MotorsportOther RacesRace News

Παν. Πρωτ. Ράλλυ Ασφάλτου: 4ος Γύρος – 44ο Ράλλυ Κρήτης [21 – 22 Οκτωβρίου 2023]

Ο ΑΟΚ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Κρήτης) το Σαββατοκύριακο 21 – 22 Οκτωβρίου, διοργάνωσε τον 4ο γύρο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου, το 44ο Ράλλυ Κρήτης.

Ο αγώνας ήταν διήμερος, είχε δυο σκέλη και οκτώ ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες). Οι συμμετοχές έφθασαν τις 32, με τέσσερα πληρώματα να ταξιδεύουν στο φιλόξενο νησί της Κρήτης.

Ο χώρος του service park του Park ferme και τις γραμματείας, ήταν στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ.Η. Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε το Σάββατο 21/10, το μεσημέρι στις 15.00, από τον χώρο του service park, με το πρώτο σκέλος να έχει δυο ειδικές διαδρομές, την «Αυγενική» των 7.14 χλμ. που έγινε δυο φορές.

Την Κυριακή 22 /10, ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος, που και αυτό είχε δυο ειδικές διαδρομές, που τα πληρώματα τις έκαναν από τρεις φορές, την «Κεράσια» των 8.32 χλμ. και την «Αγία Βαρβάρα» των 10.72 χλμ., με τον τερματισμό του αγώνα να γίνεται την Κυριακή το απόγευμα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που υπάρχουν για όλους αυτή την περίοδο, ο Α.Ο. Κρήτης θέλοντας να στηρίξει και να παρακινήσει τα πληρώματα να λάβουν μέρος στο 44ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, είχε εξασφαλίσει τις παρακάτω παροχές:

*Στα 10 πρώτα πληρώματα εκτός Κρήτης που δήλωσαν συμμετοχή:

Δωρεάν μεταφορά με ΑΝΕΚ-Bluestar από το λιμάνι του Πειραιά προς το Ηράκλειο και επιστροφή τις ημέρες του αγώνα, για το ΙΧ με το τρέιλερ και το αγωνιστικό τους πάνω.

*40% έκπτωση στα υπόλοιπα ακτοπλοϊκά εισιτήρια του πληρώματος και των μηχανικών τους σε καμπίνες (εκτός Lux) και κατάστρωμα.

*40% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των υπολοίπων οχημάτων που μπορεί να χρειαστεί κάθε πλήρωμα, εκτός από νταλίκες-φορτηγά κτλ. κατόπιν συνεννόησης με τη λέσχη.

Νικητές του αγώνα ήταν ένα πλήρωμα από το Ρέθυμνο, οι Ελευθέριος Αλυγιζάκης – Μιχαήλ Χατζηδάκης με το γνωστό Skoda Fabia Rally 2. Κέρδισαν τις πέντε από τις οκτώ ειδικές του αγώνα και πήραν τη νίκη, την δεύτερη προσωπική μετά το 2016.

Δεύτεροι τερμάτισαν οι Γεώργιος Περουλάκης – Ελευθέριος Σαρρής με Mitsubishi Lancer Evo VIII, κάνοντας έναν ήσυχο αγώνα, χωρίς να απειλούν αλλά ούτε και να απειλούνται, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις.

Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν οι Γεώργιος Αναπολιοτάκης – Αθανάσιος Τσιούκας με Ford Fiesta R5. Δεν ήταν όλα τόσο εύκολα για αυτούς, αφού αντιμετώπισαν ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα στην αρχή του δεύτερου σκέλους και έπεσαν πολύ χαμηλά στην γενική κατάταξη. Βέβαια το έλυσαν και επανήλθαν, κερδίζοντας τρεις ειδικές διαδρομές και το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Μαζί και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ασφάλτου για το 2023. Τον 5ο συνεχόμενο!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C3

Νικητές στην κατηγορία C3, ήταν τα αδέλφια Δημήτρης και Εμμανουήλ Κτιστάκης με το Peugeot 306. Επίσης ήταν νικητές και στην κατηγορία F2, ενώ με την εμφάνιση αυτή στέφθηκαν για τέταρτη φορά Πρωταθλητές F2 κλάσης C3.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Τίτος Τιτάκης – Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης με Citroen DS3.

Στην τρίτη θέση της κατηγορίας έχουμε ένα πλήρωμα από την Β. Ελλάδα. Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης από την ΛΑ Βέροιας με συνοδηγό τον Δημήτρη Κυπαρισσά με το Citroen DS3, μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση, στην πρώτη τους φορά στο νησί της Κρήτης, τερμάτισαν τρίτοι C3 και τέταρτοι στην κατηγορία F2, όπως και στην 7η θέση της γενικής κατάταξης!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C4

Στην κατηγορία C4, από τους έξι εκκινήσαντες, τερμάτισαν μόνο οι δυο!

Νικητές και Κυπελλούχοι κλάσης C4 για το 2023, οι Ανδρέας Περάκης – Κωνσταντίνος Κουρουγκιαούρης με Peugeot 206.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Ανδρέας Μαραγκάκης – Ευάγγελος Αργυρός με ίδιο αυτοκίνητο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C6

Η κατηγορία C6, ήταν αυτή με τους περισσότερους συμμετέχοντες, εννιά τον αριθμό. Πρώτοι τερμάτισαν οι Ευστράτιος Σταματάκης – Φίλιππος Φακουρέλης με Peugeot 106. Άξιος συγχαρητηρίων, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, για τον Σταματάκη, τον μοναδικό ΑΜΕΑ οδηγό ράλλυ της χώρας μας. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Μιχαήλ Πουλάκης – Γιώργος Πουλάκης με Toyota Yaris. Και στην τρίτη θέση, ένα ακόμη πλήρωμα που ταξίδεψε στο νησί, οι Νικόλαος Μανούσκος – Σπύρος Μπογδάνος με Citroen Saxo.

Στην  κατηγορία C6 συμμετείχε και ένα πλήρωμα από την Β. Ελλάδα. Οι Αλέξανδρος Αβραμίδης – Ουρανία Κυρλαγκίτση με το Citroen Saxo. Ήταν στην δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος το Σάββατο, κερδίζοντας και το δεύτερο πέρασμα από την ειδική «Αυγενική» των 7.14 χλμ., αλλά στην πρώτη ειδική διαδρομή του δεύτερου σκέλος την Κυριακή, «Κεράσια» 8.32 χλμ, εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ID PAPAS

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Αλυγιζάκης – Χατζηδάκης                          Skoda Fabia Rally 2
  2. Περουλάκης – Σαρρής                           Mitsubishi Lancer Evo VIII
  3. Αναπολιοτάκης – Τσιούκας                            Ford Fiesta R5
  4. Κτιστάκης – Κτιστάκης                                      Peugeot 306
  5. Τιτάκης – Χαλκιαδάκης                                    Citroen DS 3
  6. Νικολιδάκης – Πετούσης                                   Peugeot 106
  7. Κωνσταντινίδης – Κυπαρισσάς                        Citroen DS 3
  8. Καζανας – Μακράκης                                  Mitsubishi Lancer
  9. Φραντζεσκάκης – Κλαριδόπουλος                   Ford Fiesta
  10. Καφετζάκης – Προβιδάκης                               Peugeot 106