MotorsportOther RacesRace News

Παν. Πρωτ. Ράλλυ: Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας [13 – 14 Απριλίου 2024]

Με το καλημέρα νικητής ο Σωκράτης Τσολακίδης…

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ξεκίνησε με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, που διοργάνωσε το σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. (Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής).

Ο αγώνας διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με το κέντρο του να είναι η πόλη της Θήβας. Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος πληρωμάτων και αυτοκινήτων έγινε το Σάββατο 13 Απριλίου, το πρωί, στο πάρκο Αγίου Ιωάννη στη Θήβα, από την κεντρική πλατεία της οποίας το ίδιο βράδυ έγινε η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα.

Στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, ήταν επίσης και το service park, ενώ η διαδρομή του αγώνα περιελάβανε πέντε Ειδικές Διαδρομές. Την «κλασική» ακροπολική Ειδική της Θήβας των 22.79 χλμ., την ειδική του Ελικώνα των 12.82 χλμ, που έγιναν από δυο φορές και την ειδική διαδρομή Μοσχοπόδι των 14.53 χλμ, που ήταν και η power stage του αγώνα.

O τερματισμός του αγώνα έλαβε χώρα στην Κρήνη του Οιδίποδα στην Θήβα, όπου έγινε η τελετή απονομής των επάθλων, ενώ 38 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στον πρώτο χωμάτινο αγώνα της χρονιάς, με αρκετούς Πρωταθλητές ανάμεσα τους: Ο Πρωταθλητής του 1999 και 2020 Γιάννης Παπαδημητρίου με Skoda Fabia RS Rally 2, ο Πρωταθλητής του 2003 και 2017 από την Θεσσαλονίκη Σωκράτης Τσολακίδης επίσης με Skoda Fabia RS Rally 2 και ο Κύπριος Πρωταθλητής του 2019 Πέτρος Παντελή με Renault Clio Rally 3. Από την Κύπρο μάλιστα, πήρε μέρος και ο Γιάνγκος Γιάνκου με το μοναδικό Subaru Impreza N12, που συμμετείχε στον αγώνα, ενώ από το νησί της Κύπρου συμμετείχαν ακόμη δυο οδηγοί, ο Πανίκος Πολυκάρπου και ο Χρυσόστομος Παντελή με Peugeot 208 Rally 4.

Αξιοσημείωτη επίσης και η συμμετοχή με το Νο11 με οδηγό τον ‘’Flandy’’ υιός μεγάλου Πρωταθλητή Ελλάδος σε ένα Ford Fiesta Rally 3, με συνοδηγό τον Denis Giraudet, ο οποίος έχει πέντε νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ως συνοδηγός του Didier Auriol!

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα άτυχο συμβάν, αφού η πρώτη Ειδική Διαδρομή «Θήβα 1», διεκόπη προσωρινά, όταν οι Παπαδημητρίου – Κουζιώνης με το Skoda Fabia RS Rally 2 τουμπάρισαν. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους…

Ο οδηγός από την Θεσσαλονίκη Σωκράτης Τσολακίδης, με συνοδηγό τον Γιώργο Πολυζώη, με ένα Skoda Fabia RS Rally 2 ήταν οι νικητές του πρώτου γύρου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Κέρδισαν τις τέσσερις από τις πέντε ειδικές του αγώνα και πήραν άνετα τη νίκη…

Από εκεί και πίσω έγινε μεγάλη μάχη για τις επόμενες θέσεις. Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Επαμεινώνδας Καρανικόλας – Γιώργος Κακαβάς με Ford Fiesta Rally 3, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ένα πλήρωμα από την Κύπρο, οι Πέτρος Παντελή – Πάμπος Λάος με Renault Clio Rally 3. Οι Πέτρος Παντελή – Πάμπος Λάος ήρθαν πρώτη φορά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην Ελλάδα, ξεκίνησαν προσεχτικά, έπειτα ανέβασαν ρυθμό και πήραν αυτή την πολύ καλή θέση.

