FeaturesIn Pen & Ink

Θέμα: Πώς λειτουργούν οι αντλίες στα βενζινάδικα; Ένα βίντεο μας εξηγεί τον τρόπο…

Αν είστε εξίσου περίεργοι με εμάς, πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί πώς μια αντλία βενζίνης σε ένα πρατήριο καυσίμων σταματά όταν γεμίσετε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας με καύσιμο. Λοιπόν, αυτό το βίντεο που ανέβασε ο Youtuber Steve Mold δείχνει πώς λειτουργεί το σύστημα και είναι πιο συναρπαστικό από ό,τι περιμέναμε.

Ακριβώς όπως ο Steve, υποθέσαμε ότι η αντλία πιθανότατα χρησιμοποιούσε κάποια μορφή ηλεκτρικού αισθητήρα για να ανιχνεύσει πότε το καύσιμο έφτασε στην άκρη του ακροφυσίου της αντλίας ή κάτι τέτοιο, αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικοί ενδιαφέροντες μηχανισμοί για να λειτουργήσει η αντλία.

Στο βίντεο, ο Youtuber κόβει ένα ακροφύσιο αντλίας καυσίμου στη μέση, ώστε να μπορείτε να δείτε την εσωτερική λειτουργία, και ο Mold κατασκεύασε επίσης μερικά διαφορετικά μοντέλα για να απεικονίσει καλύτερα κάθε μέρος της αντλίας.

Για την πλήρη εξήγηση του πώς η αντλία σβήνει μόνη της όταν η βενζίνη φτάσει στο τέλος του ακροφυσίου, βάλτε έναν καφέ και δείτε μαζί μας το παρακάτω βίντεο. Θα προσπαθούσαμε να το εξηγήσουμε μόνοι μας, αλλά οι οπτικές αναπαραστάσεις και οι σαφείς εξηγήσεις του Steve κάνουν την καλύτερη δουλειά για να μας δείξουν πώς λειτουργούν όλα…

Related posts
Formula 1HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolΧρήστος Κίτσος

F1 - Chinese GP: Η ιστορία του κινεζικού Grand Prix…

In Pen & InkManuscriptsΧρήστος Κίτσος

Αγωνιστικά Πορτρέτα: Νίκος Υφαντίδης

In Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolWRCΧρήστος Κίτσος

Ράλλυ Κροατίας: Από το Delta Rally του ’74, στον τέταρτο γύρο του ’24…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!