Auto NewsNews

Πρεμιέρα για τα ανανεωμένα Skoda Scala και Kamiq!

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη ματιά στο facelift μοντέλο του Skoda Kamiq, που μόλις παρουσιάστηκε μαζί με το ανανεωμένο hatchback της τσέχικης εταιρείας, το Scala.

Αρχίζοντας από το Kamiq, το ανανεωμένο μοντέλο εμφανίζεται με αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο του 2019, με τη συνολική εικόνα να είναι περισσότερο στιβαρή.

Εμπρός, το ανανεωμένο Kamiq διαφοροποιείται συγκριτικά με το ήδη υπάρχον μοντέλο, χάρη στους νέους προβολείς, τη μεγαλύτερη και πιο όρθια μάσκα με τα νέα ένθετα, τον ασημί διαχύτη στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και τις ανανεωμένες πλευρικές εισαγωγές αέρα, ενώ το διογκωμένο κεντρικό τμήμα του καπό παραμένει.

Το αναθεωρημένο μοντέλο θα ανταγωνιστεί και πάλι τα Renault Captur και Citroen C3 Aircross, αλλά και τα Volkswagen T-Cross και SEAT Arona, τα οποία και τα δύο χρησιμοποιούν την ίδια βάση MQB A0 του Ομίλου Volkswagen, όπως φυσικά και το Kamiq.

Η γκάμα των κινητήρων θα διατηρηθεί ως έχει, άρα στη βάση της γκάμας έχουμε τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρου TSI που στη μικρότερη εκδοχή του αποδίδει 95 ίππους και στη μεγαλύτερη 110 ίππους.

Πάνω από αυτό θα δούμε τον τετρακύλινδρο TSI βενζίνης των 1,5 λίτρων με 150 ίππους, ενώ η επιλογή του ντίζελ που κυκλοφόρησε πέρυσι μάλλον δεν θα διατηρηθεί στο ανανεωμένο μοντέλο, όπως και κάποιο ηλεκτροκίνητο σύνολο αφού η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν μπορεί να το υποστηρίξει.

Αντίστοιχα, τα ίδια κινητήρια σύνολα θα τροφοδοτούν και το ανανεωμένο Scala, το οποίο και αυτό με τη σειρά του εμφανίζεται αισθητά ανανεωμένο, με τα φώτα LED και τη νέα μάσκα με τις κάθετες μπάρες να τονίζουν τη νέα δυναμική εμφάνιση.

Όσο αφορά στο εσωτερικό των δύο μοντέλων, η συνολική σχεδίαση της καμπίνας δεν αλλάζει και πολύ, με τα μοντέλα κορυφαίων προδιαγραφών να διαθέτουν κεντρική οθόνη αφής 9,2 ιντσών ψυχαγωγίας (o πίνακας των 10,25 ιντσών είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις), ενώ το Android Auto και το Apple CarPlay θα είναι στάνταρ και -όπως σε άλλα μοντέλα της Skoda, έτσι και στα ανανεωμένα Kamiq και Scala- οι όποιες αναβαθμίσεις θα μπορούν να γίνονται online (over-the-air).

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

EXE181: Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο της MG

Auto NewsNews

Η Alfa Romeo 4C επιστρέφει χάρη στην Abarth…

Moto NewsNews

KTM: Επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και για τα μοντέλα του 2023

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!