Auto NewsNews

Έρχεται ο διάδοχος της Bugatti Chiron…

Η εποχή της Bugatti Chiron και του τετραπλού υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα της W16 θα τελειώσει σύντομα. Δεν είναι το τέλος της Bugatti, ωστόσο, καθώς μια νέα ναυαρχίδα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Έχουμε ακούσει ότι θα κάνει το ντεμπούτο του το 2024, αλλά αυτό επιβεβαιώνεται τώρα γραπτώς από την Bugatti…

Το μοντέλο επόμενης γενιάς θα σηματοδοτήσει επίσης το τέλος μιας σχεδιαστικής εποχής με την αποχώρηση του Achim Anscheidt, διευθυντή σχεδιασμού της Bugatti από το 2004.

Η Bugatti ανακοίνωσε την αποχώρηση του Anscheidt, τιμώντας τον άνθρωπο που επέβλεψε την ειδική έκδοση Veyron και τα Super Sport, Grand Sport Vitesse και Hermès, μεταξύ άλλων. Ήταν επίσης ο εγκέφαλος των concept της Bugatti που δεν μπήκαν στην παραγωγή, ιδίως του τετράθυρου, τετραθέσιου Galibier.

Φυσικά, υπάρχει επίσης η Chiron και η πληθώρα των μοντέλων που έχουν κατασκευαστεί με αμαξώματα που χρησιμοποιούν «τα οστά του» ως βάση: Centodieci, Bolide, Divo, Mistral και το μοναδικό La Voiture Noire, άρα μιλάμε για μια σημαντική κληρονομιά…

Ενώ ο Anscheidt αποσύρεται, η κληρονομιά του θα συνεχιστεί με τον διάδοχο της Chiron. Σύμφωνα με την Bugatti, βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια και θα αποκαλυφθεί το 2024. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει επίσης όσα είχαμε ακούσει προηγουμένως σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, αν και δεν θα είναι ένα καθαρό EV.

Πιο συγκεκριμένα, η επόμενη Bugatti θα ενσωματώνει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το αν αυτό περιλαμβάνει μια νέα επανάληψη του εμβληματικού κινητήρα W16 μένει να φανεί. Σίγουρα υπάρχει άφθονο δυναμικό ηλεκτρικής ιπποδύναμης με την επόμενη Bugatti, δεδομένης της συγχώνευσης της εταιρείας με τη Rimac το 2021. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα μπει στην παραγωγή το 2026.

Με τη συνταξιοδότηση του Anscheidt, ο Frank Heyl ανεβαίνει από αναπληρωτής του για να ηγηθεί της ομάδας σχεδιασμού της Bugatti. Έγινε μέλος της εταιρείας το 2008, εργάστηκε στα Veyron Super Sport, Chiron και Divo αλλά αφιέρωσε επίσης χρόνο στην παρουσία Vision Gran Turismo της εταιρείας.

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!