Auto NewsNews

Νέα Aston Martin DB12 Volante: Ένα ανοιχτό GT 680 ίππων!

Η Aston Martin υφίσταται μια μεταμόρφωση υπό την ηγεσία του Lawrence Stroll με μια σειρά πιο γρήγορων, πιο «επιθετικών» και πιο προηγμένων μοντέλων, και με την DB12 ακόμα «φρέσκια», η εταιρεία αποκάλυψε και τη νέα DB12 Volante.

Σχεδιασμένη για να προσφέρει την επιπλέον απόδοση της DB12 σε ένα πακέτο με ανοιχτή οροφή, η Volante προσφέρει σημαντικές μηχανικές αλλαγές σε σχέση με τη DB11 Volante, καθώς και μια νέα αρχιτεκτονική καμπίνας και την απαραίτητη αναβάθμιση.

Όπως και με την κουπέ εκδοχή, ο πιο σπορ χαρακτήρας της DB12 Volante είναι εμφανής στη σχεδίαση, η οποία αντλεί στοιχεία από τη ναυαρχίδα της Aston Martin, την DBS.

Πιο συγκεκριμένα, μια νέα, πολύ μεγαλύτερη μάσκα και μπροστινή ποδιά δίνουν μια πιο απειλητική εμφάνιση σε σχέση με την DB11, μαζί με νέους προβολείς και ανασχεδιασμένα πλαϊνά μαρσπιέ.

Φυσικά, το κύριο στοιχείο που διαφοροποιεί το κουπέ είναι η αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, που χρειάζεται 14 δευτερόλεπτα για να ανοίξει και 16 δευτερόλεπτα για να κλείσει, ενώ περιέχει οκτώ στρώματα μόνωσης και μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα.

Η DB12 χρησιμοποιεί έναν 4λιτρο V8 διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της AMG που παράγει 680 ίππους ισχύος. Η μετάδοση γίνεται μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων με μικρότερη τελική μετάδοση κίνησης από την DB11, με την DB12 Volante να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,7 δευτερόλεπτα και να φτάνει την τελική ταχύτητα των 325 χλμ./ώρα!

Παράλληλα, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης μεταδίδει τη ροπή στους πίσω τροχούς, οι οποίοι εφοδιάζονται με στάνταρ τοποθετημένα ελαστικά Michelin Pilot S 5.

Επιπλέον, κεραμικά-carbon φρένα διατίθενται προαιρετικά για βελτιωμένη απόδοση και μακροζωία, «κόβοντας» ταυτόχρονα 27 κιλά μη αναρτώμενης μάζας.

Όπως και στην έκδοση με τη σκληρή οροφή, η DB12 Volante έχει υποστεί μια ολοκληρωμένη μεταμόρφωση στο εσωτερικό, με ένα νέο ταμπλό, ένα νέο τιμόνι και μια νέα «σουίτα» ψυχαγωγίας για να αντικαταστήσει την παλιά και -σε ορισμένα σημεία- φθηνή καμπίνα της DB11.

Με ένα ευκρινές πακέτο ψηφιακού καντράν και μια μεγάλη οθόνη αφής που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το τιμόνι, η DB12 παρουσιάζει μια τεράστια μεταμόρφωση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της Aston Martin, ενώ –ευτυχώς- το νέο μοντέλο διαθέτει μια σειρά από φυσικούς διακόπτες για τον κλιματισμό και τις λειτουργίες οδήγησης, με τη Volante να διαθέτει μοναδικά ένθετα επένδυσης στις πλάτες των καθισμάτων για μια πιο ξεχωριστή εμφάνιση με την οροφή κάτω.

Ξεκινώντας από τις 185.000£ (ή 215.000€ περίπου με τη σημερινή ισοτιμία), η κουπέ DB12 βρίσκεται σε μια σφαίρα που καταλαμβάνεται από τη Ferrari Roma και την Continental GT V8 S της Bentley και ενώ η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί για τη Volante, είναι πιθανό να φτάσει τις 200.000£ (235.000€ περίπου) για να ανταγωνιστεί τη GTC Continental και τη Roma Spider, με την παραγωγή να ξεκινάει αργότερα φέτος και τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να γίνονται στα τέλη του 2023.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!