Auto NewsNews

Η Porsche ετοιμάζει την ανανεωμένη 911…

Πέρυσι, η Porsche γιόρτασε τα 60 χρόνια της 911. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακροχρόνιας πορείας, η 911 ήταν πάντα -ή σχεδόν πάντα- στην κορυφή της κατηγορίας των σπορ αυτοκινήτων, ενώ στην τρέχουσα γενιά της (992) υπάρχουν σίγουρα λίγοι αντίπαλοι που την «φτάνουν», με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να θέλει τώρα να βελτιώσει το «πακέτο» για άλλη μια φορά… με ένα ενδιάμεσο λίφτινγκ για το 2024.

Η γενιά 992 της Porsche 911 να θυμίσουμε κυκλοφόρησε το 2019 και προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών, αφού το θρυλικό σπορ αυτοκίνητο διατίθεται σε Coupe, Cabrio, Turbo, GTS και φυσικά στα πιο σκληροπυρηνικά -και αγαπημένα- GT3 και GT3 RS.

Πλέον, η Porsche δοκιμάζει την ανανεωμένη 911 (που λογικά θα λέγεται 992.2) στα χιόνια και οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ότι μάλλον δεν αργεί η πλήρη αποκάλυψή της.

Μάλιστα, ενώ έχουμε δει το προηγούμενο χρονικό διάστημα την ανανεωμένη 911 να δοκιμάζεται χωρίς ιδιαίτερο καμουφλάζ, στις σημερινές φωτογραφίες φαίνεται πως δοκιμάζεται η έκδοση Turbo (με καμουφλάζ), που όπως και σε κάθε γενιά, έτσι και σ’ αυτή, θα έχει αρκετές σχεδιαστικές τροποποιήσεις συγκριτικά με τα «απλά» μοντέλα.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι οι μπροστινές εισαγωγές αέρα θα είναι τοποθετημένες ψηλότερα απ’ ότι στην 992 Turbo, προκαλώντας έτσι και την αναδιάταξη των μπροστινών φωτιστικών σωμάτων, ενώ απουσιάζουν τα οριζόντια πλαστικά ένθετα των αεραγωγών που είδαμε στην Turbo του 2019.

Όσον αφορά στο πλάι και στο πίσω μέρος, μπορούμε να δούμε πως η επερχόμενη 911 Turbo θα υιοθετεί μια νέα σχεδίαση των μονομπούλωνων τροχών και τεράστιους δίσκους εμπρός – πίσω, που μάλλον είναι και κεραμικοί, όπως και στην τωρινή 911 Turbo.

Το πίσω μέρος διατηρεί το χαρακτηριστικό πίσω φως που διατρέχει όλο το πλάτος, την χαμηλή αεροτομή και τις τέσσερις απολήξεις της εξατμίσης, που είδαμε και στην τρέχουσα γενιά, ενώ ο προφυλακτήρας λόγω του καμουφλάζ δεν μας επιτρέπει να διακρίνουμε τις τυχόν αλλαγές.

Πέρα όμως από τις εξωτερικές φωτογραφίες, ο κατασκοπευτικός φακός έβγαλε και μια εικόνα του εσωτερικού, κατά την οποία φαίνεται ότι η ανανεωμένη 911 θα διατηρήσει την ίδια βασική διάταξη με το υπάρχον αυτοκίνητο (992) αλλά με έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων (όμοιο με αυτόν της Taycan), τη στιγμή που θα επωφεληθεί από το πιο πρόσφατο σύστημα ψυχαγωγίας PCM 6.0 της Porsche, το οποίο μόλις πρόσφατα ενημερώθηκε για να περιλαμβάνει Spotify, Android Auto, Apple CarPlay και φωνητικές εντολές.

Όσο τώρα για τα κινητήρια σύνολα, ένα νέο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής αέρα θα μπορούσε να επιτρέψει περισσότερη ισχύ. Και αυτό γιατί να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του αντίστοιχου facelift της προηγούμενης γενιάς (από 991 σε 911.2), η Porsche αύξησε την ισχύ της Carrera S από 395 ίππους σε 420 ίππους και η GTS έλαβε επίσης άνοδο 20 ίππων. Έτσι, μια παρόμοια αύξηση θα μπορούσε να συμβεί σε ολόκληρη τη σειρά μοντέλων 911 για την ανανεωμένη γενιά 992, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι από το 2021 η Porsche δοκιμάζει και μια υβριδική 911, οπότε δεν αποκλείεται να τη δούμε και αυτή στο μοντέλο του 2024.

Για να δούμε…

Related posts
Auto NewsEcoNews

Η BYD ισχυρίζεται ότι ξεπέρασε τα 2.000 χλμ. αυτονομίας!

Moto NewsNews

JAWA bobbers 2024

Auto NewsNews

Το FIAT 500 Hybrid με άτοκο χρηματοδοτικό και €1.200 έκπτωση!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!