Auto NewsNewsTuning

Αποκάλυψη για τη νέα Mustang GTD των 800+ ίππων! [video]

Στα άδυτα ενός μεταλλικού γκαράζ που εκτελεί και χρέη αποθήκης, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο πίσω από ένα κτήριο που φιλοξενεί μια αεροδυναμική σήραγγα στο Allen Park στο Michigan των ΗΠΑ, μία ολιγομελής ομάδα ένωσε τις δυνάμεις της το 2021 για μια νέα αποστολή που στα χαρτιά έμοιαζε με άπιαστο όνειρο: να σχεδιάσει μια Mustang που θα είναι σε θέση να αναμετρηθεί με τα καλύτερα ευρωπαϊκά σπορ αυτοκίνητα…

Έτσι δημιουργήθηκε ένα περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο με εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις και δυνατότητα για χρήση σε δημόσιο δρόμο, το οποίο ενσωματώνει στο κατασκευαστικό του DNA την ψυχή μιας Mustang…

Πρόκειται για την ολοκαίνουργια Ford Mustang GTD του 2025, μια «βιτρίνα» τεχνολογικής υπεροχής, η οποία αντλεί έμπνευση από την αγωνιστική Mustang GT3 που θα τρέξει του χρόνου στο Le Mans…

Κάθε εξάρτημα στη νέα Mustang GTD είναι στοχευμένα σχεδιασμένο, ενώ κάθε επιφάνειά της έχει δημιουργηθεί με στόχο τη λειτουργικότητα. Έτσι, έχουμε ένα σμιλεμένο φαρδύ αμάξωμα κατασκευασμένο κατά κύριο λόγο από ανθρακονήματα, ένα μπροστινό μεγάλο splitter, αεραγωγούς σε φτερά και καπό, και φυσικά μία υδραυλικά ελεγχόμενη ενεργή πίσω πτέρυγα που είναι εγκατεστημένη στην κολόνα C.

Στα ενδότερα τώρα, το cockpit είναι φινιρισμένο με υλικά υψηλής ποιότητας, όπως το σουέντ Miko, σε συνδυασμό με δέρμα και επενδύσεις από carbon. Την ίδια στιγμή, οι ψηφιακές οθόνες κρατούν τους οδηγούς προσηλωμένους στο έργο τους προσφέροντας πλήρη έλεγχο, ενώ τα καθίσματα της RECARO που έχουν βελτιστοποιηθεί για τα track days πλαισιώνονται από τρισδιάστατα εκτυπωμένα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, περιστροφικό επιλογέα και μια πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό παραγωγής του αυτοκινήτου, όλα κατασκευασμένα από εξαρτήματα τιτανίου που προέρχονται από το μαχητικό αεροσκάφος Lockheed Martin F-22, ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί για να μειωθεί το βάρος και να δημιουργηθεί χώρος για φόρτωση αντικειμένων.

Ακραίες επιδόσεις και τεχνολογία για την ταχύτερη Mustang δρόμου που έχει κατασκευαστεί ποτέ από τη Ford…

Η Mustang GTD χρησιμοποιεί έναν ειδικά εξελιγμένο υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα με χωρητικότητα 5,2 λίτρων και 800+ ίππων με διπλές εισαγωγές αέρα και το πρώτο σύστημα ξηρού κάρτερ που τοποθετείται σε μια Mustang δρόμου, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της λίπανσης του κινητήρα κατά τη διάρκεια διαδοχικών και απαιτητικών στροφών. Το όριο περιστροφής ξεπερνά τις 7.500 στροφές ανά λεπτό, με τον κινητήρα να παράγει έναν θεσπέσιο ήχο χάρη στο διαθέσιμο σύστημα εξάτμισης το οποίο είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και διαθέτει ενεργές βαλβίδες.

Όλη αυτή η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου μέσω ενός άξονα μετάδοσης κίνησης ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα και συνδέεται με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο, που με τη σειρά του είναι εγκατεστημένο πίσω για κατανομή βάρους που σχεδόν αγγίζει την ιδανική αναλογία 50/50 εμπρός/πίσω.

Ταυτόχρονα, οι εξαιρετικές επιδόσεις της Mustang GTD ενισχύονται περαιτέρω από μια υπερσύγχρονη ημι-ενεργή ανάρτηση που μπορεί να μεταβάλλει τόσο τη σκληρότητα των ελατηρίων όσο και την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, οι ενεργές βαλβίδες στα αμορτισέρ συνδυάζονται με ενεργοποιητές δύο σταδίων στα ελατήρια ώστε να αναβαθμίζουν ανεξάρτητα την απόδοση στο δρόμο και την πίστα. Έτσι, η ανάρτηση επιτρέπει το χαμήλωμα του αμαξώματος κατά σχεδόν 40 χλστ. στη λειτουργία Track Mode, τη στιγμή που η πρόσφυση στο δρόμο και η σταθερότητα του αυτοκινήτου στις στροφές παρέχονται από τα ελαστικά με πλάτος πέλματος που ορίζεται στα 325 χλστ. μπροστά και 345 χλστ., όμοια με αυτά του Ford GT. Τα τελευταία μάλιστα φιλοξενούν σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, ενώ διατίθενται και σφυρήλατες ζάντες μαγνησίου, οι οποίες προσφέρουν τον ιδανικό συνδυασμό βάρους και ανθεκτικότητας, καθώς διαθέτουν μια σχεδίαση παρόμοια με εκείνη των αντίστοιχων ζαντών της αγωνιστικής Mustang GT3.

Πίσω από τους τροχούς αυτούς βρίσκονται τα εντυπωσιακά κεραμικά carbon φρένα της Brembo, τα οποία είναι βελτιστοποιημένα για την απαγωγή της θερμότητας, πετυχαίνοντας πιο ισχυρό και σταθερό φρενάρισμα, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η θερμότητα των πίσω φρένων αποβάλλεται με τη βοήθεια αγωγών ψύξης που είναι τοποθετημένοι κάτω από την πίσω ανάρτηση.

Κλείνοντας, η παραγωγή της Mustang GTD θα είναι περιορισμένη με τιμή που αναμένεται να ξεκινά από περίπου τα 300.000 δολάρια. Θα ξεκινήσει τη ζωή της στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ford στο Flat Rock και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Multimatic στο Markham του Καναδά. Εκεί θα ολοκληρωθεί με ακρίβεια η κατασκευή της από τις ομάδες της Ford Performance και της Multimatic, με αποτέλεσμα η Mustang GTD να είναι διαθέσιμη στα τέλη του 2024 με αρχές του 2025.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Η Alfa Romeo 4C επιστρέφει χάρη στην Abarth…

Moto NewsNews

KTM: Επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και για τα μοντέλα του 2023

Tuning

AC Schnitzer: Βελτιώνει την BMW M2 για ενοικίαση και οδήγηση σε πίστα...

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!