MotorsportRace NewsWRC

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 | Σάββατο 9/9/2023 | O Kalle Rovanpera κυρίαρχος του αγώνα και ο απίστευτος Andreas Mikkelsen στην WRC 2…

Τρίτο σκέλος για το Ράλλυ Ακρόπολις και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη. Το σκέλος σήμερα είχε τρεις ειδικές διαδρομές επαναλαμβανόμενες:

«Παύλιανη 1» – 24.25 χλμ.

Τελικά η ειδική διαδρομή Παύλιανη έγινε, παρόλο που τις προηγούμενες μέρες ήταν αρνητική η τέλεση της. Σύμφωνα με δηλώσεις των οδηγών, στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν στεγνή, αλλά υπήρχαν ορισμένα επικίνδυνα σημεία με λίμνες νερού και πολύ λάσπης.

Ένας εκπληκτικός Kalle Rovanpera με το Toyota Yaris rally 1 κέρδισε την πρωινή ειδική, δηλώνοντας ένα βροντερό παρών. Ο μόνος που μπόρεσε να πλησιάσει τον ρυθμό του ήταν ο team mate του Sebastien Ogier, που έγραψε τον δεύτερο χρόνο μόλις 1,3 δευτερόλεπτο πίσω του.

Τρίτο χρόνο έγραψε ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 rally 1.

«Καρούτες 1» – 28.49 χλμ.

Δεύτερη ειδική της ημέρας και ο Thierry Neuville απαντάει με τον πρώτο χρόνο βάζοντας «φωτιά» στον αγώνα.

Δεύτερος για άλλη μια φορά ο Sebastien Ogier, ο οποίος δείχνει ότι δύσκολα θα χάσει την επαφή με την κορυφή και τρίτος ο Elfyn Evans, σε μια προσπάθεια για μια θέση στο βάθρο. Στην συγκεκριμένη ειδική ο Esapekka Lappi, έπαθε λάστιχο και στην προσπάθεια του να το αλλάξει έχασε πολύτιμο χρόνο, κάνοντας τον 29ο χρόνο.

«Ελευθεροχώρι 1» – 18.02 χλμ.

Το πρωινό loop ολοκληρώθηκε με την ειδική «Ελευθεροχώρι». Για άλλη μια φορά ο Kalle Rovanpera γράφει τον πρώτο χρόνο, με τον Thierry Neuville να είναι δεύτερος 1,5 δευτερόλεπτο πίσω του.

Τρίτος ο Sebastien Ogier, ο οποίος είναι στις τρις πρώτες θέσεις σε όλες τις ειδικές, ενώ ο Elfyn Evansτερματίζει την ειδική με πρόβλημα θερμοκρασίας λαδιού στον κινητήρα του Yaris rally 1.

Η ειδική ακυρώθηκε μετά την 21η διέλευση αγωνιστικού αυτοκινήτου, λόγω ατυχήματος του Νο49 Μάριος Ξανθάκος – Νίκος Καραθανάσης Skoda Fabia R5. Τα αυτοκίνητα επιστρέψαν στην Λαμία για ένα service 30 λεπτών πριν ξεκινήσουν το δεύτερο πέρασμα των ειδικών.

 «Παύλιανη 2» – 24.25 χλμ.

Στην επανάληψη της ειδικής, το απόγευμα τα πληρώματα βρίσκουν το οδόστρωμα σε πολύ πιο καλή κατάσταση από το πρωί και απόδειξη είναι οι χρόνοι που κάνουν.

Πρώτος ο Kalle Rovanpera γράφει τον 4ο πρώτο του χρόνο στον αγώνα με 19’.07’’.5 (το πρωί είχε κάνει πάλι πρώτο χρόνο με 19’.46’’.5).

Δεύτερος ο Sebastien Ogier, μόλις 0.2 δέκατα πίσω του με 19’.07’’.7 (το πρωί είχε κάνει 19’.47’’.8) και τρίτος ο Elfyn Evans, που επισκευάστηκε η ζημιά με την θερμοκρασία, στο service park.

Στην ειδική θα εγκαταλείψει ο ένας διεκδικητής της νίκης του αγώνα, ο Thierry Neuville. Περίπου λίγο μετά τα μισά της ειδικής, έπεσε σε λακκούβα με νερά προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο σύστημα διεύθυνσης του Hyundai i20 rally 1.

