In & Out

THE CAL: Έτοιμο το θρυλικό ημερολόγιο της Pirelli για το 2024

Το Ημερολόγιο Pirelli 2024 με τίτλο ‘Timeless’ παρουσιάστηκε στο Λονδίνο. Έργο του Prince Gyasi, τιμά κάποιες προσωπικότητες που ο ίδιος θεωρεί ότι έχουν αφήσει το στίγμα τους και προορίζονται να εμπνεύσουν τις μελλοντικές γενιές…

«Διαχρονικοί δεν γεννιόμαστε, γινόμαστε», ισχυρίζεται ο Γκανέζος εικαστικός καλλιτέχνης εξηγώντας ότι τα πρόσωπά του, φωτογραφημένα με τα ζωηρά χρώματα και τις έντονες αντιθέσεις που αποτελούν σήμα κατατεθέν των έργων του, είναι γι’ αυτόν σαν «υπερήρωες, αλλά ταυτόχρονα οικείοι».

Ο Prince Gyasi είναι ο τελευταίος από τους 39 δημιουργούς ημερολογίων της Pirelli και το έργο του αποτελεί την 50ή έκδοση στην 60χρονη ιστορία του The Cal, από το 1964 έως το 2024, λαμβάνοντας υπόψη τις χρονιές κατά τις οποίες δεν εκδόθηκε.

Το Ημερολόγιο της Pirelli δια χειρός Prince Gyasi

Όταν ο Prince Gyasi ανέλαβε να δημιουργήσει το Ημερολόγιο Pirelli 2024, άρχισε να σκέφτεται ποιοι θα ήθελε να συμμετέχουν και τι αντιπροσωπεύουν γι’ αυτόν, βάσει της δικής του αίσθησης της δυτικοαφρικανικής κοινότητας. Καθώς είναι ένας από τους νεότερους καλλιτέχνες που κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν το Cal, ο Gyasi έπρεπε να επιστρέψει στην παιδική του ηλικία και να θυμηθεί τους ανθρώπους που τον ενέπνευσαν κατά τη διάρκεια της 28χρονης ζωής του.

Έτσι δημιουργήθηκε ένα αφήγημα για τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τους ανθρώπους «διαχρονικούς», και ο Gyasiπιστεύει ότι αυτό έχει να κάνει κυρίως με την επιμονή και την εντιμότητα. Για τη Naomi Campbell που εμφανίζεται στο ημερολόγιο ως “Time Stopper“, λέει: «Βλέπεις άτομα όπως η Naomi, που αν και δεν ανήκει στη γενιά μου, παραμένει είδωλο για τη γενιά μου. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν είσαι προσηλωμένος στη δουλειά και στα πιστεύω σου».

Για τις ανάγκες του Ημερολογίου, ο Γκανέζος καλλιτέχνης έβαλε αυτές τις ιδέες σε ένα μανιφέστο αφιερωμένο στους «δυνητικά διαχρονικούς». Στόχος του ήταν να ενθαρρύνει τους ανθρώπους, και κυρίως τους νέους, να μαθαίνουν, να δημιουργούν και με τη σειρά τους να γίνουν πηγή έμπνευσης.

Σύμφωνα με αυτή τη λογική, στο ημερολόγιο εμφανίζεται ο Otumfuo Osei Tutu II, βασιλιάς της ιστορικής αυτοκρατορίας Asante της Δυτικής Αφρικής, μαζί με τη βασιλική αντιπροσωπεία, στο παλάτι Manhyia υπό τον τίτλο «Ο Γαλαζοαίματος».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Angela Bassett εκπροσωπεί την «Αλτρουίστρια», η συγγραφέας Margot Lee Shetterly και η ποιήτρια Amanda Gorman είναι «Το Πρότυπο» και ο σύγχρονος καλλιτέχνης από τη Γκάνα Amoako Boafo είναι «Ο Εκλεκτός».

Ο Gyasi αφιέρωσε έναν μήνα στον εαυτό του με τον τίτλο «Οι Λεπτομέρειες». Η εικόνα που επιλέχθηκε για το εξώφυλλο -και έναν από τους μήνες- είναι του «Φιλομαθή» νεαρού Gyasi, όπως απεικονίζεται από το παιδικό μοντέλο Abul Faid Yussif, όπου σ’ ένα φωτεινό τυρκουάζ φόντο, ο Yussif απεικονίζεται να παίζει με μινιατούρες μερικών από τα αντικείμενα που εμφανίζονται στις σελίδες του ημερολογίου: ένα κλειδί που κρατάει η Bassett, κομμάτια ενός ρολογιού από το σκηνικό της Campbell, ροζ σκάλες που ανεβαίνει η Gorman, μια μπλε βαλίτσα που κρατάει «ο Έντιμος», ηθοποιός, σκηνοθέτης, DJ και παραγωγός Idris Elba.

Για τους υπόλοιπους μήνες, η παγκοσμίου φήμης superstar και ηθοποιός Tiwa Savage εκφράζει την «Ανθεκτικότητα», ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός Jeymes Samuel είναι «Ο Οραματιστής», ο επιχειρηματίας, πρώην ποδοσφαιριστής Marcel Desailly παραπέμπει στο “Focus” και η τραγουδίστρια, καλλιτέχνης και ηθοποιός Teyana Taylor είναι «Η Πρωτοπόρος».
Related posts
Auto NewsIn & OutNews

Βίντεο: Ο Lucas di Grassi προκαλεί με το CUPRA Tavascan τις ακραίες συνθήκες της Lapland…

Auto NewsIn & OutNews

Macallan και Bentley δημιούργησαν ένα ουίσκι πιο ακριβό και από αυτοκίνητο!

FeaturesIn & OutIn Pen & Ink

Θέμα: Όλες οι Ferrari του Lewis Hamilton!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!