Auto NewsNews

Νέο MINI John Cooper Works Countryman: Έφτασε με 300 ίππους!

Η MINI αποκάλυψε το νέο Countryman σε έκδοση John Cooper Works, στην οποία είναι εξοπλισμένο με κινητήρα υψηλών επιδόσεων και σύστημα τετρακίνησης ALL4, που υπόσχεται την απόλυτη διασκεδαστική οδήγηση…

Τα μοντέλα MINI John Cooper Works ανέκαθεν φημίζονταν για τις συναρπαστικές επιδόσεις τους. Με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 2,0 λίτρων, το νέο MINI John Cooper Works Countryman προσφέρει ακριβώς αυτή την ξεχωριστή οδηγική εμπειρία, συνδυάζοντας εκτός από την αυξημένη ισχύ των 300 ίππων και το σύστημα τετρακίνησης ALL4.

Αρχίζοντας από την εξωτερική εμφάνιση, το νέο MINI John Cooper Works Countryman διαθέτει μία στητή και μινιμαλιστική σιλουέτα που υποδηλώνει ευελιξία, αξιοπιστία και δίψα για περιπέτεια, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει το επανασχεδιασμένο λογότυπο, που για πρώτη φορά είναι σε μαύρο, κόκκινο και λευκό χρώμα.

Επιπλέον, μια σειρά από αποκλειστικές λεπτομέρειες αναδεικνύουν τη συνολική του εμφάνιση. Για παράδειγμα, τα αεροδυναμικά στοιχεία με τους κάθετους ανακλαστήρες στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου τονίζουν το πλάτος του, ενώ οι νέοι προβολείς MINI LED με οριζόντιες μπάρες στο JCW Signature Mode χαρίζουν μία πιο εκφραστική εμφάνιση.

Ταυτόχρονα, η νέας σχεδίασης κολόνα C συνδέεται απρόσκοπτα με την οροφή σε χρώμα αντίθεσης Chili Red που είναι εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η οροφή διαγράφει μία καμπύλη τροχιά προς τα πίσω, προσδίδοντας στο MINI JCW Countryman μια ευέλικτη σιλουέτα, παρά το αυξημένο ύψος και πλάτος του.

Επ’ αυτού θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παρά το αυξημένο ύψος, το MINI John Cooper Works Countryman έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Αυτό βοηθά τον κινητήρα των 300 ίππων να επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που η ροπή των 400 Nm και η τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα εξασφαλίζουν μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία…

Σε αυτό συντελεί και το στάνταρ σύστημα τετρακίνησης ALL4 που κατανέμει την ισχύ με ακρίβεια και αξιοπιστία σε όλες τις οδηγικές συνθήκες, ενώ ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης με δαγκάνες φρένων σε χρώμα Chili Red εξασφαλίζει ισχυρή και ακριβή επιβράδυνση.

Στην αύξηση της οδηγικής απόλαυσης συνεπικουρεί και ο χαρακτηριστικός ήχος των κλαπέτων της εξάτμισης, που κάνει το MINI John Cooper Works Countryman άμεσα αναγνωρίσιμο ως μοντέλο υψηλών επιδόσεων, τη στιγμή που -χάρη σε ένα αποκλειστικό σύστημα με την υπογραφή της JCW- o ήχος κατά την εκκίνηση του κινητήρα ενισχύεται με νότες εμπνευσμένες από τους αγώνες.

Αντίστοιχα, εμπνευσμένα από τους αγώνες είναι και τα βελτιστοποιημένα έμβολα, οι μπιέλες και οι βάσεις του κινητήρα, που συνεισφέρουν στην αυξημένη απόδοση της υπερτροφοδοτούμενης μονάδας των δύο λίτρων. Η συγκεκριμένη αποδίδει 300 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. με ροπή 400 Nm στις 1.800 σ.α.λ. και η μετάδοση της κίνησης γίνεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων στους τέσσερις τροχούς.

Αυτοί μάλιστα είναι μεγαλύτεροι από το απερχόμενο μοντέλο (19 και 20 ιντσών), με το τελικό πλάτος των ελαστικών να φτάνει στο 245 και τη διάμετρο των ελαστικών να φτάνει πλέον τα 710 χλστ. (από τα 680 του προηγούμενου μοντέλου).

Κλείνοντας, στο εσωτερικό, η λιτή σχεδιαστική προσέγγιση του MINI John Cooper Works Countryman δημιουργεί μία ιδιαίτερη αίσθηση. Το cockpit χωρίζεται σε δύο τμήματα (άνω και κάτω) με τις κάθετες χειρολαβές θυρών και τους αεραγωγούς να πρωταγωνιστούν στο πρώτο. Αυτό τονίζει το ύψος και το μεγαλύτερο πλάτος του ευρύχωρου crossover.

Επίσης, ο συνδυασμός κόκκινου-μαύρου στο ταμπλό, κατά μήκος των πάνελ των θυρών και στα υψηλής ποιότητας σπορ καθίσματα JCW, είναι μια αναφορά στην αγωνιστική κληρονομιά της MINI, τη στιγμή που το ταμπλό κοσμείται από δίχρωμο ύφασμα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!