Auto NewsNews

Έρχονται οι θερμαινόμενες ζώνες ασφαλείας…

Τα θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνια κάνουν εξαιρετική δουλειά κάνοντας ανεκτούς τους πιο κρύους μήνες, αλλά σύντομα, θα μπορούμε να νιώσουμε επιπλέον ζεστασιά από μια πρόσθετη πηγή στο αυτοκίνητό μας: τη ζώνη ασφαλείας.

Η ZF -η γερμανική εταιρεία που πιθανότατα θα γνωρίζετε για την κατασκευή πολύ καλών αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων- έχει αναπτύξει μια θερμαινόμενη ζώνη ασφαλείας που προορίζεται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η σκέψη είναι ότι η ύπαρξη μιας πηγής θερμότητας τόσο κοντά στο σώμα είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ζεσταθεί ένας άνθρωπος από τη θέρμανση μιας τεράστιας καμπίνας με ζεστό αέρα που προέρχεται από ορισμένες οπές.

Χρησιμοποιώντας τις ζώνες της ZF σε συνδυασμό με θερμαινόμενα καθίσματα, η μονάδα ισχύος του αυτοκινήτου δεν θα χρειάζεται να παράγει τόση θερμότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα ηλεκτρικό όχημα, το οποίο δεν μπορεί να σπαταλά θερμότητα όσο ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης. Αντίθετα, η ενέργεια πρέπει να αντλείται από την μπαταρία, επομένως αυτή η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να αυξήσει την εμβέλεια ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου έως και 15%, σύμφωνα με την ZF.

Έτσι, θα κάνει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να διανύει περισσότερα χιλιόμετρα, θα εξοικονομεί περισσότερα χρήματα και θα κάνει την οδήγηση το χειμώνα πιο ανεκτή, καθώς θα ζεσταίνονται οι επιβάτες πολύ πιο γρήγορα.

Και ως μπόνους, η ZF εκτιμά ότι υπάρχει ένα πλεονέκτημα ασφάλειας. Ισχυρίζεται ότι οι επιβάτες είναι λιγότερο πιθανό να θέλουν να φορούν ογκώδη ζεστά ρούχα, αφήνοντας τη ζώνη να κάθεται πιο κοντά στο σώμα και έτσι να κάνει τη δουλειά της πιο αποτελεσματικά αν συμβεί το χειρότερο.

Η ιδέα λειτουργεί μέσω ενός «ειδικού πλέγματος με ενσωματωμένους αγωγούς θέρμανσης», λέει η ZF, αλλά ο ιμάντας δε θα έχει πολύ διαφορετική αίσθηση, καθώς είναι ελάχιστα παχύτερος.

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!