MotorsportOther RacesRace News

Παν. Πρωτ. Ράλλυ Χώματος: 4ος γύρος – 10ο Φθινοπωρινό Ράλλυ [30 Σεπτεμβρίου – 01 Οκτωβρίου 2023]

Απόλυτοι κυρίαρχοι οι Παπαδημητρίου – Μακρινός…

Το Σαββατοκύριακο 30/09 – 1/10 το ΑΣΜΑ (Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) διοργάνωσε τον τελευταίο γύρο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χώματος, το 10ο Φθινοπωρινό Ράλλυ.

Το Πρωτάθλημα έχει ήδη κριθεί και για άλλη μια φορά, είναι στα χέρια του Αλέξανδρου Τσουλόφτα. Χορηγός του αγώνα ήταν το My ΚΤΕΟ, ενώ βοήθησαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και ο δήμος Δελφών.

Επίσης τον αγώνα στήριξαν η Seajets, η Peugeot Γκάλλο Α.Ε. και η Clevermedia.

Στο Βιοτεχνικό πάρκο της Άμφισσας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος πληρωμάτων και αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις του My ΚΤΕΟ, ενώ το ίδιο βράδυ στις 20.30 μ.μ., έγινε η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα από το λιμάνι (κεντρική προβλήτα) της Ιτέας.

Η διαδρομή του αγώνα είχε πέντε ειδικές διαδρομές, τις οποίες καλούνταν να περάσουν τα 31 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή. Οι δυο ήταν επαναλαμβανόμενες, η «Αγία Ευθυμία» των 10.04 χλμ. και η «Καρούτες» των 20.58 χλμ., καθώς και την ειδική της Άμφισσας των 14.28 χλμ., η οποία ήταν και η power stage του αγώνα.

Στην κεντρική προβλήτα της Ιτέας, το απόγευμα της Κυριακής, έγινε ο τερματισμός και η τελετή απονομής των επάθλων.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε την χρονιά ο δυο φορές Πρωταθλητής Ελλάδος (1999 με Subaru Impreza WRC και 2020 με Skoda Fabia R5) Γιάννης Παπαδημητρίου με μια νίκη στο 10ο Φθινοπωρινό Ράλλυ.

Με συνοδηγό έναν άλλο θρύλο των ελληνικών αγώνων, τον Μανώλη Μακρινό, δυο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος το 1977 και 1978 με τον “SIROCO” (1977 με Datsun Violet 160 J και 1978 με Lancia Stratos HF), οδηγώντας ένα Skoda Fabia Rally 2.

Έκαναν το απόλυτο πέντε στα πέντε, κερδίζοντας όλες τις ειδικές διαδρομές του αγώνα και πήραν άξια τη νίκη.

Δεύτεροι τερμάτισαν οι Γιώργος Κεχαγιάς – Χρήστος Κουζιώνης επίσης με Skoda Fabia Rally 2. Πίεσαν άλλα όχι όσο θα έπρεπε τους νικητές, έκαναν δεύτερο χρόνο και στις πέντε ειδικές, με ένα μικρό ηλεκτρικό πρόβλημα να τους ταλαιπωρεί από την αρχή του αγώνα.

Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Παναγιώτης Κύρκος – Γιώργος Πολυζώης με Mitsubishi Lancer Evo IX, κερδίζοντας και την κατηγορία C2. Ένα σπασμένο ψαλίδι στην τελευταία ειδική του αγώνα, πήγε να χαλάσει την ωραία εμφάνιση, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C2

Όπως είπαμε και πιο πάνω νικητές στην κατηγορία C2, είναι οι Παναγιώτης Κύρκος – Γιώργος Πολυζώης.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος – Γιώργος Κότσαλης με  Mitsubishi Lancer Evo IX, πηγαίνοντας γρήγορα αλλά και μεθοδικά.