«Καρούτες 2» – 28.49 χλμ.

Και σε αυτή την ειδική οι δυο πρώτες θέσεις δεν αλλάζουν με τον Kalle Rovanpera να γράφει πάλι έναν πρώτο χρόνο και τον Sebastien Ogier να τον ακολουθεί με 0,2 δέκατα διαφορά για δεύτερη φορά σήμερα.

Τρίτος ο Elfyn Evans με το τρίτο Toyota Yaris rally 1, ο οποίος να σημειώσουμε τερμάτισε την ειδική με λάστιχο, ενώ από ελαστικά ταλαιπωρήθηκε και ο Takamoto Katsuta, αφού αναγκάστηκε να αλλάξει λάστιχο δυο φορές μέσα στην ειδική διαδρομή.

Επίσης με πρόβλημα στην μετάδοση του Hyundai i20 rally 1, τερμάτισε ο Esapekka Lappi.

«Ελευθεροχώρι 2» – 18.02 χλμ.

Το τρίτο σκέλος του Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώθηκε με το δεύτερο πέρασμα από την ειδική Ελευθεροχώρι. Έκτος ταχύτερος χρόνος για τον Kalle Rovanpera ,που τον φέρνει και στην πρώτη θέση του αγώνα. Ο DaniSordo, κάνει την έκπληξη και γράφει δεύτερο χρόνο στην ειδική και μάλιστα ανεβαίνει και στην δεύτερη θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης του αγώνα, βέβαια πολύ μακριά από τον Rovanpera στα 2’.04’’.4. Και αυτό έγινε γιατί ο μέχρι τώρα δεύτερος, Sebastien Ogier, όχι μόνο έπαθε λάστιχο, αλλά αντιμετώπισε και πρόβλημα με την ανάρτηση του Yaris rally 1. Έκανε τον 41ο χρόνο και έπεσε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης.

Τρίτο χρόνο έγραψε ο Ott Tanak με το Ford Puma rally 1, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της γενικής του αγώνα.

WRC 2

Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουν την προσπάθεια των Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen με το Skoda Fabia RS rally 2. Ένας εκπληκτικός Andreas Mikkelsen, οδήγησε δίχως αύριο, κέρδισε όλες τις ειδικές του σκέλους, έξι σε αριθμό, ανεβαίνοντας από την 13η θέση της κατηγορίας και από την 21η θέση της γενικής που ήταν στο τέλος του χθεσινού σκέλους, στην 1η θέση της κατηγορίας και στην 7η θέση γενικής!

Ξεσήκωσε τους θεατές με τα περάσματα του, αφήνοντας μας άφωνους με τον τρόπο που οδηγούσε το Skoda Fabia RS rally 2 και στο λασπωμένο αλλά και στο στεγνό.

Στην δεύτερη θέση της κατηγορίας βρίσκονται οι Gus Greensmith – Jonas Andersson με Skoda Fabia RS rally2 και αυτοί, ενώ τρίτοι είναι οι Yohan Rossel – Arnaud Dunand με το Citroen C3 rally 2.

ΕΛΛΗΝΕΣ

Στην πρώτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες είναι οι Ιορδάνης Σερντερίδης – Frederic Miclotte με το «ιδιωτικό» Ford Puma rally 1.

Στην δεύτερη θέση οι Χρυσόστομος Καρέλης – Ηλίας Παναγιωτούνης με Citroen C3 rally 2 και στην τρίτη, οι Επαμεινώνδας Καρανικόλας – Γιώργος Κακαβάς με Ford Fiesta rally 3.

Εδώ να σημειώσουμε ότι στην 8η ειδική διαδρομή «Καρούτες 1», εγκατέλειψαν οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας – Στέλιος Ηλιά όταν βγήκαν από τον δρόμο καταστρέφοντας το VW Polo ολοσχερώς. Ευτυχώς το πλήρωμα υπέστη ελαφρά τραύματα μη ανησυχητικά. Στην ίδια ειδική διαδρομή είχαν έξοδο και οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος με το Hyundai i20 rally 2, χωρίς και αυτοί να πάθουν κάτι σοβαρό.