Auto NewsEcoNews

Πρεμιέρα για το νέο Ford E-Tourneo Courier

Η Ford αποκάλυψε εχθές το ολοκαίνουργιο E-Tourneo Courier στην Κοπεγχάγη της Δανίας, στο πλαίσιο του Bring On Tomorrow Live, μια εκδήλωση παρουσίασης για τη νέα, ασυμβίβαστη φιλοσοφία της Ford στην ηλεκτροκίνηση.

Κατασκευασμένο για περιπέτεια και έτοιμο για δράση, το E-Tourneo Courier είναι ένα πενταθέσιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων (Multi-Activity Vehicle) με ξεχωριστό σχεδιασμό εμπνευσμένο από τα SUV, που προσφέρει άφθονο χώρο για τους επιβάτες και τα πράγματά τους σε ένα συμπαγές και φιλικό για χρήση στην πόλη μέγεθος.

Η τελευταία προσθήκη στην ευέλικτη οικογένεια Tourneo της Ford διαθέτει ένα εκλεπτυσμένο σε απόδοση αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο συμπληρώνεται από μια εκτεταμένη σειρά ψηφιακών εμπειριών και συνδεδεμένων χαρακτηριστικών που συμβάλλουν ώστε να γίνει ελκυστική και προσιτή η ιδιοκτησία ενός EV με εύκολες ενημερώσεις over-the-air για τη βελτίωση του προϊόντος με την πάροδο του χρόνου.

Όσο αφορά στον ηλεκτροκινητήρα, αυτός είναι 100 kW (136 ίπποι) και προσφέρει μία ομαλή και εκλεπτυσμένη αμιγώς ηλεκτρική εμπειρία ταξιδιού που ενισχύεται περαιτέρω χρησιμοποιώντας την επιλογή λειτουργίας one-pedal driving.

Ταυτόχρονα, η πιο ολοκληρωμένη στην κατηγορία σουίτα προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού βοηθά να γίνεται εύκολη η οδήγηση τόσο στην καθημερινότητα όσο και στα πιο μακρινά ταξίδια, ενώ οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των προφίλ οδήγησης Normal, Eco και Slippery.

Σχετικά με τη φόρτιση, το E-Tourneo Courier προσφέρει επιλογές φόρτισης AC 11 kW και DC 100 kW, ενώ η διαχείριση της φόρτισης γίνεται ευκολότερη με την ολοκληρωμένη λύση οικιακής φόρτισης της Ford, την εύχρηστη εφαρμογή (app) και τη δυνατότητα προγραμματισμού για την αξιοποίηση φθηνότερων τιμολογίων ενέργειας, όπου αυτά είναι διαθέσιμα. Έτσι, μια τυπική ολονύκτια φόρτιση AC από το 10 έως το 100% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας διαρκεί 5-7 ώρες.

Το E-Tourneo Courier είναι ένα από τα 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που έχει δεσμευτεί να προσφέρει η Ford στην Ευρώπη μέχρι το 2024 (θα φτάσει σε όλους τους πελάτες της Ευρώπης το 2024), ενώ θα ακολουθήσει το Tourneo Courier με βενζινοκινητήρα EcoBoost, του οποίου οι παραγγελίες ξεκινούν φέτος το καλοκαίρι, με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται πριν από το τέλος του 2023.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!