Auto NewsNews

Το νέο Opel Corsa διαθέσιμο στην Ελλάδα!

Το νέο Opel Corsa έπειτα από το ντεμπούτο του στην Διεθνή Έκθεση Mobility του Μονάχου, έφτασε τώρα στις εκθέσεις της Opel σε όλη την Ελλάδα και διατίθεται με τιμές που ξεκινούν από €17.900 για την έκδοση Edition των 1,2 λίτρων με τους 75 ίππους και το μηχανικό κιβώτιο…

Με τελείως αλλαγμένη εμφάνιση…

Στο πρόσφατο facelift του μοντέλου, οι σχεδιαστές έδωσαν στο μικρό best seller ακόμα πιο μοντέρνο και στιλάτο χαρακτήρα, τη στιγμή που το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι αδιαμφισβήτητα το Opel Vizor, η χαρακτηριστική σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας που κοσμεί πλέον όλα τα νέα μοντέλα Opel.

Σύμφωνα με αυτή τη λογική, η μαύρη μάσκα καλύπτει το μπροστινό τμήμα του Corsa και ενσωματώνει ιδανικά τη γρίλια, τους προβολείς LED και το κεντρικά τοποθετημένο Opel Blitz, σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύνολο.

Η πλαϊνή όψη του νέου Corsa εντυπωσιάζει εξίσου, χάρη στις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές γραμμές, που λόγω της έντονης κλίσης της κολόνας Γ, η οροφή (η οποία διατίθεται σε μαύρο χρώμα ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού) μοιάζει να «αιωρείται».

Στο πίσω μέρος τώρα -παρά το γεγονός ότι δεν έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο που είδαμε το 2019- υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές, με την κυριότερη εξ’ αυτών να εντοπίζεται στο λογότυπο Corsa, που πλέον εμφανίζεται στο κέντρο της πέμπτης θύρας.

Στα ενδότερα τώρα, έχουμε νέο μοτίβο στις επενδύσεις των καθισμάτων και στον λεβιέ ταχυτήτων και νέας σχεδίασης τιμόνι, με τις εντυπώσεις -τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά- βέβαια να κερδίζει το πλήρως ψηφιακό cockpit με το νέο σύστημα infotainment.

Σε αυτό, η ενσωματωμένη πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies διαθέτει αναβαθμισμένα γραφικά, multimedia και χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI), προσφέροντας ένα πιο ολοκληρωμένο και πιο ενημερωμένο  περιεχόμενο, που συλλέγει διαρκώς πληροφορίες από το περιβάλλον και εξελίσσεται, ώστε να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προτιμήσεις των επιβατών.

Όσο για τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα, το νέο Corsa θα διατεθεί στην ελληνική αγορά σε ένα απλό βενζινοκίνητο (1.2 – 75 ίπποι), δύο ήπια υβριδικά βενζινοκίνητα σύνολα και δύο αμιγώς ηλεκτρικά.

Αρχίζοντας από τα τελευταία, το πρώτο ηλεκτρικό σύνολο αποδίδει 136 ίππους με 357 χιλιόμετρα αυτονομίας και το δεύτερο –και ισχυρότερο- 156 ίππους και 405 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Και τα δύο κινητήρια σύνολα επιτυγχάνουν τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη), ενώ για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα αρκούν μόλις 8,1 δευτερόλεπτα για την έκδοση με τους 156 ίππους και 8,7 δευτερόλεπτα για αυτή με τους 136 ίππους.

Σχετικά με την φόρτιση, η μπαταρία του νέου Corsa Electric μπορεί να φορτίσει έως το 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 30 λεπτά σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος 100kW, ενώ εκτός από τον ενσωματωμένο φορτιστή των 7.4kW, προαιρετικά διατίθεται και ένας τριφασικός φορτιστής, ισχύος 11kW.

Συνεχίζοντας τώρα στα συμβατικά κινητήρια σύνολα, το νέο Opel Corsa θα είναι το πρώτο μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή που θα προσφέρεται με 48V τεχνολογία υβριδικής κίνησης. Το σύστημα περιλαμβάνει μία μπαταρία ιόντων λιθίου και έναν βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων, απόδοσης είτε 100 ίππων, είτε 136 ίππων, που συνδυάζεται με ηλεκτρονικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργούν μαζί ή ξεχωριστά, ώστε να βελτιστοποιηθεί η κατανάλωση ενέργειας και οι επιδόσεις. Σε σύγκριση με αντίστοιχες μη ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, το νέο Corsa Hybrid, μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 15% στην κατανάλωση καυσίμου, καθώς σε αστικές περιοχές μπορεί έως και το 50% του χρόνου οδήγησης να καλυφθεί με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Οι υβριδικές εκδόσεις όμως εκδόσεις του νέου Corsa δεν είναι διαθέσιμες από τώρα, αλλά αναμένονται στην ελληνική αγορά μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2024.

Related posts
Auto NewsNews

EXE181: Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο της MG

Auto NewsNews

Η Alfa Romeo 4C επιστρέφει χάρη στην Abarth…

Moto NewsNews

KTM: Επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και για τα μοντέλα του 2023

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!