Auto NewsNews

Βίντεο: Η Mercedes τρακάρει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της μεταξύ τους!

Η Mercedes-Benz εκτελεί τρεις δοκιμές πρόσκρουσης κάθε μέρα και έως και 900 κάθε χρόνο!

Η πιο πρόσφατη έχει πλέον, για πρώτη φορά, διατεθεί στο ευρύ κοινό, όπου είναι ένα crash test που περιλαμβάνει ένα μεγάλο, βαρύ αυτοκίνητο και ένα μικρό, επίσης αρκετά βαρύ αυτοκίνητο…

Είναι ένα τεστ που αποδεικνύει τη δύναμη της νέας γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Mercedes, βασισμένο στην ιστορία της μάρκας στην ασφάλεια και προσαρμοσμένο στην εποχή των EV.

Είναι επίσης η απόδειξη ότι η Mercedes έφτασε στην κατασκευή αυτοκινήτων πιο δυνατών από ό,τι απαιτείται. Για αυτήν τη δοκιμή, για παράδειγμα, ο EuroNCAP απαιτεί μετωπική σύγκρουση χρησιμοποιώντας ένα «τρόλεϊ» 1.400 κιλών εξοπλισμένο με αλουμινένιο κυψελωτό φράγμα για να προσομοιώσει το μπροστινό μέρος ενός άλλου αυτοκινήτου. Η Mercedes χρησιμοποίησε ένα SUV EQS τριών τόνων και το χτύπησε στα 56 χλμ./ώρα (ταχύτερα από τα απαιτούμενα 50 χλμ./ώρα του EuroNCAP) σε ένα EQA 2,2 τόνων που πήγαινε επίσης με 56 χλμ./ώρα.

Είναι λοιπόν ένα σωστό «ζωντανό» τεστ σε ένα πραγματικό σενάριο, αφού ένας συνηθισμένος τύπος πρόσκρουσης, σύμφωνα με τα δεδομένα της Mercedes και την κατάλληλη έρευνα πραγματικών ατυχημάτων, που περιλαμβάνει μια αποτυχημένη προσπέραση και επομένως μια σύγκρουση με 50% «μετωπική επικάλυψη»…

Το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με τον διευθυντή ασφαλείας της Mercedes, Paul Dick είναι το εξής «Το αυτοκίνητο θα μοιάζει με κόλαση, αλλά οι επιβάτες θα είναι ασφαλείς».

Και για του λόγου το αληθές, αξίζει να αφιερώσετε πέντε λεπτά από τον χρόνο σας και να δούμε παρέα το παρακάτω βίντεο…

Related posts
Auto NewsNews

EXE181: Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο της MG

Auto NewsNews

Η Alfa Romeo 4C επιστρέφει χάρη στην Abarth…

Moto NewsNews

KTM: Επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και για τα μοντέλα του 2023

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!