Auto NewsNews

Το Opel Frontera επέστρεψε!

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στη μακρά και επιτυχημένη ιστορία της Opel, καθώς επαναφέρεται μια παλιά γνώριμη ονομασία στην γκάμα της, αυτή του Frontera.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Rüsselsheim αποκάλυψε πριν λίγο τις πρώτες εικόνες του νέου Opel Frontera, οι οποίες απεικονίζουν έναν νέο διασκεδαστικό και ευρύχωρο SUV, που με σήμα τον «κεραυνό» θα διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, αλλά και ως υβριδικό, με τεχνολογία 48V.

Το νέο Frontera προκαλεί ενθουσιασμό με την πρώτη ματιά, αφού αποτελεί μια στιβαρή ερμηνεία της ‘Bold & Pure’ σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Opel. Η επιβλητική όψη και οι μοναδικές αναλογίες του νέου Frontera συνθέτουν ένα λειτουργικό και ευρύχωρο εσωτερικό, σε συνδυασμό με μια ιδιαίτερα τολμηρή και μοντέρνα εμφάνιση.

Ταυτόχρονα, το νέο έμβλημα Opel ‘Blitz’ γιορτάζει την πρεμιέρα του σε μοντέλο παραγωγής και στέκεται περήφανα στο κέντρο του Opel Vizor. Έτσι, το μαύρο Vizor προσδίδει στο μπροστινό μέρος του Frontera μια μοναδική ταυτότητα και ενσωματώνει άψογα τους προβολείς Eco LED, τη στιγμή που υποστηρίζεται από μια τραπεζοειδή εισαγωγή αέρα στο κατώτερο τμήμα του οχήματος, η οποία αναδεικνύει τη δυναμική σιλουέτα του Frontera.

Επίσης, τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας της Opel σε σχήμα «φτερού» ανανεώνονται και λάμπουν πλέον σε τρία φωτιστικά μπλοκ, τα οποία διαχωρίζονται με ένθετα στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών δίνουν στο νέο μοντέλο μια στιβαρή και μοντέρνα εμφάνιση.

Η μοντέρνα εμφάνιση και αίσθηση συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου το «έξυπνο» design συναντά την πρακτικότητα, με τα φαρδιά οριζόντια διακοσμητικά στον πίνακα οργάνων και στις πόρτες να διευρύνουν οπτικά την ήδη ευρύχωρη καμπίνα.

Τις εντυπώσεις κερδίζει το χαρακτηριστικό, πλήρως ψηφιακό cockpit της Opel, το Pure Panel, με τις δύο οθόνες 10 ιντσών και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Multimedia, καθώς και το κομψό νέο τιμόνι.

Παράλληλα, το νέο γερμανικό μοντέλο εξυπηρετεί επίσης όσους προτιμούν να βασίζονται στη δική τους κινητή συσκευή, προσφέροντας ένα καινοτόμο smartphone station. Μετά τη σύνδεση μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, το smartphone του χρήστη μετατρέπεται σε πίνακα ελέγχου του infotainment του αυτοκινήτου, αλληλεπιδρώντας επίσης με τα χειριστήρια στο τιμόνι.

Ο διασκεδαστικός χαρακτήρας του νέου μοντέλου ενισχύεται από μια σειρά έξυπνων λύσεων. Για παράδειγμα, η φόρτιση των κινητών συσκευών είναι πιο εύκολη από ποτέ, χάρη στον ασύρματο φορτιστή και τις θύρες USB (δύο θύρες είναι διαθέσιμες στο μπροστινό μέρος και άλλες δύο στη δεύτερη σειρά καθισμάτων), ενώ μεγαλύτερες συσκευές, όπως τα tablet, αποθηκεύονται με ασφάλεια στην κεντρική κονσόλα, όπου ένας εύκαμπτος ιμάντας τις συγκρατεί στη θέση τους.

Από άποψη παρεχόμενων χώρων, ο χώρος αποσκευών του νέου Frontera προσφέρει περισσότερα από 460 λίτρα με την πίσω σειρά καθισμάτων σε όρθια θέση, ενώ με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.600 λίτρα.

Κλείνοντας με τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα, το νέο Opel Frontera θα είναι διαθέσιμο σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά και με αποδοτικά υβριδικά σύνολα τεχνολογίας 48V, που προφανώς θα είναι όμοια με αυτά που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου Stellantis…

Related posts
Auto NewsNews

Νέο John Cooper Works: Ντεμπούτο στο Nürburgring για το γρηγορότερο Mini παραγωγής!

Moto NewsNews

City's Art 2024: Επιτυχημένο το ξεκίνημα...

Auto NewsNews

Η Land Rover αναβαθμίζει τον πετρελαιοκινητήρα στο νέο Defender…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!