Auto NewsNews

Αποκάλυψη για τη δεύτερη γενιά του Skoda Kodiaq!

Το Kodiaq ίσως είναι από τα καλύτερα αυτοκίνητα που κατασκευάζει η Skoda. Υπάρχει όμως στην αγορά εδώ και έξι χρόνια και για μια κατηγορία με τόσο έντονο ανταγωνισμό είναι αρκετά παλιό, οπότε ήρθε η ώρα για ένα ολοκαίνουργιο. Ε, να που η Skoda μόλις το αποκάλυψε…

Εμφανισιακά, η νέα δεύτερη γενιά δείχνει αισθητά αναβαθμισμένη σε σχέση με την πρώτη που γνωρίσαμε το 2017, με τις εντυπώσεις σ’ αυτήν να κλέβουν οι πιο τετραγωνισμένοι θόλοι των τροχών που φιλοξενούν πλέον ζάντες από 17 έως 20 ίντσες, οι νέοι προβολείς Matrix LED με τα «κρυσταλλικά στοιχεία σχεδίασης» εμπρός και τα πίσω φωτιστικά σώματα σχήματος C που ενώνονται με μια ελαφριά μπάρα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος της θύρας του χώρου αποσκευών.

Όσο αφορά τώρα στην εικόνα του εσωτερικού, η Skoda μας αποκάλυψε πριν μερικές εβδομάδες το εσωτερικό του νέου Kodiaq, το οποίο είναι ένας πολύ πιο κομψός χώρος από τον σχετικά απλό σε σχεδιασμό που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή.

Διαθέτει σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνης αφής 13 ιντσών στη μέση του ταμπλό και ακριβώς κάτω από αυτό, φυσικά χειριστήρια κλιματισμού. Ευτυχώς!

Σχετικά με τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα, στην γκάμα κινητήρων του νέου Kodiaq έχουμε τόσο βενζινοκίνητα σύνολα, όσο και πετρελαιοκίνητα, ενώ για πρώτη φορά έχουμε και υδριδικά, είτε ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, είτε PHEV.

Αρχίζοντας από τα υβριδικά, η ήπια υβριδική τεχνολογία συνοδεύεται με τον «βασικό» 1.500άρη κινητήρα βενζίνης των 150 ίππων, ο οποίος μάλιστα αποτελεί και την βάση για την Plug-in υβριδική έκδοση. Σε εκείνην μάλιστα -και σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα- η συνδυασμένη ισχύ φτάνει τους 204 ίππους, τη στιγμή που η Skoda ισχυρίζεται ότι μπορεί να διανύσει ακόμη και 100 αμιγώς ηλεκτρικά χιλιόμετρα με μία φόρτιση!

Στα πιο παραδοσιακά κινητήρια σύνολα τώρα, πέρα από το 1.5 TSI με τους 150 ίππους, έχουμε και ένα δίλιτρο βενζινοκίνητο με 204 ίππους, καθώς και δύο πετρελαιοκίνητα (επίσης 2,0 λίτρων), με το πρώτο να αποδίδει 150 ίππους και το δεύτερο 193 ίππους.

Τα μεγαλύτερα σύνολα τόσο σε βενζίνη (2.0 TSI), όσο και σε πετρέλαιο (αυτό με τους 193 ίππους) διατίθενται και σε τετρακίνητες εκδόσεις, τη στιγμή που συνδυάζονται απόκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG επτά σχέσεων.

Κλείνοντας με την κυκλοφορία του νέου Kodiaq στην αγορά, αυτή προγραμματίζεται να ξεκινήσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Στην Ελλάδα το ανανεωμένο Hyundai Bayon [τιμές]

Auto NewsNews

Η Subaru κάνει εκπτώσεις σε όλα τα SUV της!

Auto NewsNews

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Opel Frontera!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!