Auto NewsNews

Η μοναδική Bugatti Chiron Profilee πουλήθηκε για 10.8 εκατ. δολάρια!

Η Chiron είναι μια επιτυχία για την Bugatti. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε και τα 500 κομμάτια της παραγωγής για το βασικό μοντέλο και τις παραλλαγές του. Τώρα, ακόμη και το αποκλειστικά μοναδικό μοντέλο της σειράς, η Chiron Profilee που είδαμε τον προηγούμενο μήνα πουλήθηκε!

Σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, η Bugatti Chiron Profilee πουλήθηκε για 9.792.500 ευρώ ή 10.761.223 δολάρια με τις τρέχουσες ισοτιμίες. Αυτή η τιμή δεν περιλαμβάνει φόρο, ο οποίος θα ανεβάσει την τιμή στα 12 εκατομμύρια ευρώ ή πάνω από 13 εκατομμύρια δολάρια!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bugatti-Rimac, Mate Rimac, ισχυρίζεται ότι η Profilee κατέχει πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό νέο αυτοκίνητο που πουλήθηκε σε δημοπρασία.

Η μοναδική Bugatti Chiron Profilee γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της κανονικής Chiron και της Chiron Pur Sport. Η ανάπτυξή της ξεκίνησε το 2020, αλλά παρά το γεγονός ότι η Bugatti γνώριζε ότι δεν προοριζόταν να γίνει ένα όχημα παραγωγής, προχώρησε και ολοκλήρωσε το έργο.

Τροφοδοτούμενο από τον τετραπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα W16 της Bugatti, η Chiron Profileeαποδίδει την εντυπωσιακή ισχύ των 1.500 ίππων, ενώ αυτό το πληθωρικό hypercar μπορεί να υπερηφανεύεται για εντυπωσιακή επιτάχυνση, φτάνοντας τα 100 χλμ. την ώρα από στάση σε μόλις 2,3 δευτερόλεπτα!

Μπορεί επίσης να φτάσει σε τελική ταχύτητα 380 χλμ./ώρα και διαθέτει πιο σκληρά ελατήρια και έναν πίσω άξονα με αυξημένη αρνητική κάμπερ σε σύγκριση με την Pur Sport.

Η Chiron Profilee διαθέτει επίσης μοναδικό σχεδιασμό, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο μπροστινό μέρος, έναν επανασχεδιασμένο μπροστινό διαχωριστή που ενισχύει την κάθετη δύναμη του μπροστινού άξονα και μια διευρυμένη μάσκα.

Το αμάξωμα του αυτοκινήτου είναι φινιρισμένο σε απόχρωση Bleu Royal Carbon, με εκτεθειμένα τα ανθρακονήματα, ενώ οι τροχοί είναι βαμμένοι μοναδικά για να διακρίνονται από οποιαδήποτε άλλη Chiron.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι διακοσμημένο με πάνω από 2.500 μέτρα δερμάτινες λωρίδες, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Chiron Profilee είναι εξίσου αποκλειστική με τη La Voiture Noire, αλλά πιθανώς πιο ιδιαίτερη καθώς είναι η τελευταία ολοκαίνουργια Bugatti που είναι εξοπλισμένη με κινητήρα W16.

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!