Auto NewsNews

Πάνω από 1800 άλογα για το hypercar της Pininfarina…

Η Automobili Pininfarina εντάχθηκε στη σφαίρα των Ferrari, McLaren και Aston Martin με το λανσάρισμα του δικού της ανοικτού speedster…

Ονομάζεται B95 και γιορτάζει τα 95 χρόνια του ονόματος Pininfarina, με τα πλήρως ηλεκτρικά συστήματά του να μεταφέρονται από το Battista και με βάση το Rimac Nevera.

Κάνοντας το ντεμπούτο του στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Μοντερέι, το B95 θα μπει στην παραγωγή το 2025 με μια σειρά μόλις δέκα μονάδων με τιμή 4,4 εκατ. ευρώ το τεμάχιο!

Το B95, το οποίο λανσαρίστηκε ως το πρώτο μοντέλο νέας εποχής της Pininfarina, έχει κατασκευαστεί κατά παραγγελία, από ανθρακονήματα που είναι συναρμολογημένα γύρω από ένα μονοκόκ πλαίσιο, ενώ όπως το υπεραυτοκίνητο Battista της εταιρείας (και το Rimac Nevera στο οποίο βασίζεται), χρησιμοποιεί ένα τετρακινητήριο σύστημα μετάδοσης κίνησης με έναν ειδικό κινητήρα για κάθε τροχό.

Συνδυασμένα, οι κινητήρες αγγίζουν σε ισχύ τους 1874 ίππους του Battista, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις) σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα!

Πίσω από τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 και 21 ιντσών υπάρχουν carbon-κεραμικοί δίσκοι Brembo 390 χλστ. με δαγκάνες έξι εμβόλων εμπρός και πίσω, ενώ στάνταρ τοποθετούνται επίσης ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2R.

Η σχεδίαση του B95 είναι εμπνευσμένη από την εντυπωσιακή σχεδιαστική φιλοσοφία Pura Vision που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, με το κατά παραγγελία αμάξωμά του από ανθρακονήματα να δίνει μια μοναδική, μυώδη στάση.

Η σχεδίαση χωρίς οροφή επιτρέπει μια πανοραμική θέα πίσω από το τιμόνι και ενώ δεν υπάρχει παραδοσιακό παρμπρίζ, το B95 χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι ρυθμιζόμενων οθονών αριστερά και δεξιά του τιμονιού για να βελτιώνουν την άνεση του οδηγού εν κινήσει, αντλώντας έμπνευση από την αεροπορία με περίπλοκα εκτεθειμένα στηρίγματα αλουμινίου.

Ο Paolo Dellachà, Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Pininfarina, δήλωσε: «Το λανσάρισμα της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Pura Vision ξεκλείδωσε στη συνέχεια μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία για όλα τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας μας, σε ένα φάσμα διαφορετικών τμημάτων. Τώρα, η νέα μας Barchetta δείχνει πώς μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι αρχές σχεδιασμού – με ένα ρετρό φουτουριστικό όραμα που συνδυάζει τα κλασικά θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού με τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες, υλικά και διαδικασίες».

Μόλις 10 δείγματα του Pininfarina B95 θα πουληθούν παγκοσμίως, με κάθε αυτοκίνητο να είναι αποκλειστικά κατά παραγγελία. Οι τιμές ξεκινούν από 4,4 εκατομμύρια ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το 2025.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!