Auto NewsNews

Ανανέωση για το Toyota Yaris Cross

Το πολυεπιτυχημένο B-SUV της Toyota δέχεται έναν «αέρα ανανέωσης» για το 2024, με το ανανεωμένο μοντέλο που αποκαλύφθηκε χθες, να εμφανίζεται με περισσότερη τεχνολογία στο εσωτερικό, βελτιωμένα συστήματα ασφαλείας και ένα πιο ισχυρό υβριδικό σύνολο.

Αρχίζοντας από το τελευταίο, που είναι και το σημαντικότερο νέο για το Yaris Cross του 2024, αυτό -με την ονομασία Hybrid 130- πλέον τοποθετείται στην κορυφή της υβριδικής γκάμας και συνδυάζει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1,5 λίτρων που γνωρίσαμε και στο μοντέλο του 2020, αλλά πλέον χάρη σε έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 132 ίππους (αντί 116) και 185 Nm ροπής, με αποτέλεσμα να μπορεί να κάνει πλέον το 0-100 χλμ./ώρα σε 10,7 δευτερόλεπτα, αντί 11,2 του Hybrid 115.

Αυτό παραμένει στη γκάμα του μοντέλου και για το 2024, αφού σύμφωνα με την Toyota είναι η έκδοση με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο και μαζί με την καινούργια (Hybrid 130) οι πελάτες θα έχουν πλέον περισσότερες επιλογές για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Εμφανισιακά τώρα, το ανανεωμένο Yaris Cross δεν δείχνει να έχει σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο του 2020, ωστόσο στο μοντέλο του 2024 έχει προστεθεί μια νέα χρωματική επιλογή (Juniper Blue) στην παλέτα των διαθέσιμων χρωμάτων και μια νέα έκδοση με την ονομασία Premiere που έρχεται για να συμπληρώσει -μαζί με την GR Sport- τις «ειδικές» εκδόσεις του μοντέλου.

Και αν το εξωτερικό δεν είναι αισθητά αλλαγμένο, το εσωτερικό είναι εμφανώς αναβαθμισμένο, χάρη σε ένα αυξημένο επίπεδο εξοπλισμού και τη μεγαλύτερη πλέον επιρροή της τεχνολογίας.

Αυτή επιτυγχάνεται πλέον χάρη στον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων (7 ή 12,3 ιντσών αναλόγως έκδοσης) που πλαισιώνεται από μια μεγαλύτερη οθόνη αφής (9 ή 10,4 ιντσών αναλόγως έκδοσης) για το σύστημα πολυμέσων, το οποίο με τη σειρά του έχει βελτιωθεί για να διαθέτει ασύρματη σύνδεση κινητού και Οver The Air (OTA) ενημερώσεις.

Πέρα όμως από τις παραπάνω τεχνολογικές αναβαθμίσεις του εσωτερικού, το ανανεωμένο Yaris Cross εφοδιάζεται και με την ανανεωμένη σουίτα (Toyota T-Mate) για τα συστήματα ασφαλείας, με τις νέες προσθήκες να περιλαμβάνουν τα Pre-Collision System, Acceleration Suppression, Proactive Driving Assist, Safe Exit Assist και Rear Seat Reminder System, τη στιγμή που το Adaptive Cruise Control έχει βελτιωθεί, ώστε να κάνει ομαλότερα την προσαρμογή της ταχύτητας κίνησης.

Όσο για τη διάθεσή του στις ευρωπαϊκές αγορές, αυτή πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα μέσω των online κρατήσεων αρχικά –όπως έγινε και στο νέο C-HR– και εν συνεχεία μέσω του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου Εμπόρων Toyota, με τις τιμές να ανακοινώνονται προσεχώς.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

EXE181: Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο της MG

Auto NewsNews

Η Alfa Romeo 4C επιστρέφει χάρη στην Abarth…

Moto NewsNews

KTM: Επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και για τα μοντέλα του 2023

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!