Auto NewsNews

Τα Amarok/Ranger αναδείχθηκαν «Pick-up της Χρονιάς»…

Ένα πολύ ιδιαίτερο βραβείο απονεμήθηκε χθες στην Έκθεση Logistics και Mεταφορών Solutrans 2023 στη Λυών, το βραβείο IPUA, συντομογραφία του «International Pick-up Award», που απονέμεται μόνο κάθε δύο έως τρία χρόνια.

Φέτος, το συγκεκριμένο βραβείο απονεμήθηκε τόσο στο Amarok, όσο και στο Ranger, αφού Ford και Volkswagen συνεργάζονται για την κατασκευή τους, με τα δύο pick-up να διαφοροποιούνται ουσιαστικά μόνο σε επίπεδο εμφάνισης, μιας και μοιράζονται σασί, μηχανικά μέρη και τεχνολογίες.

Volkswagen Amarok

Το νέο μοντέλο που διατίθεται στις πρώτες αγορές παγκοσμίως από τα τέλη του 2022, εντυπωσίασε την 20μελή διεθνή κριτική επιτροπή κατά τη διάρκεια των φετινών δοκιμών οδήγησης που έγιναν στην ηπειρωτική Ελλάδα τον Οκτώβριο με την άψογη διοργάνωση από το περιοδικό Τροχοί & Tir και την ουσιαστική στήριξη του Έλληνα IVotY member κ. Βασίλη Δαραμούσκα.

Η Volkswagen Commercial Vehicles φέρνει το νέο pick-up  στην Ευρώπη και την Ελλάδα σε τέσσερις εκδόσεις TDI με δύο παραλλαγές κινητήρα (2.0 με 205 ίππους και 3.0 με 240 ίππους) και 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, τη στιγμή που οι τιμές ξεκινούν από τα 48.200 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: VW Amarok: Οδηγούμε το τρίλιτρο V6 με τους 240 ίππους!

Αναλυτικότερα, οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι οι Life, Style, PanAmericana (έμφαση στο off-road) και Aventura (έμφαση στην πολυτέλεια), ενώ οι διαθέσιμοι πετρελαιοκινητήρες είναι μια έκδοση turbo diesel 2.000 κυβικών με ισχύ 205 ίππων καθώς και μια εξακύλινδρη έκδοση diesel 3,0 λίτρων με 240 ίππους και αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων.

Ford Ranger

Συνεχίζοντας με το Ranger, αυτό αναπτύχθηκε από μηχανικούς και σχεδιαστές στο κέντρο μηχανολογίας της Ford στην Αυστραλία και κατασκευάζεται σε έξι εργοστάσια της Ford σε τέσσερις ηπείρους, ενώ είναι το pickup με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο τα τελευταία οκτώ χρόνια και αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων όλων των pickup στην Ευρώπη!

Στο νέο μοντέλο, ξεχωρίζουν οι εκτός δρόμου ικανότητες, οι αναβαθμισμένες επιδόσεις του στο δρόμο και τα κορυφαία επίπεδα συνδεσιμότητας και τεχνολογίας, που το καθιστούν εξίσου δημοφιλές τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους ιδιώτες.

Όσο για τις τιμές του στην Ελλάδα, αυτές ξεκινούν από 37.462 για το Single Cab και 43.138 για το Double Cab.

Related posts
Auto NewsNews

EXE181: Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο της MG

Auto NewsNews

Η Alfa Romeo 4C επιστρέφει χάρη στην Abarth…

Moto NewsNews

KTM: Επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και για τα μοντέλα του 2023

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!