Auto NewsNews

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes GLC Coupe

Σχεδόν 10 μήνες μετά την πρεμιέρα της νέας GLC (δες εδώ), η Mercedes αποκάλυψε εχθές τη νέα GLC Coupe, η οποία έρχεται να αντιμετωπίσει τη νέα BMW X4 και όχι μόνο…

Εμφανισιακά, η νέα GLC Coupe που αποκαλύφθηκε εχθές διαφοροποιείται σε σχέση με την GLC μόνο στο πίσω μέρος (το εμπρός είναι ολόιδιο), στο οποίο έχουμε μια κεκλιμένη οροφή σε ένα κουπέ τελείωμα, με αποτέλεσμα ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) να μειώνεται κατά 0,03 σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, φτάνοντας πλέον στο εντυπωσιακό 0,27.

Σε άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες έχουμε νέους προφυλακτήρες με ασημί λεπτομέρειες στο κάτω μέρος τους, τόσο εμπρός, όσο και πίσω, καθώς και μαύρες μπάρες οροφής και νέα σχέδια ζαντών, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τις 20 ίντσες.

Στα ενδότερα, η συνολική αρχιτεκτονική της καμπίνας είναι όμοια με την αντίστοιχη της GLC και έτσι έχουμε στρόγγυλους αεραγωγούς, πλήρως ψηφιακό ταμπλό και ατμοσφαρικό φωτισμό, με τη μόνη διαφοροποίηση να εντοπίζεται στον μειωμένο -κατά 75 λίτρα- χώρο αποσκευών, ο οποίος στην GLC Coupe είναι 545 λίτρα (620 λίτρα στην GLC).

Από άποψη κινητήρων, η GLC Coupe θα διατεθεί στην αγορά με μια γκάμα κινητήριων συνόλων που περιλαμβάνει αποκλειστικά υβριδικά σύνολα (48V ή PHEV) που συνδυάζονται με δίλιτρους κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου.

Έτσι, στη βάση έχουμε την GLC Coupe 200 4Matic με τον υπερτροφοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα Μ254 των 204 ίππων και των 320 Nm, ο οποίος λαμβάνει επιπλέον βοήθεια 200 Nm από τον ηλεκτροκινητήρα του ISG (Integrated Start Generator).

Στη συνέχεια έχουμε την 300 4Matic 48V η οποία αποδίδει 258 ίππους και 400 Nm, ενώ σαν πετρελαιοκίνητες εκδόσεις υπάρχουν δύο επιλογές, με την πρώτη να αποδίδει 197 ίππους με 440 Nm ροπής (220d 4Matic) και τη δεύτερη να αποδίδει 335 ίππους με 750 Nm, χάρη στην Plug-in τεχνολογία (300de 4Matic).

Επίσης, ως Plug-in (PHEV) έχουμε και συνδυασμούς με βενζινοκινητήρες και πιο συγκεκριμένα δύο εκδόσεις, τις 300e 4Matic και 400e 4Matic, με την πρώτη να αποδίδει 313 ίππους με 550 Nm ροπής και τη δεύτερη 381 ίππους με 650 Nm αντίστοιχα, τη στιγμή που και οι δύο μπορούν να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά για 119-131 χιλιόμετρα σύμφωνα με τη Mercedes.

Σχετικά τώρα με τις εκδόσεις AMG, η Mercedes δεν ανακοίνωσε κάτι προς το παρών αλλά πιθανολογούμε πως θα είναι και πάλι δύο (σ.σ. GLC 43 4Matic και GLC 63 4Matic+) και αναλογιζόμενοι την τελευταία C63s E Performance λογικά η μεγαλύτερη (GLC 63 4Matic+) θα αποδίδει 671 ίππους!

Κλείνοντας με τη διάθεσή της στην ελληνική αγορά, η Mercedes θα ξεκινήσει το «άνοιγμα» των παραγγελιών τον επόμενο μήνα, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται το καλοκαίρι.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!