Auto NewsNews

Ντεμπούτο με 1.030 άλογα για τις Ferrari SF90 XX Stradale και Spider [video]

Όλα τα προηγούμενα μοντέλα XX της Ferrari ήταν αποκλειστικά για την πίστα, αλλά αυτό άλλαξε με τα πρόσφατα αποκαλυφθέντα SF90 XX Stradale και SF90 XX Spider…

Οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν αυτά τα πιο ισχυρά μοντέλα σε δημόσιους δρόμους. Ωστόσο, η Ferrari τα διατηρεί σπάνια φτιάχνοντας μόλις 799 Stradale και 599 Spider!

Και τα δύο μοντέλα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν έναν V8 4,0 λίτρων κινητήρα με διπλό turbo και υποβοήθηση από τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο για τον μπροστινό άξονα και έναν μεταξύ του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων. Η ισχύς αυξάνεται σε συνολικά 1.030 ίππους, έναντι 1.000 ίππων για το βασικό SF90 Stradale.

Από μόνος του, ο V8 στο SF90 XX Stradale αποδίδει 796 ίππους για 779 ίππους στην προηγούμενη έκδοση. Ο κινητήρας διαθέτει νέα έμβολα, ειδική κατεργασία του θαλάμου καύσης και γυαλισμένους αγωγούς εισαγωγής και εξαγωγής, ενώ ο σωλήνας εισαγωγής έρχεται πιο κοντά στο διάφραγμα της καμπίνας για να μεταφέρει περισσότερο τον ήχο του κινητήρα στην καμπίνα!

Παράλληλα, οι μηχανικοί εξάλειψαν επίσης το δευτερεύον σύστημα αέρα μειώνοντας 3,5 κιλά βάρους.

Οι ηλεκτροκινητήρες πέρασαν επίσης από αναβάθμιση ισχύος για να αποδώσουν συνολικά 232 ίππους έναντι των 220 ίππων στην προηγούμενη έκδοση. Η χωρητικότητα της μπαταρίας παραμένει στις 7,9 κιλοβατώρες. Όταν λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, η αυτονομία εξακολουθεί να είναι 25 χιλιόμετρα και η τελική ταχύτητα στην ηλεκτρική λειτουργία παραμένει αμετάβλητη στα 135 χλμ./ώρα.

Υπάρχει μια νέα επιπλέον λειτουργία ώθησης από τους ηλεκτρικούς κινητήρες όταν το SF90 XX βρίσκεται σε κατάσταση οδήγησης Qualifying. Το σύστημα προσθέτει περισσότερη ισχύ όταν βγαίνετε από μια στροφή και η Ferrari ισχυρίζεται ότι το χαρακτηριστικό αυτό μειώνει τους χρόνους γύρω από την πίστα του Fiorano κατά 0,25 δευτερόλεπτα, ενώ η μπαταρία έχει αρκετή ισχύ για να παρέχει έως και 30 τέτοια «μπουσταρίσματα» ισχύος.

Όσο αφορά στο κιβώτιο, αυτό εξακολουθεί να είναι μια μονάδα διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων, με το αναθεωρημένο λογισμικό όμως να προσθέτει θόρυβο κατά την αλλαγή σχέσεων, παρόμοιο με τον ήχο της εξάτμισης όταν σηκώνετε το γκάζι στις υψηλές στροφές.

Από άποψη επιδόσεων, και τα δύο μοντέλα φτάνουν τα 100 χλμ./ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα και έχουν τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα!

Ταυτόχρονα, το SF90 XX Stradale έχει βελτιωμένη πέδηση από επανασχεδιασμένες μπροστινές δαγκάνες με καλύτερη ψύξη. Οι πίσω δίσκοι μεγαλώνουν στα 390 χλστ. αντί για τους υπάρχοντες των 360 χλστ., ενώ ένας νέος ελεγκτής ABS EVO συνεργάζεται με τον αισθητήρα 6W-CDS για να υπολογίζει την ταχύτητα του οχήματος και στη συνέχεια να υπολογίζει τη σωστή κατανομή πέδησης.

Εμφανισιακά τώρα, η Ferrari τροποποιεί το SF90 XX Stradale για να φαίνεται πιο επιθετικό από το τυπικό μοντέλο. Ένας μεγαλύτερος μπροστινός διαχωριστής κατευθύνει τον αέρα κάτω από το αυτοκίνητο για να διοχετεύσει τη ροή στο επανασχεδιασμένο αμάξωμα. Έτσι, η εταιρεία αναφέρει ότι παράγει πάνω από 45 κιλά περισσότερη δύναμη στα 250 χλμ./ώρα σε σχέση με το κανονικό μοντέλο.

Οι εσωτερικές αλλαγές είναι πιο μικρές. Το SF90 XX διαθέτει ταμπλό Alcantara και πολλές επενδύσεις από ανθρακονήματα. Ο επιλογέας αλλαγής ταχυτήτων είναι πιο μπροστά. Τα καθίσματα είναι σε μονοκόμματο σχέδιο, αλλά η ελαστική επένδυση συνδέει το επάνω και το κάτω τμήμα, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να προσαρμόσουν την πλάτη.

Τέλος, το SF90 XX Spider είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοιο με το SF90 XX Stradale, εκτός από το ότι η οροφή του μπορεί να ανοίξει σε 14 δευτερόλεπτα…

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!