Auto NewsNews

Αποκάλυψη για την Mercedes-Benz CLE Coupe [video]

Νομίζαμε ότι αυτή η μέρα δεν θα ερχόταν ποτέ, αλλά η Mercedes-Benz αποκαλύπτει επιτέλους το ολοκαίνουργιο CLE Coupe…

Αφού είδαμε αμέτρητες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας δίθυρης έκδοσης από τη Στουτγάρδη -του μοντέλου που αντικαθιστά τόσο την C-Class Coupe όσο και την E-Class Coupe- η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει τη νέα CLE Coupe σε όλο της το μεγαλείο πριν από την κυκλοφορία της στην αγορά, που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου έτους.

Σε αντίθεση με τη γκάμα μόνο τετρακύλινδρων κινητήρων της νέας C-Class, η CLE διατίθεται τόσο με τετρακύλινδρα, όσο και με εξακύλινδρα κινητήρια σύνολα, είτε πετρελαίου, είτε βενζίνης.

Αρχίζοντας από τα τετρακύλινδρα βενζινοκίνητα σύνολα, στη βάση έχουμε τη CLE 200 που αποδίδει 204 ίππους με 320 Nm ροπής στους πίσω -ή στους τέσσερις (4Matic)- τροχούς και την CLE 300 4Matic, η οποία αποδίδει 258 ίππους με 400 Nm ροπής αποκλειστικά στους τέσσσερις τροχούς, ενώ αμφότερες εφοδιάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα και αυτόματο κιβώτιο εννιά σχέσεων.

Συνεχίζοντας στα εξακύλινδρα βενζινοκίνητα σύνολα, έχουμε την CLE 450 4Matic, η οποία εφοδιάζεται με ένα εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 3,0 λίτρων, ο οποίος χάρη στη διπλή υπερτροφοδότηση αποδίδει 381 ίππους με 500 Nm ροπής, ενώ ως πετρελαιοκίνητη επιλογή υπάρχει μόνο μία, με την ονομασία CLE 220d, η οποία αποδίδει 200 ίππους και 440 Nm ροπής, από ένα τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων.

Σε σύγκριση τώρα με ένα κανονικό σεντάν C-Class, η νέα CLE Coupe βρίσκεται χαμηλότερα στο έδαφος. Η διάταξη της ανάρτησης περιλαμβάνει τέσσερις συνδέσμους ανά τροχό μπροστά και μια κατασκευή πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα, ενώ εκτός από τη στάνταρ ανάρτηση, η Mercedes προσφέρει επίσης μια πιο σπορ επιλογή (στάνταρ στο εξακύλινδρο μοντέλο και προαιρετική με το πακέτο AMG για το τετρακύλινδρο μοντέλο) με πιο σκληρά ελατήρια και πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης.

Σχεδιαστικά, η νέα CLE δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς διαθέτει την ίδια συνολική σχεδιαστική γλώσσα με την C-Class. Ωστόσο, λεπτομέρειες όπως η πιο έντονη κλίση της κολόνας Α, ο κοντύτερος μπροστινός πρόβολος και ο ελαφρώς μακρύτερος πίσω, καθώς και οι μεγαλύτεροι θόλοι των τροχών δίνουν στο δίθυρο κουπέ μια πιο ξεχωριστή εμφάνιση.

Το εσωτερικό, με τη σειρά του, είναι σχεδόν ένα αντίγραφο της καμπίνας της C-Class με μια τεράστια ανεξάρτητη οθόνη 12,3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα και έναν άλλο ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών.

Τέλος, τα μπροστινά καθίσματα είναι πολύ διαφορετικά, με σχεδιασμό που είναι αποκλειστικός για τη CLE και διαθέτει μεταξύ άλλων δύο ηχεία στο επίπεδο των προσκέφαλων, το καθένα ως μέρος του στάνταρ συστήματος ήχου Burmester Premium.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Opel Frontera!

Moto NewsNews

Πρεμιέρα για το νέο Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS

Auto NewsNews

Antoine de Saint Exupéry: Η νέα συλλογή της DS Automobiles για το 2024

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!