Auto NewsNews

Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του MX-30 e-Skyactiv R-EV…

Η Mazda ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του Mazda MX-30 e Skyactiv R-EV για την ευρωπαϊκή αγορά στο εργοστάσιο της Ujina, μονάδα παραγωγής No. 1 στη Χιροσίμα.

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV είναι το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής της Mazda με περιστροφικό κινητήρα εδώ και 11 χρόνια, από τον Ιούνιο του 2012 που σταμάτησε να κυκλοφορεί το Mazda RX-8. Συνολικά, η  Mazda έχει παράξει πάνω από 1,99 εκατομμύρια οχήματα με περιστροφικό κινητήρα.

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV είναι ένα μοναδικό plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV) που δίνει έναν καινούργιο σκοπό στον μοναδικό περιστροφικό κινητήρα της Mazda. Ο συμπαγής, ελαφρύς κινητήρας εσωτερικής καύσης κινεί τη γεννήτρια που είτε φορτίζει τη μπαταρία, είτε παρέχει πρόσθετη ισχύ όταν χρειάζεται. Έτσι, το όχημα κινείται πάντα από τον ηλεκτροκινητήρα.

Η ηλεκτρική αυτονομία 85 χλμ. της μπαταρίας του MX-30 e-Skyactiv R-EV είναι επαρκής για τις περισσότερες καθημερινές ανάγκες οδήγησης, ενώ ο περιστροφικός κινητήρας δίνει τη δυνατότητα να επεκταθεί η εμβέλεια της οδήγησης, με αποτέλεσμα το MX-30 e-Skyactiv R-EV να αποτελεί το ιδανικό όχημα για εκείνους που θέλουν να οδηγούν ηλεκτρικά αλλά και να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις, χωρίς το άγχος της εμβέλειας.

Το αρχικό MX-30 e-Skyactiv EV παρουσιάστηκε το 2020 ως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας μαζικής παραγωγής της Mazda. Τώρα, το MX-30 e-Skyactiv R-EV προσθέτει μια μοναδική plug-in υβριδική επιλογή στη μάρκα, ενώ προς όφελος του περιβάλλοντος τα νέα οχήματα MX-30 e-Skyactiv R-EV φορτίζονται από το ηλιακό σύστημα ισχύος 1,1 MW πριν αποσταλούν, που τέθηκε σε λειτουργία στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα τον Ιούλιο του 2021.

Related posts
Auto NewsNews

Η Alfa Romeo 4C επιστρέφει χάρη στην Abarth…

Moto NewsNews

KTM: Επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και για τα μοντέλα του 2023

Auto NewsEcoNews

Μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση για το Ford E-Transit

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!