Formula 1HotMotorsport

F1: 5oς Γύρος – GP Καναδά [22 – 24 Μαΐου 2026]

Ο Kimi Antonelli κερδίζει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του για φέτος…

Τελευταίος αγώνας πριν η F1 γυρίσει στην Ευρώπη, το GP στον Καναδά. H πίστα που έχει μήκος 4.361 μέτρα, βρίσκεται στο νησί Notre-Dame, στο Μόντρεαλ, και μετονομάστηκε σε πίστα Gilles Villeneuve μετά τον θάνατο του Καναδού οδηγού. Αποτελείται από μεγάλες ευθείες, μια φουρκέτα και αργά και ενδιάμεσα σικέιν. Τα χαμηλά τοιχώματα που οριοθετούν την πίστα, μερικές φορές πολύ κοντά στο όριο της, κάνουν δύσκολη τη ζωή των οδηγών. Πολυνίκης στο Καναδά είναι ο Michael Schumacher και ο Lewis Hamilton με επτά νίκες ο καθένας και η Ferrari από τις ομάδες, με 11 νίκες.

Ο Kimi Antonelli με Mercedes, πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του για φέτος, στον Καναδά, αυξάνοντας το προβάδισμά του από τον teammate του George Russell στην κατάταξη οδηγών και έκανε ένα ακόμη βήμα στη μάχη του τίτλου.

Όλα τα βλέμματα βέβαια ήταν στραμμένα στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, αφού οι Russell και Antonelli εξασφάλισαν για άλλη μια φορά την πρώτη και τη δεύτερη θέση στην εκκίνηση. Αυτοί οι δύο προσέφεραν πολύ θέαμα στους πρώτους γύρους. Ήταν μια συναρπαστική μάχη με τους οδηγούς της Mercedes να ανταλλάσσουν προσπεράσεις και να κάνουν λάθη υπό πίεση, χωρίς ο ένας να δίνει στον άλλον κανέναν έλεγχο στην πίστα. Μέχρι που ο George Russell αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ενός μηχανικού προβλήματος στο 30ο γύρο. Ο Βρετανός φάνηκε εμφανώς εξοργισμένος καθώς βγήκε εκτός, με την εγκατάλειψή του…

Ανάμεικτα συναισθήματα στη ομάδα της Ferrari. Η «πιο ευτυχισμένη μέρα» του Hamilton, αλλά το «χειρότερο Σαββατοκύριακο» του Leclerc. Ο Lewis Hamilton απόλαυσε το καλύτερο αγώνα του με τη Ferrari κατακτώντας ένα ακόμη βάθρο. Ο Lewis Hamilton αποδείχθηκε ο καλύτερος από τους υπόλοιπους στoν Καναδά, καθώς ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος μετά από μια πολύ πειστική προσπέραση επί του Max Verstappen. Ο οδηγός της Ferrari φαινόταν σε καλή φόρμα όλο το Σαββατοκύριακο, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την 5η θέση, δηλώνοντας: «Είναι υπέροχο που μπορώ να βάλω τη Ferrari στο βάθρο και να κατακτήσω την πρώτη μου δεύτερη θέση με την ομάδα στον κύριο αγώνα, και αυτό είναι και το δεύτερο βάθρο μου. Είμαι απλώς ενθουσιασμένος και τόσο περήφανος για την ομάδα που δούλεψε τόσο σκληρά. Επιτέλους έχω την ομάδα μηχανικών για την οποία εργάζομαι».

Αντίθετα, ο team mate του, Charles Leclerc, είχε μια άσχημη περίοδο στον Καναδά, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε 4ος την Κυριακή, ισχυριζόμενος ότι ήταν το «χειρότερο Σαββατοκύριακο της καριέρας μου», καθώς δυσκολεύτηκε με την SF-26 του.

Ο Max Verstappen ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν, καταλαμβάνοντας το τελευταίο σκαλί του, αφού έχασε τη δεύτερη θέση από τη Ferrari του Hamilton στους τελευταίους γύρους. Ο οδηγός της Red Bull ήταν αρχικά πίσω από την Mercedes του νικητή στη δεύτερη θέση μετά την αποχώρηση του Rusell, αλλά η μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσε ο Hamilton στο τέλος τον έριξε τρίτο.

Βέβαια η άνοδος του Verstappen στο βάθρο βοηθήθηκε επίσης από τα προβλήματα των McLaren, ενώ ο team mate του Isack Hadjar έφερε την δική του Red Bull στην 5η θέση.

Άλλο ένα καλό αποτέλεσμα για τον Colapinto στην 6η θέση. Ο Franco Colapinto έχει βρει πραγματικά τον ρυθμό του από τότε που η Alpine έφερε το πακέτο αναβάθμισης στο μονοθέσιο. Τερμάτισε έβδομος την τελευταία φορά στο Μαϊάμι, το οποίο εκείνη την εποχή ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα του στην F1 μέχρι σήμερα, αλλά δεν άργησε να πάει ένα βήμα παραπέρα, τερματίζοντας 6ος τώρα στον Καναδά.

Όσο για τη ομάδα της McLaren, ήταν ένας αγώνας, εφιάλτης, που θα ήθελαν να ξεχάσουν γρήγορα αφού τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά. Πολλά λάθη και λάθος στρατηγική, που ξεκίνησαν από την λάθος επιλογή ελαστικών στη εκκίνηση καθώς ήταν οι μόνοι που έβαλαν ενδιάμεσα ελαστικά βροχής, κάτι που αποδείχθηκε λανθασμένη απόφαση, αφού τελικά η βροχή δεν ήρθε.

Άξιο αναφοράς είναι το ατύχημα του Oscar Piastri όταν χτύπησε τον Alex Albon της Williams αφού μπλοκάρισε στη φουρκέτα. Ένα περιστατικό που όχι μόνο ανάγκασε τον Albon να εγκαταλείψει, αλλά και είδε τον Piastri να τιμωρείται με ποινή 10 δευτερολέπτων.

Αλλά και τα προβλήματα αξιοπιστίας του Lando Norris, πριν εγκαταλείψει αφού ανέφερε ύποπτο πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Αποτέλεσμα κανένα από τα δύο μονοθέσια της ομάδας να μην πάρει βαθμούς!

Επόμενος αγώνας για την Formula 1, στις 7 Ιουνίου, στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Kimi Antonelli           Mercedes
  2. Lewis Hamilton           Ferrari
  3. Max Verstappen         Red Bull
  4. Charles Leclerc           Ferrari
  5. Isack Hadjar              Red Bull
  6. Franco Colapinto        Alpine
  7. Liam Lawson         Racing Bulls
  8. Pierre Gasly                Alpine
  9. Carlos Sainz              Williams
  10. Oliver Berman             Haas
Εγγραφείτε στο newsletter μας...
…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.