Auto NewsNews

Η Maserati «σκοτώνει» τον V8 κινητήρα της!

Η Maserati ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή του V8 κινητήρα της αργότερα μέσα στο 2023, καθώς η ιταλική μάρκα εντάσσεται στο «καθεστώς» της ηλεκτροκίνησης.

Δηλώνοντας ότι σχεδιάζει να προσφέρει μια ηλεκτρική έκδοση κάθε μοντέλου σε ολόκληρη τη γκάμα μέχρι το 2025, τα σχέδια της Maserati -όπως και πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών- θα οδηγήσουν σε σημείο όπου ολόκληρη η γκάμα θα είναι πλήρως ηλεκτρική έως το 2030. Αυτοί οι στόχοι ευθυγραμμίζονται και με τις επικείμενες νομοθετικές οδηγίες της ΕΕ.

Μετατρέποντας λοιπόν τα εναπομείναντα οχήματα σε αληθινά συλλεκτικά αντικείμενα, η Maserati επιβεβαίωσε ότι τα αυτοκίνητα με κινητήρες V8 θα παραμείνουν προς πώληση μέχρι το 2024.

Για την ιστορία, η Maserati δημιούργησε για πρώτη φορά τον V8 το 1959, λανσάροντας το 5000GT. Από τότε, έχει πουλήσει πάνω από 100.000 μονάδες με το μοτέρ αυτό, το οποίο τελικά εξελίχθηκε στη μονάδα twin turbo των 580 ίππων που βρίσκεται κάτω από τα καπό των επιτυχημένων Levante, Ghibli και Quattroporte Trofeo.

Για να δώσει στους πελάτες της την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν σωστά τον ιστορικό V8, η Maserati φέρνει τις τελευταίες εκδόσεις των Ghibli 334 Ultima, Levante V8 Ultima και Maserati Trofeo στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο.

Related posts
Auto NewsNews

Η Alfa Romeo 4C επιστρέφει χάρη στην Abarth…

Moto NewsNews

KTM: Επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και για τα μοντέλα του 2023

Auto NewsEcoNews

Μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση για το Ford E-Transit

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!