Auto NewsNews

Ντεμπούτο για το νέο Kia Picanto!

Με τον κόσμο να κινείται προς τα crossover και τα SUV, η κατηγορία Α συρρικνώνεται σταδιακά στην Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικές μάρκες που θέλουν να πουλήσουν ένα μικροσκοπικό χάτσμπακ, συμπεριλαμβανομένης της Toyota με το Aygo X. Η Kia είναι επίσης παίκτης σε αυτήν την ολοένα και πιο σπάνια κατηγορία επενδύοντας σε ένα νέο Picanto…

To νέο Picanto που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το βλέπουμε αρχικά στην κορυφαία έκδοση GT-Line, όπου το μικροσκοπικό μοντέλο έχει υποστεί τεράστιες σχεδιαστικές αλλαγές στο εξωτερικό, ενώ η καμπίνα παραμένει οικεία.

Η μπροστινή όψη αυτής της κορυφαίας έκδοσης είναι αρκετά περίπλοκη καθώς συμβαίνουν πολλά. Είναι εύκολο να παρατηρήσετε ότι τα σχεδιαστικά στοιχεία από το Niro έχουν ενσωματωθεί στο νέο Picanto (γνωστό και ως Morning σε ορισμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας) για να δώσουν στο αυτοκίνητο μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Κατακόρυφα τοποθετημένοι προβολείς συναντώνται στη μέση χάρη μιας ράβδου LED στο επάνω τμήμα της μάσκας, ενώ η ίδια ιστορία και στο πίσω μέρος όπου τα όρθια πίσω φώτα συνδέονται μέσω της ράβδου φωτός στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Παράλληλα, ο μπροστινός προφυλακτήρας φαίνεται αρκετά σπορ με όλα αυτά τα ανοίγματα, τη στιγμή που ο νέος πίσω διαχύτης, κάνει την παραλλαγή GT-Line να φαίνεται επιθετική για ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο, αλλά μην σκεφτείτε ότι έχει σπορ φιλοδοξίες. Παραμένει ένα απλό χατσμπακ για να αντιμετωπίσει την αστική ζούγκλα. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα μεγέθη των τροχών, που ξεκινούν από 14 ίντσες, αλλά τα πιο ακριβά μοντέλα έχουν αλουμινίου 15 ή 16 ιντσών.

Και ενώ το εξωτερικό έχει αναμορφωθεί, η καμπίνα φέρνει μια ανεπαίσθητη εξέλιξη σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Η Kia εγκαθιστά μια οθόνη αφής οκτώ ιντσών και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ διατηρεί ξεχωριστά χειριστήρια για θέρμανση και αερισμό.

Το GT-Line έχει επίσης ένα τιμόνι με επίπεδη βάση μαζί με καλούδια όπως ένα θερμαινόμενο τιμόνι που δεν θα περίμενε κανείς απαραίτητα σε ένα μοντέλο κατηγορίας Α.

Λεπτομέρειες σχετικά με τους κινητήρες δεν είναι διαθέσιμες προς το παρόν, αλλά γνωρίζουμε ότι το Picanto του 2024 θα είναι διαθέσιμο με τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.0 και 1.2 λίτρων, ενώ οι μηχανικοί της Kia έχουν τροποποιήσει τους κινητήρες για να τους κάνουν πιο πράσινους και πιο αποτελεσματικούς από πριν…

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Η Land Rover αναβαθμίζει τον πετρελαιοκινητήρα στο νέο Defender…

Auto NewsNews

Νέα Quadrifoglio Super Sport: Συλλεκτική έκδοση των Giulia και Stelvio αφιερωμένη στην πρώτη νίκη της μάρκας στο Mille Miglia του 1928

Moto NewsNews

Η Vespa κατακτά την καρδιά της Κίνας...

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!