MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Β. Ελλάδος: 3ος Γύρος – Ράλλυ Φίλιππος [04 – 05 Νοεμβρίου 2023]

Ο αγώνας στον Κωνσταντινίδη και το κύπελλο στον Στεργιάδη…

Το Σαββατοκύριακο 4 – 5 Νοεμβρίου διοργανώθηκε από την ΛΑ Βέροιας ο 3ος γύρος του Κυπέλλου Β. Ελλάδος. Το 26ο Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος, με έδρα την φιλόξενη πόλη της Βέροιας…

H ΛΑ Βέροιας φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυση της! Μισό αιώνα αγωνιστικής λειτουργίας! Μισό αιώνα δίνει το παρών στο μηχανοκίνητο χώρο της Β. Ελλάδος!

Και το Σάββατο λοιπόν που μας πέρασε, έγινε το απόγευμα ο τεχνικός και διοικητικός έλεγχος πληρωμάτων και αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις του Ι.ΚΤΕΟ Βέροιας (Μαυρίδης – Ψαρράς) στη Νέα Περιφερειακή Οδό Βέροιας.

Και την ίδια μέρα το βράδυ έγινε η πανηγυρική εκκίνηση από το κέντρο της πόλης, από την οδό Ελιάς. Οι συμμετοχές έφθασαν το νούμερο 22 και ήταν αυτές που έκριναν τον Κυπελλούχο Β. Ελλάδος για το 2023.

Ο αγώνας είχε μια ειδική διαδρομή που τα πληρώματα την έκαναν δυο φορές. Την γνωστή ασφάλτινη ειδική «Πολυδένδρι» των 19 χλμ. Η εκκίνηση δόθηκε την Κυριακή το πρωί από την πλατεία Δημαρχείου και στον ίδιο χώρο έγινε το μεσημέρι ο τερματισμός του αγώνα και η τελετή της απονομής των επάθλων στους νικητές, ενώ ο χώρος του service park ήταν δίπλα στην τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα, σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Πολύ καλή εμφάνιση για άλλη μια φορά για τους Κωνσταντινίδη – Κυπαρισσά με το Citroen DS3. Έγραψαν πρώτο χρόνο και στα δυο περάσματα και μάλιστα στο πρώτο πέρασμα έκαναν και τον χρόνο του αγώνα 10΄.21΄΄.88 και πήραν τη νίκη.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Καλούδης – Τοπούζης με Mitsubishi Lancer Evo IX. Μετά από αρκετό χρόνο αποχής ξαναεμφανίστηκαν και έδειξαν ότι είναι πάντα μάχιμοι.

Τρίτοι τερμάτισαν οι Γεροδήμος – Παπαθωμάς με Opel Astra H.

Πίσω τους, στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Βεροιώτες Στεργιάδης – Γαζγάζης με Peugeot 106. Τι να πούμε γι’ αυτά τα παιδιά. Πολύ γρήγοροι σε όποιον αγώνα και αν συμμετείχαν φέτος και φυσικά πολύ καλή εμφάνιση μέσα στην πόλη τους, ενώ με την 4η θέση γενικής κατάταξης, είναι Κυπελλούχοι Β. Ελλάδος, Κυπελλούχοι F2 και κατηγορίας C5 για το 2023.

Ένα ακόμη Mitsubishi Lancer Evo IX, βρέθηκε στην 5η θέση γενικής με τους Σωτηριάδη – Καλίγκο. Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση από το πλήρωμα από την Θεσσαλονίκη, ενώ είναι και Κυπελλούχοι κατηγορίας C2 για το 2023.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C3

Πρώτοι στην κατηγορία C3 με τις περισσότερες συμμετοχές αλλά και στην πρώτη θέση του αγώνα, τερμάτισαν οι Κωνσταντινίδης – Κυπαρισσάς με Citroen DS3.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Παρασκευαίδης – Σαρητσόγλου με Citroen ZX Kit car.

Πίσω τους σε χρόνο λιγότερο του ενός δευτερολέπτου, 0.99 για την ακρίβεια, τερμάτισαν οι Μπαξεβανάκης – Μπέμπης με Honda Civic, πραγματοποιώντας ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση, ενώ στην 4η θέση τερμάτισαν οι Βάτσος – Κυρλαγκίτση με Renault Clio R3, που είναι και οι φετινοί Κυπελλούχοι Β. Ελλάδος της κατηγορίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C5

Την κατηγορία C5 κέρδισαν το πλήρωμα από την ΛΑ Βέροιας ΟΙ Στεργιάδης – Γαζγάζης με Peugeot 106, που είναι αντίστοιχα και Κυπελλούχοι της κατηγορίας αλλά και της F2 για φέτος.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ένα πολύ αγαπητό πλήρωμα από την Χαλκιδική, οι Μαυρουδής – Καραβασιλικός με Citroen C2 και το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσαν οι Δήμος – Ντίτορας με Citroen Saxo.

Τέταρτοι τερμάτισαν οι Ρακιτζής – Κομμάτας με Peugeot 206 στον δεύτερο τους αγώνα ράλλυ, ξεπερνώντας κάποια μικροπροβλήματα, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης.

Η ΛΑ Βέροιας γιορτάζοντας τα 50 της αγωνιστικά χρόνια διοργάνωσε έναν καλό – επιτυχημένο αγώνα, με πολλούς θεατές και πολύ θέαμα από τους αγωνιζόμενους που έκαναν ότι μπορούσαν για να τους ικανοποιήσουν.

Βέβαια μικροπροβληματάκια υπήρξαν, όπως άλλωστε και σε κάθε αγώνα, αλλά αντιμετωπίστηκαν έγκυρα από τα στελέχη της ΛΑ Βέροιας. Στελέχη που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αρκετό καιρό πριν αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα για να υπάρχει αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα.  Έτσι λοιπόν, με την απονομή επάθλων στο χώρο του δημαρχείου της Βέροιας, έκλεισε αγωνιστικά η χρονιά, με τον καλύτερο τρόπο για την ΛΑ Βέροιας, αφού νικητής του αγώνα και Κυπελλούχοι 2023 είναι μέλη της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Errick Ricky Photography

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Κωνσταντινίδης – Κυπαρισσάς           Citroen DS3
  2. Καλούδης – Τοπούζης               Mitsubishi Lancer Evo IX
  3. Γεροδήμος – Παπαθωμάς                   Opel Astra H
  4. Στεργιάδης – Γαζγάζης                       Peugeot 106
  5. Σωτηριάδης – Καλίγκος            Mitsubishi Lancer Evo IX
  6. Κατσιώνης – Θεοφανίδης                  Citroen Saxo
  7. Παρασκευαίδης – Σαρητσόγλου  Citroen ZX Kit car
  8. Μπαξεβανάκης – Μπέμπης                Honda Civic
  9. Γορίτσας – Σπύρου                          Mitsubishi Evo X
  10. Μαυρουδής – Καραβασιλικός            Citroen C2
Related posts
MotorsportRace News

Crosscar Κιλκίς: Δοκιμαστικά στις 27 - 28 Απριλίου ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος…

MotorsportWRC

WRC: 4ος Γύρος - Ράλλυ Κροατίας [18 - 21 Απριλίου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - 50ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού [20 - 21 Απριλίου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!