Auto NewsEcoNews

Η Kia αποκάλυψε το νέο EV9 [video]

Η Kia αποκάλυψε εχθές πραγματικές εικόνες της εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης του νέου EV9, της πρώτης ηλεκτρικής SUV ναυαρχίδας, που ενσωματώνει τολμηρό στυλ και εκλεπτυσμένη κομψότητα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά…

Η τολμηρή και σίγουρη εμφάνιση του EV9 είναι εμπνευσμένη από τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia, η οποία αξιοποιεί τη δημιουργική ένταση που δημιουργείται από τις αποκλίνουσες αξίες της φύσης και του νεωτερισμού για να προσφέρει ένα αρμονικό σύνολο. Έτσι, οι σχεδιαστές της Kia έχουν συνδυάσει έναν μοναδικό συνδυασμό κομψών, γλυπτών σχημάτων και σίγουρης, διεκδικητικής γεωμετρίας για να προσφέρουν ένα εντυπωσιακά σύγχρονο και διαφορετικό SUV.

Το μπροστινό μέρος του EV9 διακατέχεται από απλές καθαρές γραμμές και επιφάνειες αμαξώματος, που αποπνέουν σιγουριά, διαύγεια και ηρεμία. Τονίζεται δε από το «Digital Pattern Lighting Grille» και τους εντυπωσιακούς κάθετους προβολείς καθώς και τη χαρακτηριστική μάσκα «Digital Tiger Face» η οποία προσδίδει μια πολύ φουτουριστική εμφάνιση και αίσθηση.

Στην πλαϊνή όψη οι δυναμικές τριγωνικές δομές φτερών και οι ιδιαίτερα έντονοι γεωμετρικοί θόλοι των τροχών συνδυάζονται με το σώμα της ατράκτου, ενοποιώντας τα πολυγωνικά στοιχεία σε μια συνεκτική δομή που παρουσιάζει μια αποφασιστική εμφάνιση, ενώ οι χωνευτές λαβές των θυρών και η κωνική πίσω γραμμή οροφής δίνουν μια αίσθηση ομαλής και αποτελεσματικής κίνησης.

Στο πίσω μέρος του οχήματος, οι απλές, καθαρές γραμμές της πόρτας του χώρου αποσκευών, οι οποίες περιλαμβάνουν τα κομψά και λεπτά πίσω φώτα που αντικατοπτρίζουν τη σχεδίαση αυτών που βρίσκονται μπροστά, αντανακλούν περαιτέρω την ισχυρή και σίγουρη εμφάνιση του EV9.

Στα ενδότερα, η παγκόσμια αρθρωτή πλατφόρμα της Kia (E-GMP), το μακρύ μεταξόνιο και η εντελώς επίπεδη αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών μοντέλων έχουν διευκολύνει τη δημιουργία γενναιόδωρου χώρου για όλους τους επιβάτες ώστε να συνδέονται και να χαλαρώνουν με άνεση και στις τρεις σειρές  καθισμάτων.

Προσφέρεται σε εξαθέσια και επταθέσια διάταξη, με χαρακτηριστικά καθισμάτων που διασφαλίζουν ότι το EV9 προσφέρει τον ίδιο χώρο και άνεση  για όλους τους επιβάτες χωρίς να εστιάζει όλη του την προσοχή μόνο στον οδηγό, ενώ οι επιβάτες που κάθονται στην πρώτη και στη δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορούν ταυτόχρονα να ξαπλώσουν τα καθίσματα τους για να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν όταν το EV9 φορτίζει.

Επιπλέον, τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να περιστραφούν αβίαστα κατά 180 μοίρες, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να έχουν επαφή και να επικοινωνούν με αυτούς που κάθονται στην τρίτη σειρά.

Παράλληλα, η ευρύχωρη αυτή καμπίνα ενσωματώνει ένα κομψά απλό, αλλά κορυφαίας ποιότητας και εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη σχεδιασμό, αφού το ανοιχτό και πανοραμικό ταμπλό εκτείνεται από το τιμόνι μέχρι το κέντρο του αυτοκινήτου, ενώ οι δυο οθόνες αφής 12,3 ιντσών βελτιώνουν την ψηφιακή εμπειρία, προσφέροντας πολύ εύκολα τον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος και περιορίζουν τα φυσικά κουμπιά στο ελάχιστο.

Κλείνοντας με τα διαθέσιμα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, η Kia δεν έκανε κάποια αναφορά κατά τη χθεσινή αποκάλυψη του μοντέλου, αλλά πιθανολογούμε ότι θα διατεθεί με δύο εκδόσεις (μία δικίνητη και μία τετρακίνητη), με την πρώτη να έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 203 ίππων και πίσω κίνηση, και τη δεύτερη από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και συνολική απόδοση 406 ίππων.

Για να το επιβεβαιώσουμε όμως, θα χρειαστεί να κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι τα τέλη του μήνα, όταν και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το μοντέλο…

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Auto NewsNews

Volkswagen: Έκπτωση έως 7.000 ευρώ στα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!