Τρίτοι τερμάτισαν οι Παναγιώτης Ισμαήλος – Κωνσταντίνος Σούκουλης επίσης με ίδιο αυτοκίνητο. Να πούμε ότι στην δεύτερη ειδική διαδρομή είχαν ένα κλατάρισμα και έχασαν πολύτιμο χρόνο για να το αλλάξουν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C3

Στην κατηγορία C3 με αυτοκίνητα με κίνηση μόνο μπροστά, νικητές ήταν οι Πασχάλης Χατζημάρκος – Μάριος Τσαούσογλου με Peugeot 208 Rally 4. Οδήγησαν πολύ γρήγορα και η νίκη αυτή τους έστεψε Πρωταθλητές 2023 στην F2.

Δεύτεροι ήταν οι Γιώργος Αμούτζας – Γιώργος Ηλιόπουλος με Opel Corsa Rally 4 και στην 5η θέση της γενικής. Πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη επαφή του ηθοποιού Αμούτζα με το αυτοκίνητο, δείχνει ότι κάτι συμβαίνει προς το καλύτερο.

Τρίτοι ήταν οι Γιώργος Δελαπόρτας – Βαγγέλης Παναιρλής με Ford Fiesta Rally 3. Στην δεύτερη επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο, που ήρθε τώρα τελευταία στην Ελλάδα, δείχνει ότι το μαθαίνει γρήγορα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C4

Νικητές στην κατηγορία C4, ήταν οι Κωνσταντίνος Μυλωνάς – Νικόλαος Παναπέρας με Toyota Corolla AE 101. Οδήγησαν για άλλη μια φορά πολύ γρήγορα, αλλά τον τίτλο της κατηγορίας C4 για το 2023 κέρδισαν οι δεύτεροι του αγώνα, Ιωάννης Γιώτης – Χρήστος Φαρμάκης με Hyundai Accent, ενώ το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Καραταρούκ – Παναγιώτης Κόκκινος με Toyota Corolla AE 111.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C5

Στην μικρή κατηγορία C5, η νίκη πήγε στον οδηγό από τον Πύργο, Δημήτρη Σταυρόπουλο που με συνοδηγό τον Δημήτρη Πανούτσο και ένα Toyota Yaris, πήραν την πρώτη θέση (όπως ακριβώς είχαν κάνει και στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος) αλλά και το Πρωτάθλημα της κατηγορίας για το 2023.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Νικόλαος Σωτηρόπουλος – Ευάγγελος Μούκας με Nissan Micra K11. Αγώνα που θα ήθελαν να ξεχάσουν γιατί αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα.

Και στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Φάνης Ραχούτης – Ανδρέας Γρηγορόπουλος με Toyota Starlet EP81.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Γιάννης Παπαδημητρίου – Μανώλης Μακρινός          Skoda Fabia Rally 2
  2. Γιώργος Κεχαγιάς – Χρήστος Κουζιώνης                     Skoda Fabia Rally 2
  3. Πάνος Κύρκος – Γιώργος Πολυζώης                        Mitsubishi Lancer Evo IX
  4. Πασχάλης Χατζημάρκος – Μάριος Τσαούσογλου      Peugeot 208 Rally 4
  5. Γιώργος Αμούτζας – Γιώργος Ηλιόπουλος                   Opel Corsa Rally 4
  6. Γιώργος Δελαπόρτας – Ευάγγελος Παναρίτης            Ford Fiesta Rally 3
  7. Στέφανος Θεοχαρόπουλος – Γιώργος Κότσαλης      Mitsubishi Lancer IX
  8. Παναγιώτης Ισμαήλος – Κων/νος Σούκουλης        Mitsubishi Lancer Evo IX
  9. Νίκος Ντάβαρης – Μιχάλης Φράγκου                     Mitsubishi Lancer Evo IX
  10. Κων/νος Μυλωνάς – Νίκος Παραπέρας                    Toyota Corolla AE 101
Related posts
Formula 1HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportΧρήστος Κίτσος

F1 - Miami GP: Ο πιο σύγχρονος αγώνας στην Αμερική…

MotorsportRace News

Διεθνές το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος!

MotorsportRace News

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar: Απόλυτη επιτυχία για τα δοκιμαστικά στο Κιλκίς!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!