MotorsportRace News

Παν. Πρωτ. Karting: 3ος Γύρος – Σπάρτη

Μία συναρπαστική ημέρα στο «πεδίο μάχης» της Σπάρτης!

Η επιστροφή στη δράση για το αναβαθμισμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting περιελάμβανε μία ημέρα γεμάτη ενδιαφέρουσες μονομαχίες, με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής να αποτελεί τον 3ο γύρου του 2022 και να διεξάγεται στο φιλόξενο αλλά απαιτητικό «Sparta Racing Circuit Motul», τη μεγαλύτερη σε μήκος πίστα του φετινού προγράμματος.

Εναρμονισμένοι με την ένδοξη ιστορία της Σπάρτης, οι αθλητές που εκπροσωπούν την αφρόκρεμα του ελληνικού karting, βγήκαν στην πίστα με διάθεση να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την κατάκτηση της καρό σημαίας, σε τρεις κατηγορίες:
Ξεκινώντας από τη MINI (8-12 ετών) στην οποία είχαμε οκτώ συμμετοχές, νικητής του Τελικού ήταν ο Θάνος Ζάχος (#62, Praga Zahos Karting, Praga-IAME) που είχε το πάνω χέρι όλη την ημέρα. Στο βάθρο ανέβηκαν ο Βασίλης Μαλαμης (#1, SpeedForce, Tony Kart-TM) και Λευτέρης Τουμπακάς (#111, SpeedForce, LN-TM).

Στην Κλάση MINI B (8-10 ετών), τη νίκη πανηγύρισε ο Έκτορας Τσέντας(#24, Gold Kart Hellas, LN Kart-TM).

Στην κατηγορία JUNIOR (12-14 ετών) αγωνίστηκαν 7 οδηγοί και ήταν ο Μανώλης Λιουδάκης (#29, SpeedForce, LN Kart-Rotax) αυτός που επικράτησε τόσο στα Προκριματικά Σκέλη όσο και στον Τελικό. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της κατηγορίας είναι προσωρινά. Ο αθλητής αποκλείστηκε από τη συνάντηση με απόφαση των αγωνοδικών αλλά συμμετείχε έχοντας ασκήσει έφεση, η εκδίκαση της οποίας εκκρεμεί.
Δεύτερος πλασαρίστηκε ο Φαίδωνας Παπαφίλιππου (#225, Papafilippou Vasileios, DR-Rotax) με τον Χριστόφορο Μπέζα (#254, DR Rotax Karting, Danillo Rossi-Rotax) να συμπληρώνει τις θέσεις του βάθρου.

Τέλος, στην κατηγορία KZ3 (από 15 ετών) νικητής του Α’ Σκέλους ήταν ο Γιώργος Μακρόπουλος (#23, Gold Kart Hellas, Gold Kart-TM) ενώ του Β’ Σκέλους ο Μιχαήλ Τσακανίκας (#45, KR Bouriotis, Maranello-TM).

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της Σπάρτης, έχουν ολοκληρωθεί τα ¾ της φετινής αγωνιστικής σεζόν, η οποία θα κλείσει στις 4 Δεκεμβρίου στο «Kartodromo» στις Αφίδνες.

Related posts
MotorsportWRC

WRC: 4ος Γύρος - Ράλλυ Κροατίας [18 - 21 Απριλίου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - 50ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού [20 - 21 Απριλίου 2024]

Formula 1Motorsport

F1: 5ος Γύρος - GP Κίνας [19 - 21 Απριλίου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!