Auto NewsNews

Ντεμπούτο για την Aston Martin DBS 770 Ultimate [video]

Όλα τα καλά πράγματα κάποτε τελειώνουν. Είναι ένα κλισέ της ζωής, αλλά συνοψίζει τέλεια τη φύση της Aston Martin DBS 770 Ultimate. Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις εικόνες αντιπροσωπεύει την κορυφή της παραγωγής για την DBS της τρέχουσας γενιάς και αποτελεί το τέλος της παραγωγής της, κλείνοντας μαζί και την εποχή των εξαιρετικών V12 της εταιρείας.

Ως εκ τούτου, μπορείτε πιθανώς να μαντέψετε τι σημαίνει το 770. Είναι η ιπποδύναμη του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V12 των 5,2 λίτρων, που βρίσκεται κάτω από το καπό.

Οι μηχανικοί έκαναν βελτιώσεις στην εισαγωγή και την ανάφλεξη του κινητήρα για αύξηση της πίεσης υπερπλήρωσης κατά 7%, ενώ η πρόσθετη ρύθμιση των παραμέτρων του κινητήρα συμβάλλει στην τελική ισχύ, η οποία παρεμπιπτόντως είναι αρκετή για να ωθήσει το μεγάλο GT μέχρι τα 340 χλμ./ώρα!

Η αναβαθμισμένη ισχύς απαιτεί συνήθως και αναβαθμισμένα φρένα, αλλά τα κεραμικά της DBS ανέρχονται ήδη στο ύψος των περιστάσεων. Ως ανανέωση, οι δίσκοι μεγάλωσαν λίγο και έφτασαν τις 16,1 ίντσες μπροστά και τις 14,1 πίσω.

Επίσης, το σύστημα διεύθυνσης έχει αναβαθμιστεί χάρη σε μια νέα κολόνα τιμονιού σταθερής βάσης που αυξάνει τόσο την ακρίβεια όσο και την πληροφόρηση του οδηγού.

Το πλαίσιο είναι επίσης λίγο πιο άκαμπτο και η Aston Martin λέει ότι η ανάρτηση έχει ειδική βαθμονόμηση που αυξάνει τον «έλεγχο και τη σταθερότητα χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα κύλισης».

Οπτικά, η DBS 770 Ultimate φοράει ειδικούς τροχούς 21 ιντσών που διατίθενται σε τρία φινιρίσματα, ενώ το μακρύ καπό ενσωματώνει ένα νέο αεραγωγό.

Παράλληλα, ένας νέος μπροστινός διαχωριστής αέρα μπαίνει στο παιχνίδι και υπάρχει άφθονο ανθρακόνημα στη μάσκα, στο περίβλημα του παρμπρίζ, στα καπάκια των καθρεπτών και στις περσίδες των φτερών.

Προχωρώντας προς τα πίσω, θα δείτε νέα μαρσπιέ από ανθρακονήματα και ένα μοναδικό διαχύτη στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό υπάρχουν καθίσματα Sport Plus, επενδυμένα με καπιτονέ δέρμα και Alcantara. Φυσικά θα βρείτε και ειδική σήμανση που προσδιορίζει τον αριθμό κάθε αυτοκινήτου σε μια σειρά παραγωγής 499 οχημάτων.

Προσοχή, θα είναι 499 για ολόκληρο τον κόσμο, 300 κουπέ και 199 Volante. Η Aston Martin δεν ανακοίνωσε πληροφορίες τιμολόγησης, αλλά δεν έχει σημασία γιατί κάθε ένα έχει ήδη πουληθεί. Η παραγωγή ξεκινά αργότερα το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το καλοκαίρι.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!