Auto NewsNews

Η Maserati γιορτάζει τα 75 χρόνια των GT’s με την GranTurismo PrimaSerie!

Η Maserati παρουσίασε τη νέα GranTurismo τον περασμένο Σεπτέμβριο (δες εδώ), αλλά αυτό δεν ήταν για κανένα λόγο το πρώτο Grand Tourer από τον Ιταλό κατασκευαστή.

Στην πραγματικότητα, η Maserati γιορτάζει τόσο το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της όσο και τα 75 «ένδοξα χρόνια των Grand Tourers» με ένα νέο μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, το οποίο βασίζεται στη νέα GranTurismo και φέρει το όνομα PrimaSerie…

Αυτό το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, οι οποίες βασίζονται στη GranTurismo Trofeo. Η πρώτη είναι εμπνευσμένη από την αγωνιστική κληρονομιά της Maserati και είναι βαμμένη σε χρώμα Grigio Lamiera Matte με κόκκινες λεπτομέρειες. Η άλλη έχει ως κύριο χρώμα το Nero Cometa με τόνους πράσινου.

Το εξωτερικό και των δύο αυτοκινήτων κοσμείται με ένα λογότυπο για την 75η επέτειο στο κέντρο των τροχών.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, το ίδιο στολίδι συναντάμε σε πράσινο χρώμα στα προσκέφαλα, τη στιγμή που η συνολική εικόνα της καμπίνας είναι όμοια με την «απλή» GranTurismo, με το μαύρο δέρμα να καλύπτει τις περισσότερες επιφάνειες, αν και οι πράσινες ραφές και οι διάφορες πινελιές του δίνουν μια ιδιαίτερη όψη.

Δεν υπάρχει λόγος για μηχανικές αναβαθμίσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η ισχύς προέρχεται από τον ίδιο Nettuno V6 που τροφοδοτεί επίσης την MC20. Στην GranTurismo Trofeo, παράγει 550 ίππους ισχύος με 650 Nm ροπής και η Maserati λέει ότι η PrimaSerie βασίζεται αποκλειστικά στην έκδοση Trofeo.

Κλείνοντας, η Maserati δεν αναφέρει κάτι για την τιμολόγηση του νέου μοντέλου περιορισμένης παραγωγής, αλλά δηλώνει ότι η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 75 μονάδες για ολόκληρο τον κόσμο!

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!