First ImpressionsOn The RoadTuning

Ford Ranger Wildtracker RV: Ένα όχημα off-road διαδρομών και διαμονών δια χειρός Ελλήνων!

Χτύπημα 3ο

Η Ford Βροχίδης-Χατζής Α.Ε τα τελευταία χρόνια όλο και μας εκπλήσσει με τις ιδιαίτερες δημιουργίες της, την ώρα που μας κάνει να νιώθουμε και περήφανοι με το γεγονός ότι τέτοιες κατασκευές δημιουργούνται από ελληνικά χέρια και δη βορειοελλαδίτικα!

Αυτή τη φορά, μπορεί η βάση να είναι και πάλι το Ranger, αλλά πλέον η νέα αυτή δημιουργία δεν εστιάζει μόνο στη βελτίωση του αυτοκινήτου -όπως έγινε με το πρώτο Ranger της Βροχίδης-Χατζής Α.Ε με το οποίο ταξιδέψαμε στις ορθοπλαγιές του Λάκμωνα (δες εδώ) και με το δεύτερο Ranger (σε έκδοση Raptor τότε) για το οποίο ακόμα αναζητούμε το Τζόκερ (δες εδώ)- αλλά και στην αλλαγή χρήσης. Ναι, αυτό το Ranger είναι το ιδανικό όχημα για κάμπινγκ, για διαμονή στη φύση και γιατί όχι, για επιδρομές στη Μαριούπολη…

Σύμφωνα με τον εμπνευστή και δημιουργό του, κ. Τάσο Χατζή, το Ford Ranger Wildtracker RV -όπως είναι η πλήρης ονομασία του- είναι ένα «έργο» για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας, που σέβεται το περιβάλλον και πληροί τους βασικούς κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, αφού είναι σύγχρονο και εφοδιάζεται με τα πλέον οικολογικά εφόδια (βλ. οικολογικό σαπούνι για πλύσιμο χεριών και αντικειμένων, τουαλέτα με συγκράτηση αποβλήτων για μεταφορά αυτών σε δίκτυο αποχέτευσης, κ.α.)

Όσο αφορά στον τομέα της βελτίωσης, η Ford Βροχίδης-Χατζής Α.Ε. χρησιμοποίησε ως βάση το Ford Ranger Wildtrak 3.2 και προχώρησε σε πρώτο χρόνο στον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε να μπορεί το όχημα να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των «ανιχνευτών» των ειδικών, off-road διαδρομών.

Οι τομείς όπου επενέβησαν οι άνθρωποι της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο κινητήρας, τα καθίσματα, που πλέον παρέχουν καλύτερη πλευρική στήριξη και είναι «ντυμένα» με δέρμα στο χρώμα του εξωτερικού, ο εξωτερικός φωτισμός, το εμπρόσθιο διαφορικό, οι αναρτήσεις, οι ζάντες και τα ελαστικά, ενώ ταυτόχρονα προστέθηκε εξοπλισμός off-road για πρόσθετη ασφάλεια και δυνατότητα ανάκτησης (όπως εργάτες εμπρός-πίσω, κ.α.), καθώς και νέα δεξαμενή καυσίμου για μεγαλύτερη αυτονομία.

Σε δεύτερο χρόνο, οι άνθρωποι της Ford Βροχίδης-Χατζής Α.Ε. μελέτησαν ένα σχέδιο αντικατάστασης της καρότσας με ένα κλειστό κουβούκλιο που θα μπορεί να υποστηρίξει διαβίωση στη φύση. Το συγκεκριμένο κουβούκλιο θα έπρεπε να εφοδιάζεται με δεξαμενή νερού με σύστημα επαναπλήρωσης, φίλτρα καθαρισμού νερού, κουζίνα, ψυγείο, χημική τουαλέτα, ντουζιέρα, εσωτερικό και εξωτερικό χώρο ξεκούρασης, χώρο ύπνου και ηλεκτρολογική εγκατάσταση από ανανεώσιμες πηγές, ώστε η λειτουργία του κουβουκλίου να μην επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον και φυσικά να μπορεί να φιλοξενήσει εντός του τουλάχιστον δύο άτομα και εκτός του άλλα 4-5, καθώς η διαβίωση στο βουνό είναι καλύτερα να γίνεται με παρέα…

Όπως και έγινε, αφού το Ford Ranger Wildtracker RV εφοδιάζεται με όλα τα παραπάνω και κυρίως έχει κατασκευαστεί με συγκεκριμένα, επιλεγμένα υλικά, χωρίς άλλη εξωτερική βοήθεια, ενώ για την κατασκευή του, εκτός της Ford Βροχίδης-Χατζής Α.Ε. που έκανε το σχεδιασμό, την οργάνωση, την εκτέλεση και φυσικά τη μηχανολογική αναβάθμιση, συνετέλεσαν στη δημιουργία του απόλυτου off-road RV και η «Κοσκερίδης Αμαξώματα» για την κατασκευή του κουβούκλιου, η Primo του Ηλία Μωυσίδη για τις ταπετσαρίες μέσα-έξω και η Woodlidea του Νίκου Λύσσα για τα έπιπλα μέσα.

Όσο για την τιμή του, αυτή ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα όνειρα είναι τζάμπα…

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
8.3
EcoOn The RoadTest Drives & Rides

Δοκιμάζουμε το Atto 3 της BYD | Όπως “Bring Your Dollars”…

First ImpressionsOn The RoadPresentations

Βλέπουμε το νέο VOGE SR3

Tuning

AC Schnitzer: Βελτιώνει την BMW M2 για ενοικίαση και οδήγηση σε πίστα...

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!