Auto NewsNews

Νέο MINI Countryman: Ετοιμάζεται για παραγωγή στην Γερμανία!

Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική γενιά μοντέλων MINI συνεχίζει να αναπτύσσεται και η παραγωγή του νέου MINI Countryman θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, στα τέλη της χρονιάς που διανύουμε.

Το crossover μοντέλο θα προσφέρεται τόσο με αμιγή ηλεκτροκίνηση όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης και οι προετοιμασίες για την έναρξη της παραγωγής του πρώτου MINI “Made in Germany” βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, αφού θα είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο MINI θα παράγεται εξ ολοκλήρου στη Γερμανία.

Το νέο MINI Countryman θα βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στη Λειψία μαζί με τις BMW Σειρά 1, BMW Σειρά 2 Gran Coupé και BMW Σειρά 2 Active Tourer. Ως εκ τούτου, η μονάδα γίνεται το πρώτο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται μαζί οχήματα μαρκών BMW και MINI, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη μέγιστη ευελιξία του.

Η ηλεκτροκίνηση ως κινητήριος μοχλός…

Η επέκταση της ηλεκτροκίνησης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας του BMW Group. Σήμερα, ένα στα πέντε μοντέλα MINI είναι ήδη ηλεκτροκίνητο, γεγονός που αποδεικνύει τον ενθουσιασμό των φίλων της μάρκας για διασκεδαστική οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων. Το επόμενο σημαντικό ορόσημο και κίνητρο για το εργοστάσιο είναι η παραγωγή του νέου MINI Countryman, το οποίο θα βγει από τη γραμμή παραγωγής της Λειψίας από τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Οι μπαταρίες υψηλής τάσης για το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman θα προέρχονται από τις εγκαταστάσεις παραγωγής του ίδιου του εργοστασίου.

Για το σκοπό αυτό, το BMW Group επεκτείνει τη δυναμικότητά του για την κατασκευή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο της Λειψίας κατά οκτώ γραμμές παραγωγής έως το 2024 και επενδύει περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, η εγκατάσταση με εμβαδόν 150.000 τ.μ., όπου μελλοντικά θα κατασκευάζονται τα εξαρτήματα για ηλεκτρικά οχήματα, αποτελεί μια βιώσιμη επένδυση στη μελλοντική αειφορία του εργοστασίου, ενώ η επέκταση συνδέεται με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και με την αύξησή τους, αφού μέχρι το 2024, περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι θα απασχολούνται στην παραγωγή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Related posts
Auto NewsNews

Η Alfa Romeo 4C επιστρέφει χάρη στην Abarth…

Moto NewsNews

KTM: Επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και για τα μοντέλα του 2023

Auto NewsEcoNews

Μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση για το Ford E-Transit

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!