In & Out

Νεαρό ζευγάρι ξεκινάει ταξίδι 27.000 χλμ. με το ηλεκτρικό Nissan Ariya e-FORCE [video]

Ο Chris Ramsey και η Julie Ramsey ξεκινούν την απόλυτη ηλεκτρική αποστολή, όπου με ένα τροποποιημένο Nissan Ariya e-4ORCE θα προσπαθήσουν να καλύψουν 27.000 χλμ., από τον μαγνητικό Βόρειο Πόλο έως τον Νότιο Πόλο. Χαρά στο κουράγιο τους…

Το συγκεκριμένο Ariya e-4ORCE έχει τροποποιηθεί ειδικά από την Arctic Trucks, η οποία είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην μετασκευή οχημάτων για πολικές εκστρατείες. Στην περίπτωση του Ariya που βλέπεται στις φωτογραφίες έχει συνεργαστεί με τις ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής της Nissan για να προετοιμάσει την αποστολή του, σε συνθήκες που θα περιλαμβάνουν παγωμένες εκτάσεις, βαθύ χιόνι, απότομες ορεινές αναβάσεις και αμμόλοφους της ερήμου.

Τροποποιημένο με ένα ειδικά προσαρμοσμένο στιβαρό εξωτερικό «περίβλημα», το «ερευνητικό» Ariya εξοπλίζεται με ανυψωμένη ανάρτηση και διευρυμένους θόλους τροχών που «φιλοξενούν» μεγάλα ελαστικά, καθώς και με ένα πρόσθετο κιτ αμαξώματος.

“Πλήρως προετοιμασμένο για να ανταπεξέλθει σε ορισμένες από τις πιο ακραίες συνθήκες στην Υφήλιο, το Ariya θα ξεκινήσει τη σκληρότερη δοκιμή του μέχρι σήμερα και θα ανοίξει νέους δρόμους.”

Προκειμένου να διατηρηθεί στον μέγιστο βαθμό ο αυθεντικός χαρακτήρας του Ariya, οι τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο ήταν σκόπιμα ελάχιστες. Το αυτοκίνητο της αποστολής διατήρησε το αρχικό του ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την μπαταρία και διαθέτει τη διάταξη διπλού κινητήρα με το καινοτόμο και μοναδικό σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς της Nissan, το e-4ORCE, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά και «εξηλεκτρισμένα» κινητήρια σύνολα.

Οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές συναντώνται στην υπερυψωμένη ανάρτηση και τα τεράστια ελαστικά εκτός δρόμου των 39 ιντσών, που τοποθετήθηκαν για να εξασφαλίσουν ότι η αποστολή με το Ariya μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιο εξαντλητικές συνθήκες και εδάφη.

Εκτός από μια εκπληκτική εξωτερική σχεδίαση και ένα φιλόξενο εσωτερικό που μοιάζει με σαλόνι, το όχημα έχει εξοπλιστεί με μια ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο για να κρατά ζεστό τον Βρετανό εξερευνητή, Chris και τη σύζυγό του Julie, στο ταξίδι τους μέχρι τον Νότιο Πόλο…

Related posts
Auto NewsIn & OutNews

Βίντεο: Ο Lucas di Grassi προκαλεί με το CUPRA Tavascan τις ακραίες συνθήκες της Lapland…

Auto NewsIn & OutNews

Macallan και Bentley δημιούργησαν ένα ουίσκι πιο ακριβό και από αυτοκίνητο!

FeaturesIn & OutIn Pen & Ink

Θέμα: Όλες οι Ferrari του Lewis Hamilton!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!