Auto NewsNews

Αποκάλυψη για το νέο εσωτερικό της Mercedes-Benz

Πρόσφατα, η Mercedes-Benz δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της επόμενης γενιάς του E-Class, που απεικονίζουν την καμπίνα του πολυτελούς μοντέλου.

Με την κωδική ονομασία W214, το όχημα θα κυκλοφορήσει με μια σειρά από τεχνολογικές αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας διάταξης με τρεις οθόνες, κάμερες στο εσωτερικό και νέες εφαρμογές στην οθόνη, όπως το Tik Tok και το Angry Birds.

Το λειτουργικό σύστημα Mercedes-Benz (MB.OS) είναι μια νέας σχεδίασης αρχιτεκτονική που θα κατέχει κεντρική θέση σε κάθε νέο προϊόν της εταιρείας από τα μέσα αυτής της δεκαετίας.

Αναπτύχθηκε εσωτερικά με την υποστήριξη μερικών τεχνολογικών συνεργατών και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα MMA και θα διαθέτει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους βασικούς τομείς των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του infotainment, της αυτοματοποιημένης οδήγησης, της άνεσης, των ρυθμίσεων οδήγησης και της φόρτισης.

Η Nvidia είναι μία από τις εταιρείες που εμπλέκονται στη διαδικασία ανάπτυξης του MB.OS και ο τεχνολογικός γίγαντας είναι υπεύθυνος για μέρος του λογισμικού, των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης.

Επιπλέον, η Luminar θα παρέχει μερικούς από τους αισθητήρες και τα LiDAR, ενώ η Google -σε συνεργασία με τη Mercedes για πρώτη φορά- θα αναπτύξει ένα σύστημα πλοήγησης στο αυτοκίνητο επόμενης γενιάς. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιήσει το δικό της επώνυμο σύστημα πλοήγησης που θα ενσωματωθεί στο MB.OS και θα βασίζεται σε τεχνολογίες της Google. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνουν το YouTube για την οθόνη του συστήματος infotainment.

Παράλληλα, τα παιχνίδια εντός αυτοκινήτου γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή και το λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς της Mercedes θα παρέχει εκατοντάδες τίτλους παιχνιδιών arcade μέσω του Antstream.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί για τη νέα E-Class, η αυτοκινητοβιομηχανία θα εργαστεί επίσης για να βελτιώσει τις λύσεις τηλεδιάσκεψης στο αυτοκίνητο με εφαρμογές όπως το Webex και το Zoom, ενώ ειδικά για την κινεζική αγορά, το MB.OS θα είναι εξοπλισμένο με αποκλειστικό περιεχόμενο της Tencent.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η νέα τεχνολογία θα βελτιώσει επίσης τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και επιπέδου 3 που τροφοδοτούνται από την πλατφόρμα Drive της Nvidia.

Με τη νέα E-Class, που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, η Mercedes θα προσφέρει μια γεύση από το λειτουργικό της σύστημα επόμενης γενιάς. Το MBUX τρίτης γενιάς είναι άμεσος πρόδρομος του MB.OS και προσφέρει ορισμένες από τις λειτουργίες του.

Τέλος, μια νέα εφαρμογή MBUX για χρήστες Android θα επιτρέψει την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων για καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!