In & Out

Βίντεο: Ο μοναδικός 12-ρότορος κινητήρας στον κόσμο είναι ένα θαύμα της μηχανολογίας!

Είναι κάτι σαν μύθος του διαδικτύου, αλλά αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα υπάρχει ένας πραγματικός κινητήρας 12 ρότορων που λειτουργεί…

Ο κινητήρας είναι έργο του κατασκευαστή μηχανοκίνητων σκαφών Tyson Garvin, ο οποίος το 2010, έχοντας κάνει ό,τι μπορούσε να φανταστεί κανείς με τα μεγάλα V8 της Chevrolet, έστρεψε την προσοχή του σε κάτι λίγο διαφορετικό, αλλά παρόλα αυτά οικείο, και ενώ η σπονδυλωτή ιδέα ενός περιστροφικού κινητήρα σημαίνει ότι μπορείτε θεωρητικά να προσθέσετε όσους ρότορες θέλετε, αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο…

Αντίθετα, αυτό που κάνει ο κινητήρας του Garvin είναι να ενώνει τρεις σειρές τεσσάρων ρότορων σε ένα μοτίβο V, ακολουθώντας το ίδιο περίγραμμα και μοτίβο ενός Chevy Big Block. Το αποτέλεσμα είναι κάτι θεαματικό και εντυπωσιακό να το βλέπεις μόλις αποσυναρμολογηθεί.

Στο πιο πρόσφατο βίντεο για μια συναρπαστική σειρά, ο Dahm μας οδηγεί στα διάφορα ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων λίπανσης και του ότι κάθε ένας από τους άξονες «θέλει να αποσυναρμολογηθεί» υπό την πίεση λαδιού.

Θα είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά όταν ακούσουμε αυτό το πράγμα να λειτουργεί, θα άξιζε την αναμονή και όλη την προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα. Για να δούμε..

Related posts
Auto NewsIn & OutNews

Βίντεο: Ο Lucas di Grassi προκαλεί με το CUPRA Tavascan τις ακραίες συνθήκες της Lapland…

Auto NewsIn & OutNews

Macallan και Bentley δημιούργησαν ένα ουίσκι πιο ακριβό και από αυτοκίνητο!

FeaturesIn & OutIn Pen & Ink

Θέμα: Όλες οι Ferrari του Lewis Hamilton!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!