Auto NewsEcoNews

Αποκάλυψη για τη νέα Porsche Taycan!

Η Porsche παρουσιάσε την πλήρως ανανεωμένη Taycan, η οποία έρχεται με μεγαλύτερη ισχύ, βελτιωμένη αυτονομία, ταχύτερη επιτάχυνση και πιο σύντομη και σταθερή φόρτιση.

Εμφανισιακά, οι σχεδιαστές του τμήματος Style Porsche ανέδειξαν ακόμη περισσότερο το ιδιαίτερο design της Taycan και έκαναν να ξεχωρίζουν ακόμα περισσότερο τα μοντέλα Turbo.

Στις λεπτομέρειες, έχουμε νέο στυλ μπροστά και πίσω, με νέους προβολείς και πίσω φώτα, με αποτέλεσμα οι ειδικοί στο τμήμα Style Porsche να έχουν τελειοποιήσει ακόμη περισσότερο το καθαρόαιμο design της Taycan, ενώ τα νέα μπροστινά φτερά και οι πιο επίπεδοι προβολείς αναδεικνύουν πιο έντονα το πλάτος του μοντέλου.

Οι νέοι προβολείς διαθέτουν τεχνολογία HD Matrix υψηλής ευκρίνειας με ειδικούς φακούς και φωτίζουν πλέον το σκοτάδι με τα χαρακτηριστικά της Porsche γραφικά των προβολέων τεσσάρων σημείων, ενώ το λογότυπο της Porsche στη λεντοταινία στο πίσω μέρος του οχήματος διαθέτει πλέον τρισδιάστατο σχεδιασμό με εφέ γυαλιού.

Στα ενδότερα, ο πίνακας οργάνων, η κεντρική οθόνη και η προαιρετική οθόνη συνοδηγού διαθέτουν βελτιστοποιημένο περιβάλλον χρήστη με πρόσθετες λειτουργίες, της στιγμή που ο διακόπτης επιλογής προγράμματος οδήγησης στο τιμόνι περιλαμβάνεται πλέον στον βασικό εξοπλισμό. Για τα μοντέλα της Taycan που διαθέτουν το πακέτο Sport Chrono και την μπαταρία Performance Plus υπάρχει το ειδικό κουμπί «push to pass» στον διακόπτη επιλογής προγράμματος οδήγησης.

Επιπλέον, με το νέο χειριστήριο που βρίσκεται αριστερά πίσω από το τιμόνι, ο χειρισμός των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού είναι ακόμη πιο διαισθητικός, ενώ η εφαρμογή Apple CarPlay έχει ενσωματωθεί πιο συστηματικά στις οθόνες και τις λειτουργίες του οχήματος και η νέα λειτουργία In-Car Video προσφέρει τη δυνατότητα video streaming στην κεντρική οθόνη και στην οθόνη συνοδηγού.

Παράλληλα, όλες οι εκδόσεις της Taycan διαθέτουν ακόμη πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό (ατμοσφαιρικό φωτισμό, ParkAssist με κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρεφτες, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, τεχνολογία έξυπνης εμβέλειας Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), αντλία θερμότητας με νέο σύστημα ψύξης, υποδοχή smartphone για ασύρματη φόρτιση, θύρες φόρτισης στην πλευρά οδηγού και συνοδηγού, διακόπτη επιλογής προγράμματος οδήγησης, κ.α.), καθώς και την αναβαθμισμένη τεχνολογία Porsche Driver Experience με βελτιωμένη φιλοσοφία οθόνης και συστημάτων χειρισμού.

Όσο για τους τύπους αμαξώματος, αυτοί είναι τρεις (Taycan sports sedan, Taycan Cross Turismo και Taycan Sport Turismo) και διαθέτουν πολλές βελτιώσεις ήδη από την πρώτη ημέρα της διάθεσής τους στην αγορά, ενώ για κάθε τύπο αμαξώματος προτείνονται τέσσερις επιλογές συστήματος μετάδοσης κίνησης, με επιλογές πίσω κίνησης ή τετρακίνησης.

Ενδεικτικά αναφέρονται δύο μοντέλα με αρκετά διαφορετικές επιδόσεις: τα δύο sports sedan, η Taycan και η Taycan Turbo S, που επιταχύνουν από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε μόλις 4,8 και 2,4 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα, δηλαδή, κατά 0,6 και 0,4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τους προκατόχους τους.

Μάλιστα, χάρη στη νέα λειτουργία «push to pass» που περιλαμβάνεται στο πακέτο Sport Chrono, η ιπποδύναμη ενισχύεται για 10 δευτερόλεπτα κατά έως και 70kW, ανάλογα με το μοντέλο, με το πάτημα ενός κουμπιού και η βελτιωμένη επιτάχυνση έρχεται ως αποτέλεσμα της υψηλότερης απόδοσης του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Για παράδειγμα, η βασική έκδοση της Taycan αποδίδει επιπλέον 60 kW σε σύγκριση με το παρελθόν, ενώ για την Taycan Turbo S, η απόδοση ενισχύεται κατά 140 kW με το Launch Control, που σημαίνει ότι η απόδοση συστήματος για το κορυφαίο μοντέλο ισοδυναμεί με 700 kW ή 952 ίππους!

Σχετικά με την ηλεκτρική αυτονομία τώρα, ανάλογα με την έκδοση του αμαξώματος και τον κινητήρα, η αυτονομία κατά WLTP φτάνει τα έως και 678 χλμ., δηλαδή αύξηση που αντιστοιχεί σε 175 χλμ. ή ποσοστό 35%.

Έτσι, η ανανεωμένη Taycan δεν απαιτεί απλώς λιγότερες στάσεις για φόρτιση σε μακρινές διαδρομές σε σχέση με τον προκάτοχό της, αλλά και η επαναφόρτισή της είναι συντομότερη, αφού -για παράδειγμα- σε σταθμούς φόρτισης 800 V DC μπορεί να φορτίζεται με έως και 320 kW, δηλαδή 50 kW περισσότερα απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Κλείνοντας με τη διάθεση και τις τιμές, η Porsche ανακοίνωσε ότι τα ανανεωμένα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στα Porsche Centers την άνοιξη του 2024, με τις τιμές στη χώρα μας να διαμορφώνονται ως εξής:

Taycan Sport Limousine 408 PS: Από 108.190 ευρώ
Taycan 4S Sport Limousine 462 PS: Από 128.250 ευρώ
Taycan Turbo Sport Limousine 707 PS: Από 185.310 ευρώ
Taycan Turbo S Sport Limousine 775 PS: Από 221.480 ευρώ
Taycan Sport Turismo 408 PS: Από 109.200 ευρώ
Taycan 4S Sport Turismo 462 PS: Από 129.260 ευρώ
Taycan Turbo Sport Turismo 707 PS: Από 186.320 ευρώ
Taycan Turbo S Sport Turismo 775 PS: Από 222.490 ευρώ
Taycan Cross Turismo 408 PS: Από 120.610 ευρώ
Taycan 4S CrossTurismo 462 PS: Από 134.060 ευρώ
Taycan Turbo CrossTurismo 707 PS: Από 186.820 ευρώ
Taycan Turbo S Cross Turismo 775 PS: Από 222.970 ευρώ

Related posts
EcoHot

Αποκάλυψη για το νέο Ford Capri [video]

Auto NewsNews

Το Jeep Wagoneer S ανταγωνίζεται την BMW M3 στο 0-100 χλμ./ώρα!

Auto NewsNews

Πρώτη παρουσίαση της Νέας Σειράς 1 στη Θεσσαλονίκη [video]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!