MotorsportOther RacesRace News

Παν. Πρωτ. Crosscar: 3ος Γύρος – Κιλκίς [22 – 23 Ιουνίου 2024]

Με υψηλές θερμοκρασίες που δοκίμασαν την υπομονή αγωνιζομένων και θεατών, ολοκληρώθηκε ο 3ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ KILKIS RALLYCROSS, που έλαβε χώρα στις 22 – 23 Ιουνίου 2024 και διοργανώθηκε από κοινού από την ΟΜΑΕ, τον σύλλογο ΧΩΜΑ και τον Δήμο Κιλκίς.

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο έντονη δράση, θέαμα και άπλετους μεταλλικούς ήχους, έζησαν όλοι όσοι ανέβηκαν στην χωμάτινη πίστα του συλλόγου ΧΩΜΑ, που βρίσκεται στους λόφους που περιβάλλουν την Αργυρούπολη του Κιλκίς.

Το όλο σκηνικό στήθηκε γύρο από την φαρδιά πίστα η οποία κατά γενική ομολογία θεωρείται μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει αρκετά ανισοϋψή επίπεδα, γρήγορες πατημένες ευθείες, φουρκέτες και πολλά άλλα τεχνικά σημεία τα οποία, όχι μόνο ανέβασαν την  Αδρεναλίνη των 20 οδηγών Crosscar, που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ KILKIS RALLYCROSS, αλλά έκριναν και τους νικητές των κατηγοριών.

Μεγάλος αντίπαλος όλων των οδηγών ήταν η σκόνη, η οποία συχνά – πυκνά έκανε την εμφάνισή της, παρόλη την καλή δουλειά που έκανε η υδροφόρα του Δήμου Κιλκίς η οποία έβρεχε την πίστα έπειτα από κάθε αγωνιστική σειρά. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν σε όλη τη διάρκεια και των δύο ημερών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στέγνωναν σε σύντομο χρονικό διάστημα την πίστα με αποτέλεσμα, κάποιοι αθλητές να δυσανασχετήσουν λόγο της μειωμένης ορατότητας!

Την Κυριακή 23 Ιουνίου ημέρα των τελικών του αγώνα, γέμισαν από θεατές οι δροσερές τέντες της πίστας, οι οποίοι έμειναν μέχρι το τέλος των αγώνων απολαμβάνοντας τη δράση και τους ήχους που αναδυόταν από τα μοτέρ των Crosscar.

Στην αγωνιστικό μέρος του ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ KILKIS RALLYCROSS, ο Παναγιώτης Καϊτατζής, με το νούμερο 4 αφού πέρασε με επιτυχία τα προκριματικά, κατέκτησε επάξια την καρό σημαία, «γαζώνοντας» τον ταχύτερο χρόνο στον τελικό με 5:19.627!

Μετά την απονομή των επάθλων και της καρό σημαίας, ο Παναγιώτης Καιτατζής δήλωσε ότι: «Παρόλο που δεν έβλεπα στον ημιτελικό, ξεκίνησα στον τελικό προτελευταίος, έκανα καλή εκκίνηση, προσπέρασα στον πρώτο γύρο και τους δύο προπορευόμενους οδηγούς, μπήκα μπροστά, έκανα καλό αγώνα, και στο τέλος κατάφερα να κερδίσω».

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι οδηγοί της κατηγορίας Junior «Κωσταντίνος Τακιδέλης», την διάθεση των οποίων συγκρατούσαν με σιγουριά οι «κόφτες» των κινητήρων τους, προσφέροντας ένα απίστευτο θέαμα ευγενούς ανταγωνισμού εντός πίστας, το οποίο κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρων όλων από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό!

Nικητής της Junior ο 16χρόνος Αναστασόπουλος Κωσταντίνος, ο οποίος δήλωσε σχετικά μιλώντας στην Όλγα Μέρμηγκα speaker του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τα εξής: «Μ’ άρεσε η πίστα, είναι απαιτητική εύκολο να την μάθεις, έχει απ’΄όλα, και πιστεύω ότι αποτελεί ένα καλό βήμα για την ανάπτυξη των Dirt Games στην περιοχή. Εκτός αυτού απόλαυσα τον ανταγωνισμό με τα παιδιά μέσα στην πίστα κάνοντας έναν φοβερό αγώνα».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Χεκιμιάν που τερμάτισε 2ος στην κατηγορία 600 δήλωσε για την διοργάνωση του αγώνα τα εξής: «Πρώτα απ’ όλα περάσαμε ένα πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο, σε έναν ωραίο χώρο με φιλόξενους ανθρώπους. Οι οποίοι έδωσαν το παρών, με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε παρά τις όποιες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στον αγώνα να βρούνε λύση και να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα, και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

Τελικά Αποτελέσματα

Final 600

1ος  Νο4 – Καιταζής Παναγιώτης

2ος  Νο2 – Χεκιμιάν Ιωάννης

3ος Νο7 – Παλαιοκώστας Δημήτριος

FINAL JUNIOR

1ος Νο30 – Aναστασόπουλος Κωσταντίνος

2ος Νο32 – Μιχαηλίδης Βασίλειος Γαβριήλ

3ος Νο33 – Στάθης Μιχαήλ

SPORTSMAN

1ος Νο5 – Τριανταφυλλίδης Αλέξιος

2ος Νο10 – Ηλιόπουλος  Παναγιώτης

3ος Νο11 – Κωνσταντάκος Μάριος

Related posts
MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 3ος Γύρος - 9ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης [06 - 07 Ιουλιου 2024]

HotMotorsportRace NewsWRC

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC μέχρι το 2027 και επιστροφή της διοργάνωσης τον Ιούνιο!

MotorsportRace News

Στις 13 και 14 Ιουλίου η 23η Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!