MotorsportRace NewsWRC

Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Αντίστροφη μέτρηση για την ΕΚΟ Super Special Stage – Πώς θα φτάσετε στην Πλατεία Νερού

Μόλις μία ώρα μετά την τελετή εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 18:00 κάτω από την Ακρόπολη, τα πράσινα φώτα για το πρώτο αγωνιστικό μέρος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ανάψουν στην Πλατεία Νερού, που είναι έτοιμη για τη φετινή υπερειδική διαδρομή του αγώνα και για τους θεατές που θα βρεθούν στην περιοχή. 

Το 2021 η αρχή έγινε με την «Πλατεία Συντάγματος», η συνέχεια δόθηκε με το υπερθέαμα -όπως χαρακτηρίστηκε διεθνώς- του «ΟΑΚΑ» και φέτος τη σκυτάλη παίρνει η «Πλατεία Νερού», που είναι ήδη έτοιμη να υποδεχτεί τα πληρώματα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σε ένα θέαμα με φόντο την ελληνική θάλασσα. 

Το ραντεβού έχει δοθεί για την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:05, με την εικόνα της Ελλάδα να ταξιδεύει σε 150 χώρες στον κόσμο!

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα μπαίνουν ανά ένα στη μήκους 1,48 χλμ. διαδρομή. Για τους θεατές, οι οποίοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο της υπερειδικής διαδρομής και βέβαια για όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν από τις διακεκριμένες θέσεις (εισιτήρια www.viva.gr), αυτό συνεπάγεται θέαμα διάρκειας περίπου 2,5 ωρών. 

Για την απρόσκοπτη προσέλευση όλων στην ΕΚΟ Super Special Stage, πρωτίστως συστήνεται η προσέγγιση της περιοχής με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικότερα μέσω των γραμμών του Τραμ προς «Δέλτα Φαλήρου» και «Αγία Σκέπη». Η στάθμευση στην περιοχή της υπερειδικής διαδρομής δε θα επιτρέπεται και ως εκ τούτου η πρόσβαση με αυτοκίνητο.

Σε όλες τις προσβάσεις θεατών θα βρίσκονται άνθρωποι της διοργάνωσης δίνοντας πληροφορίες κατεύθυνσης προς τα σημεία θεατών, ενώ από νωρίς το μεσημέρι θα είναι σε λειτουργία το Rally Village του αγώνα, με περίπτερα των χορηγών, δραστηριότητες κ.ά., στο χώρο της Εσπλανάδας – ο πεζόδρομος που από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οδηγεί στη Μαρίνα Φαλήρου.

Νωρίτερα από την εκκίνηση της EKO Super Special Stage, και συγκεκριμένα από τις 18:00, η Πλατεία Νερού θα «γεμίσει» από τους ήχους του Athens DeeJay 95,2, με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο στα deck.

Στις 18:30 οι Sebastien Ogier και Jonne Halttunen για λογαριασμό της Τoyota Gazoo Racing, Thierry Neuville και Dani Sordo για την Hyundai Shell Mobis και Ott Tanak και Jourdan Serderidis για την M-Sport Ford, θα δώσουν «ανοιχτή» συνέντευξη Τύπου, από το κέντρο της Πλατείας, μπροστά στο κοινό.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, η Πλατεία Νερού θα γεμίσει με τους πρώτους αγωνιστικούς ήχους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023.

Related posts
MotorsportRace News

Crosscar Κιλκίς: Δοκιμαστικά στις 27 - 28 Απριλίου ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος…

MotorsportWRC

WRC: 4ος Γύρος - Ράλλυ Κροατίας [18 - 21 Απριλίου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - 50ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού [20 - 21 Απριλίου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!