώνει ο τίτλος του “High Stakes Playground”, διαδραματίζεται στο Λας Βέγκας.

Το βίντεο περιλαμβάνει πολλές εμφανίσεις από την ιστορία της Audi, όπως το 90 IMSA GTO (1989), το 200 Trans Am (1988), το Sport quattro S1 Pikes Peak (1987), το quattro Gruppe B A2 (1984), το R8 LMP και το R18 e-tron quattro από το Le Mans.

Η εισαγωγή ξεκινά με το Audi S1 ​​Hoonitron του Block να περιμένει στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου Paris, πριν κάνει την εμφάνισή του drift-άροντας γύρω από το αντίγραφο της Αψίδας του Θριάμβου, μπαίνοντας στην κεντρική λεωφόρο.

Ο Block «σκίζει» τη Vegas strip (την κεντρική λεωφόρο), η οποία έκλεισε ειδικά για το βίντεο, με το συνηθισμένο του στυλ, με άφθονο καμένο λάστιχο και ελιγμούς που φαίνεται να αψηφούν τους νόμους της φυσικής. Κάποια στιγμή μάλιστα εκτελεί ακόμη και ένα απίστευτα μικρό ντόνατ στο φουαγιέ ενός από τα ξενοδοχεία πριν βγει ξανά από τις μπροστινές πόρτες!

Ο Tom Kristensen, πρώην οδηγός της Audi και εννέα φορές νικητής του Le Mans, κάνει επίσης μια σύντομη εμφάνιση περιμένοντας στο φανάρι καθώς ο Block περνάει μέσα σε ένα σύννεφο καπνού και το βίντεο τελειώνει με τον Block να περιστρέφεται επί τόπου δημιουργώντας ένα τεράστιο σύννεφο κάτω από μια πινακίδα που γράφει «Πόλη του Λας Βέγκας».

Πρέπει να πούμε ότι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στο βίντεο είναι η ησυχία των κινητήρων του S1 Hoonitron. Δεν είναι εντελώς αθόρυβοι, αλλά η κραυγή από τους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες είναι πολύ διαφορετική από τη συνηθισμένη έκρηξη από τον κινητήρα boxer του WRX STI ή τον βρυχηθμό του Mustang Hoonicorn V8 που είδαμε παλαιότερα.

Είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για τον Ken Block. Διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με άφθονη δύναμη, πλαίσιο από ανθρακονήματα και συμμορφώνεται πλήρως με τους αγωνιστικούς κανονισμούς της FIA.

Η ομοιότητά του με το «τέρας» του Pikes Peak, Sport Quattro S1, είναι απίστευτη και πρέπει να επικροτήσουμε την Audi για τον φόρο τιμής στον εμβληματικό ήρωα της δεκαετίας του ’80, ενώ παράλληλα το αυτοκίνητο εξακολουθεί να δείχνει κομψό και φουτουριστικό.

Ας το απολαύσουμε λοιπόν στα χέρια του Ken Block…

Related posts
Auto NewsIn & OutNews

Βίντεο: Ο Lucas di Grassi προκαλεί με το CUPRA Tavascan τις ακραίες συνθήκες της Lapland…

Auto NewsIn & OutNews

Macallan και Bentley δημιούργησαν ένα ουίσκι πιο ακριβό και από αυτοκίνητο!

FeaturesIn & OutIn Pen & Ink

Θέμα: Όλες οι Ferrari του Lewis Hamilton!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!