Auto NewsNews

Μια πρώτη ματιά στο εσωτερικό της Bugatti Bolide…

Με περισσότερη ισχύ και λιγότερο βάρος, η Bugatti Bolide πρόκειται να είναι η πιο ακραία εκδοχή υπεραυτοκίνητου με τον W16 κινητήρα μέχρι σήμερα. Εδώ είναι μια πρώτη ματιά στο εσωτερικό του…

Αρχικά αποκαλύφθηκε ως ένα εξωτικό, παρατραβηγμένο concept. Και έκτοτε η Bolide έγινε το πιο φιλόδοξο έργο της Bugatti μέχρι σήμερα. Έτσι, το 2021, η μάρκα ανακοίνωσε ότι θα έβγαζε το υπεραυτοκίνητο W16 μόνο για πίστα σε περιορισμένη παραγωγή, ξεκινώντας ένα τριετές πρόγραμμα ανάπτυξης πριν από τις πρώτες παραδόσεις το 2024…

Συνδυάζοντας το εμβληματικό τετραπλό υπερτροφοδοτούμενο κινητήριο σύνολο W16 με ένα γυμνό, ελαφρύ αμάξωμα, καθένα από τα 40 παραδείγματα που θα παραχθούν, θα κοστίσει στον αγοραστή του περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ευρώ και τώρα ρίχνουμε την πρώτη ματιά στο έτοιμο για παραγωγή εσωτερικό του…

Με την καμπίνα της με θέμα Χ, εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό υψηλού επιπέδου, η Bugattiεκμεταλλεύτηκε το νέο μονοκόκ της Bolide, προσφέροντας θέση καθίσματος με κλίση προς τα πίσω, με τα πόδια του οδηγού ανασηκωμένα.

Η εργονομία του αφαιρούμενου τιμονιού έχει βελτιωθεί επιμελώς μετά από τα σχόλια των οδηγών για να εξασφαλίσει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα οκτώ κουμπιά του ακόμα και υπό πίεση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ούτε ένα εσωτερικό εξάρτημα δεν μοιράζεται με τη Chiron, ενώ ακόμη και το σύστημα ελέγχου κλιματισμού της είναι κατασκευασμένο μόνο για τη Bolide με στόχο την εξοικονόμηση βάρους.

Όσο για τον κινητήρα της, αυτός είναι ο τετραπλά υπερτροφοδοτούμενος W16 της Bugatti των 8 λίτρων, που στέλνει 1.850 ίππους ισχύος και 1600 Nm ροπής στα slick ελαστικά της Michelin.

Σε αντίθεση με μια Chiron, η Bolide θα βασίζεται και στους τέσσερις υπερσυμπιεστές της ανά πάσα στιγμή και θα έχει κόκκινη γραμμή σε υψηλότερη περιστροφή, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε 2,17 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 500 χλμ./ώρα!

Κλείνοντας, να θυμίσουμε ότι η Bugatti πλησιάζει τώρα προς το τέλος του τριετούς προγράμματος ανάπτυξης του αυτοκινήτου, με το πρώτο από τα 40 μοντέλα να έχει προγραμματιστεί για παράδοση το 2024.

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!