Ένα ακόμη Renault Clio Rally 3, με τους Ευθύμη Χαλκιά – Αδάμ Κομνό τερμάτισε στην 4η θέση γενικής. Ήταν πολύ ανταγωνιστικοί, αλλά μια άτυχη στιγμή στην 3η Ειδική Διαδρομή τους στοίχε την θέση στο βάθρο. Τα τρία αυτά πληρώματα με τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally 3 ήταν και οι τρεις πρώτοι νικητές της κατηγορίας C2.

Κατηγορία C3

Στην κατηγορία C3 νικητές ήταν οι Γιώργος Ρήγας – Ιωάννης Γεωργιάδης με το πολύ όμορφο FordEscort ΜΚ ΙΙ. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Θεόδωρος Καλαμαράς – Βασίλης Κούγιας με Peugeot 206, ενώ την τριάδα έκλεισαν οι Αλέξανδρος Μουρίκης – Κωνσταντίνος Σαμαράς με Renault Clio.

Κατηγορία C4 + C5

Ένας ακόμη οδηγός από την Κύπρο, ο Πανίκος Πολυκάρπου, με συνοδηγό τον Γιώργο Βότση με ένα Peugeot 208 Rally 4 ήταν οι νικητές στην κατηγορία, κερδίζοντας όλες τις ειδικές.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Κωνσταντίνος Μυλωνάς – Νικόλαος Παραπέρας με Toyota CorollaAE 92 που ήταν νικητές και στην F2. Το τοπικό πλήρωμα (Λαμία) μπήκε από την αρχή μπροστά και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος, ενώ οι Δημήτρης Παλαιοκώστας – Ανδρέας Βίγκος με ακόμη ένα Peugeot208 Rally 4, συμπλήρωσαν το βάθρο της κατηγορίας, στον πρώτο τους αγώνα Πρωταθλήματος.

Πίσω τους, στην 4η θέση, τερμάτισε ένα πλήρωμα από την Β. Ελλάδα, οι Γιώργος Ξενοκώστας – Σωκράτης Πάζης με Toyota Starlet. Πρώτη φορά μαζί σαν πλήρωμα και το διασκέδασαν πολύ…

Κατηγορία C6

Στην μικρή κατηγορία C6, όλοι οι αγωνιζόμενοι οδηγούσαν αυτοκίνητα της Toyota. Την έκπληξη έκαναν οι πρώτοι της κατηγορίας Δευκαλίων Γιοκάρης – Γιώργος Μουρτζούκος, με Starlet EP 91 στην δεύτερη επαφή τους με αγώνες, αφήνωντας πίσω τους πιο έμπειρους συνδυασμούς.

Δεύτεροι τερμάτισαν οι Κυπελλούχοι του 2021, Ιωάννης Κασίμης – Χρυσούλα Δικοπούλου με Yaris και τρίτοι τερμάτισαν οι Νίκος Κοτσαδάμ – Παναγιώτης Αλεξίου με Starlet EP 91.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Σωκράτης Τσολακίδης – Γιώργος Πολυζώης           Skoda Fabia RS Rally 2
  2. Επαμεινώνδας Καρανικόλας – Γιώργος Κακαβάς      Ford Fiesta Rally 3
  3. Πέτρος Παντελή – Πάμπος Λάος                                  Renault Clio Rally 3
  4. Ευθύμιος Χαλκιάς – Αδάμ Κομνός                              Renault Clio Rally 3
  5. Παναγιώτης Ισμαήλος – Κωνσταντίνος Σούκουλης Mitsubishi Lancer IX
  6. Πανίκος Πολυκάρπου – Γιώργος Βότσης                   Peugeot 208 Rally 4
  7. Γιώργος Δελαπόρτας – Ευάγγελος Παναρίτης           Ford Fiesta Rally 3
  8. Αλέξ Αμουτζάς – Γιώργος Ηλιόπουλος                        Ford Fiesta Rally 3
  9. ‘’Flandy’’ – Denis Giraudet                                                 Ford Fiesta Rally 3
  10. Κωνσταντίνος Μυλωνάς – Νίκος Παραπέρας           Toyota Corolla AE 92