Auto NewsNews

Το Lotus Emeya είναι ένα ηλεκτρικό GT 900 και πλέον ίππων…

Μετά την αποκάλυψη του hyper-SUV Electre της Lotus πέρυσι (δες εδώ), η εταιρεία αποκάλυψε την… απάντησή της στα Porsche Taycan και Tesla Model S…

Το Emeya είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό GT και στις κορυφαίες προδιαγραφές του λέγεται ότι είναι ικανό για 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα χάρη στη διαμόρφωση διπλού κινητήρα που αποδίδει 905 ίππους ισχύος!

Το νέο Lotus  Emeya είναι εξοπλισμένο με σύστημα αερανάρτησης που διαθέτει αισθητήρες ικανούς να αναλύουν το δρόμο 1000 φορές το δευτερόλεπτο για να προσαρμόζουν ανάλογα τη διαδρομή.

Επιπλέον, για όσους τυχερούς το αποκτήσουν και ζουν κοντά σε φορτιστή DC που μπορεί να αντλήσει ηλεκτρική ενέργεια στα 350 kW, το Emeya μπορεί να προσθέσει 150 χλμ. εμβέλειας σε μόλις πέντε λεπτά ή να φορτίσει έως και 80% σε λιγότερο από 20 λεπτά!

Ο Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού, Μπεν Πέιν λέει: «Αυτή είναι μια Lotus όπως δεν έχετε ξαναδεί. Έχουμε βασιστεί σε ό,τι έχει πετύχει η Lotus μέχρι στιγμής για να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές αυτοκίνητο επιδόσεων για τους οδηγούς, σχεδιασμένο να εμπνέει εμπιστοσύνη, να ενθουσιάζει με ακατέργαστα συναισθήματα και καθαρή χαρά συνδέοντάς τους με το δρόμο».

Κάτι ακόμα που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι στο Emeya μια ενεργή μπροστινή μάσκα, ένας πίσω διαχύτης και μια αεροτομή συνδυάζονται με χαμηλό κέντρο βάρους για να πετύχουν την απόλυτη σταθερότητα.

Τέλος, η τιμή και οι περαιτέρω προδιαγραφές δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!