MotorsportRace NewsWRC

WRC: Με Mikkelsen η πεντάδα της Hyundai Motorsport για το 2024

Μετά την ομάδα της Toyota Gazoo Racing (δες εδώ), ήρθε η σειρά της Hyundai Motorsport να ανακοινώσει τα πληρώματα που θα οδηγήσουν για αυτήν το 2024…

  • Ott Tanak – Martin Jarveoja

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2019, θα οδηγήσει για την Hyundai Motorsport το 2024. Μεταγραφική έκπληξη με τον Εσθονό να αφήνει την ομάδα της M-Sport Ford και να επιστρέφει στην κορεάτικη ομάδα. «Παλιός γνώριμος» αφού οδηγούσε εκεί το 2020 – 2022, έχοντας βλέψεις για ένα ακόμη παγκόσμιο τίτλο.

  • Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe

O πέντε φορές δεύτερος στην βαθμολογία οδηγών, Βέλγος Thierry Neuville θα οδηγήσει το δεύτεροi20 N Rally 1, έχοντας πλήρες πρόγραμμα. Ο πιο παλιός οδηγός της Hyundai αφού είναι οδηγός της από το 2014.

  • Dani Sordo – Candido Carrera

O βετεράνος και πολύπειρος οδηγός του WRC, Dani Sordo, θα συνεχίσει και το 2024 οδηγώντας το τρίτο αυτοκίνητο σε επιλεγμένους αγώνες.

  • Esapekka Lappi – Janne Ferm

Και ο Φινλανδός Esapekka Lappi υπέγραψε για το 2024 στην Hyundai Motorsport συνεχίζοντας την δουλειά που έκανε το 2023 οδηγώντας το τρίτο i20N Rally 1 σε κάποιους αγώνες.

  • Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen

Δεύτερη μεταγραφική έκπληξη από την ομάδα της Hyundai Motorsport αυτή του 34χρόνου, AndreasMikkelsen, ο οποίος ξαναγυρίζει στα παλιά του λημέρια, μιας και οδηγούσε για την ομάδα το 2017 – 2019.

Θα οδηγήσει και αυτός ένα i20 N Rally 1, σε επιλεγμένους αγώνες. O Νορβηγός επιστρέφει στο κορυφαίο επίπεδο του WRC μετά από δυο παγκόσμιους τίτλους που κέρδισε στην κατηγορία WRC 2 το 2021 και το 2023, οδηγώντας το Skoda Fabia Rally 2 της Toksport Skoda.

Η Hyundai Motorsport, που έχει έδρα το Alzenau, φαίνεται δυνατή και όπως πιστεύει ο «αρχηγός» της, Cyril Abiteboul, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής, Demaison (γνωστός του Mikkelsen από την εποχή της VW Motorsport) με την σύνθεση αυτή έχουν πολλές πιθανότητες για την διεκδίκηση του τίτλου για το 2024.