In Pen & InkOld School

Σε δημοπρασία το Subaru Impreza του Colin McRae!

Αυτό που έχουμε εδώ είναι το απόλυτο παράδειγμα του απόλυτου Impreza!

Με ονομασία πλαισίου «000», δεν είναι ένα από τα 400 αυτοκίνητα παραγωγής Subaru Impreza 22B, αλλά είναι ένα από τα τρία πρωτότυπα προπαραγωγής και αυτό το συγκεκριμένο Scooby παραδόθηκε στον ένα και μοναδικό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλλυ Colin McRae τον Νοέμβριο του 1998!

Εάν είστε γνώστες της ιστορίας του WRC, θα ξέρετε ότι ήταν περίπου την εποχή που ο McRae έφυγε από τη Subaru για τη Ford. Το 22B κρατήθηκε για τον McRae ως ευχαριστία για την υπηρεσία του με την ομάδα, ενώ τα άλλα δύο πήγαν στον συνοδηγό του Nicky Grist και το άλλο στον David Lapworth της Prodrive, που διηύθυνε την ομάδα WRC της Subaru. Ωστόσο, δεν ήταν δώρο, αφού σύμφωνα με τη Silverstone Auctions, ο McRae έπρεπε να πληρώσει για το δικό του!

Ωστόσο, θα έχει πληρώσει πολύ λιγότερα από ό,τι αξίζει αυτό το αυτοκίνητο σήμερα. Με τέτοια προέλευση, το πρωτότυπο 22B του McRae πρόκειται να είναι μακράν το πιο ακριβό της παρτίδας και επομένως, το πιο ακριβό Impreza που διατέθηκε ποτέ!

Η εκτίμηση της δημοπρασίας είναι £400.000 – £500.000 (462.474€ – 578.092€ με τη σημερινή ισοτιμία) επομένως θα μπορούσε να κοστίσει ακόμα περισσότερο από το εντυπωσιακά ακριβό Prodrive P25 (δες εδώ).

Ο McRae, κρίνοντας από τα σχόλια που έκανε σε συνεντεύξεις για το αυτοκίνητο, οδήγησε το 22B αρκετά σκληρά. Ωστόσο, έχει φροντιστεί καλά, όπως τεκμηριώνεται σε ένα περιεκτικό αρχείο ιστορικού που «περιλαμβάνει κάθε τιμολόγιο για ανταλλακτικά, συντήρηση και σέρβις» από τότε που ο σημερινός ιδιοκτήτης αγόρασε το αυτοκίνητο, το 2008.

Εάν έχετε τα χρήματα για να υποβάλετε μια προσφορά ή εάν -όπως οι περισσότεροι από εμάς- είστε απλώς περίεργοι για το πού θα πουληθεί, η βασική ημερομηνία είναι η 26η Αυγούστου, όταν το 22B θα βγει στο σφυρί στο Classic Sale (δες εδώ) κατά τη διάρκεια του Silverstone Festival 2023.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportWRCΧρήστος Κίτσος

WRC | Σύστημα βαθμολόγησης FIA: Τούρι Μπέρι Μαχαλά…

Formula 1In Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolΧρήστος Κίτσος

F1 - Chinese GP: Η ιστορία του κινεζικού Grand Prix…

In Pen & InkManuscriptsΧρήστος Κίτσος

Αγωνιστικά Πορτρέτα: Νίκος Υφαντίδης

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!