Eco

Νέο ηλεκτρικό πατίνι από την ομάδα F1 της Red Bull

Λίγο μετά την κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών της Formula 1 στο Μεξικό, η Red Bull αποφάσισε να επεκταθεί στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης λανσάροντας ένα νέο e-scooter.

Με την ονομασία RBS #01, το στιβαρό νέο e-scooter τροφοδοτείται από μια μπαταρία 760 Wh σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 750 W που παράγει 80 Nm ροπής και η Red Bull έχει περιορίσει το RBS σε τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, τη στιγμή που μπορεί να ταξιδέψει έως και για 60 χλμ. μεταξύ των φορτίσεων.

Το νέο ηλεκτρικό δίτροχο κατασκευάζεται με χρήση ανθρακονημάτων, με τις διαστάσεις του πατώματος να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες για να υποστηρίζει διάφορα στυλ οδήγησης και να βελτιώνει την ποιότητα κύλισης.

Δυστυχώς, το νέο e-scooter δεν αποκτά λειτουργία ενίσχυσης KERS ή σύστημα μείωσης οπισθέλκουσας (DRS), αλλά η εταιρεία έχει υποσχεθεί ότι το νέο της μοντέλο θα «οδηγείται σαν να είναι σε ράγες, σαν τρένο», χάρη στους μεγαλύτερους τροχούς και τα ελαστικά υψηλής απόδοσης.

Ταυτόχρονα, το κομψό στέλεχος του τιμονιού του RBS συνδέεται με τον μπροστινό τροχό μέσω ενός μόνο συνδέσμου, ενώ μια ενσωματωμένη οθόνη LCD βρίσκεται στο επάνω μέρος του και δείχνει την ταχύτητα και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Βέβαια, ένα τέτοιο ηλεκτρικό πατίνι έχει και μια αντίστοιχα υψηλή τιμή, η οποία στην περίπτωση του RBS #01 ανέρχεται σε 6.000 δολάρια, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να καυχιέστε ότι σχεδιάστηκε από μια ομάδα μηχανικών της F1.

Τέλος, το RBS #01 μπορεί να προπαραγγελθεί από τώρα με μια κατάθεση 600 δολαρίων, ενώ η Red Bull στοχεύει να παραδώσει τις πρώτες παραγγελίες μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
8.5
EcoOn The RoadTest Drives & Rides

Δοκιμή: Kia EV6 Long Range RWD | Ρηξικέλευθο...

Auto NewsEcoNews

EV3: Το νέο κόμπακτ SUV της Kia έρχεται μέσα στο 2024

Auto NewsEcoNews

Η παραγωγή της BYD έφθασε τα 7.000.000 οχήματα νέας ενέργειας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!