MotorsportWRC

WRC: 5ος Γύρος – Ράλλυ Σαρδηνίας [02 – 05 Ιουνίου 2022]

Δεύτερος χωμάτινος αγώνας και 5ος στην σειρά για το WRC, την φετινή χρονιά ήταν το ράλλυ Σαρδηνίας στην Ιταλία. Εικοσιένα ειδικές διαδρομές με πολύ καλό χώμα, περίμεναν τα 60 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή. Χαρακτηριστικό του αγώνα η αδυναμία της οργάνωσης να επιτελέσει το έργο της. Αρκετές και μεγάλες καθυστερήσεις, κριτές να βγάζουν κόκκινες σημαίες εκεί που δεν έπρεπε και 2 ειδικές ματαιώθηκαν (8η και 9η στο δεύτερο σκέλος). Ο αγώνας όμως έγινε και νικητής του ήταν ο Ott Tanak με το Hyundai i20 WRC.

Εκμεταλλεύτηκε την σειρά εκκίνησης κέρδισε 9 ειδικές και πήρε την πρώτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο Craig Breen με Ford Puma WRC μετά από εκπληκτική εμφάνιση σε χωμάτινες ειδικές του αγώνα.

Πίσω του στη τρίτη θέση τερμάτισε ο Dani Sordo με το δεύτερο Hyundai i20 WRC. Τι να πει κανείς για αυτόν τον οδηγό. Δεν συμμετέχει σε όλους τους αγώνες, φέτος ήταν ο δεύτερος αγώνας που έκανε και πάντα είναι στο βάθρο. Και το λέμε αυτό γιατί ούτε στις δοκιμές εξέλιξης ήταν, αφού οδήγησε το νέο του αυτοκίνητο μόλις στον προηγούμενο αγώνα και φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Στην Πορτογαλία ήταν 3ος γενικής και πρώτος οδηγός της ομάδας (με τον Neuville και τον Tanak στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα) και εδώ πάλι στην 3η θέση.

Απογοητευτικός αγώνας για τον Thierry Neuville, αφού τουμπάρισε το i20 WRC και τερμάτισε στην 41η θέση της γενικής, ενώ πολύ καλή εμφάνιση και από τον Pierre Loubet με το δεύτερο Ford Puma WRC, που τερμάτισε στην 4ηθέση. Έκανε αξιοπρεπέστατους χρόνους και ήταν συνέχεια στην διεκδίκηση για μια θέση στο βάθρο.

Και ερχόμαστε στους οδηγούς της Toyota. Οι πρωτοπόροι στην βαθμολογία των οδηγών, Kalle Rovanpera και Elfyn Evans δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν ρυθμό, κυρίως από την σειρά εκκίνησης, αφού ξεκινούσαν πρώτοι και άνοιγαν δρόμο. Ο Rovanpera τελικά τερμάτισε στην 5η θέση και ο Evans στην 40η , μετά και από πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε.

Ο Takamoto Katsuta, τερμάτισε 6ος μετά από έναν αδιάφορο αγώνα. Αυτός που όντως πήγε να κάνει την έκπληξη ήταν ο Esapekka Lappi με το 4ο Toyota Yaris WRC. Μπήκε από την αρχή στην πρώτη θέση του αγώνα, έχοντας έναν πολύ γρήγορο ρυθμό αλλά στην πρώτη ειδική του δεύτερου σκέλους τουμπάρισε, συνέχισε βέβαια στο επόμενο σκέλος τερματίζοντας τελικά στην 44η θέση.

WRC 2

Στην κατηγορία WRC 2, με τα αυτοκίνητα Rally 2, νικητές ήταν οι Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov, με Skod aFabia rally 2 της Toksport WRT 2.

Ένα Ισπανικό πλήρωμα, οι Jan Solans – Rodrigo de Eusebio με Citroen C 3 rally 2, τερμάτισαν στην δεύτερη θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Jari Huttunen – Mikko Lukka με Ford Fiesta rally 2, επίσημη συμμετοχή της M – Sport Ford WRT. Να σημειώσουμε ότι ο περσυνός Πρωταθλητής της κατηγορίας, Adreas Mikkelsen με Skoda Fabia rally 2, εγκατέλειψε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, πάλι από μηχανικό πρόβλημα.

WRC 2 Masters

Στον αγώνα συμμετείχε και ο συμπατριώτης μας Ιορδάνης Σερντερίδης, όπως πάντα με συνοδηγό τον Βέλγο φίλο του Frederic Miclotte και αυτοκίνητο ένα Skoda Fabia rally 2. Τερμάτισαν στην 20η θέση της γενικής κατάταξης, αλλά και στην 2η θέση της νεοσύστατης κατηγορίας WRC 2 Masters. Μια κατηγορία όπου συμμετέχουν οδηγοί άνω των 50 ετών. Νικητής στην συγκεκριμένη κατηγορία ήταν ένας παλιός οδηγός της μεγάλης κατηγορίας WRC, ο Freddy Loix με ένα Skoda Fabia rally 2 και αυτός.

Επόμενος σταθμός, ένας από τους ιδρυτικούς αγώνες του WRC, το ράλλυ Σαφάρι στην Κένυα στις 22 – 26 Ιουνίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Jaanus Ree Photography

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Ott Tanak – Martin Jarveoja                       Hyundai i20 WRC
  2. Craig Breen – Paul Nagle                             Ford Puma WRC
  3. Dani Sordo – Candido Carrera                    Hyundai i20 WRC
  4. Louis Loubet – Vincent Landais                   Ford Puma WRC
  5. Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen            Toyota Yaris WRC
  6. Takamoto Katsuta – Aaron Johnston           Toyota Yaris WRC
  7. Gus Greensmith – Jonas Andersson              Ford Puma WRC
  8. Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov Skoda Fabia rally 2
  9. Jan Solans – Rodrigo de Eusebio                  Citroen C3 rally 2
  10. Jari Huttunen – Mikko Lukka                       Ford Fiesta rally 2

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
MotorsportWRC

WRC: 4ος Γύρος - Ράλλυ Κροατίας [18 - 21 Απριλίου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - 50ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού [20 - 21 Απριλίου 2024]

Formula 1Motorsport

F1: 5ος Γύρος - GP Κίνας [19 - 21 Απριλίου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!