MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος – Ράλλυ Αλμυρός [10 – 11 Ιουνίου 2023]

Για δεύτερη φορά ο Καμπύλης κερδίζει στον Αλμυρό…

Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας, Ο.Μ.Α.Θ., διοργάνωσε στις 10 – 11 Ιουνίου, το 5ο Ράλλυ Αλμυρός, που προσμετρούσε στο Κύπελλο Β. Ελλάδος, αλλά και στο Νοτίου Ελλάδος.

Ο τεχνικός και διοικητικός έλεγχος έγινε το Σάββατο 10 Ιουνίου το πρωί, στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, όπου το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 19.00 έγινε και η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα. Το service park ήταν στο χωριό Σούρπη, ενώ ο τερματισμός του αγώνα έγινε την Κυριακή το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Αλμυρού. Χώρος όπου έγινε και η τελετή απονομής των επάθλων των νικητών.

O αγώνας είχε δυο ειδικές διαδρομές, την Άγιοι Θεόδωροι – Πτελεός – Σούρπη με 12.65 χλμ που έγινε δυο φορές και την ειδική διαδρομή Νηές με 6.08 χλμ που έγινε τρεις φορές, σύνολο πέντε ειδικές.

Συμμετοχή δήλωσαν 29 πληρώματα από όλη την Ελλάδα, από τα οποία ξεκίνησαν τα 25. Νικητές του αγώνα ήταν οι Παναγιώτης Καμπύλης – Σταύρος Σταμέλος με το Skoda Fabia S2000, πετυχαίνοντας την δεύτερη τους νίκη στον αγώνα.

Βέβαια να πούμε ότι την πρώτη ειδική διαδρομή την κέρδισαν οι Γιώργος Γεροδήμος – Σωτήρης Γρηγορίου με το Opel Astra H OPC, αλλά στην δεύτερη ειδική εγκατέλειψαν από ημιαξόνιο και έτσι η μάχη ανάμεσα σε αυτούς και το πλήρωμα του Skoda δεν έγινε.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Απόστολος Βλάχος – Νίκος Λαγκάνης με Mitsubishi Lancer Evo IX. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Αθανάσιος Στεργιάδης – Παναγιώτης Γαζγάζης με Peugeot 106 S16, κερδίζοντας και την κατηγορία F2 αλλά και την C5.

Μπορεί η μάχη για την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης να μην έγινε, έγινε όμως μεγάλη μάχη για την 3η θέση της γενικής και για την νίκη στις κατηγορίες F2 και C5. Εδώ να σημειώσουμε ότι το πλήρωμα από την Βέροια, έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, οδήγησαν πολύ γρήγορα και βγήκαν νικητές μετά από πέντε ειδικές διαδρομές, με απίστευτο συναγωνισμό, ανάμεσα σε αυτούς, τους Βολιώτες Μιχαήλ – Κορίνθιο με ίδιο αυτοκίνητο και τα αδέλφια Καραθανάση από την Αθήνα με το Honda Civic Type R.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C5

Νικητές στην κατηγορία C5 όπως προαναφέραμε και πιο πάνω, ήταν οι 3οι γενικής κατάταξης Στεργιάδης Αθανάσιος – Παναγιώτης Γαζγάζης με το Peugeot 106 S16. Μια πολύ καλή εμφάνιση σε μια κατηγορία με πολύ έντονο συναγωνισμό, ενώ ένα ακόμη Peugeot 106 S16 με τους Σταμάτη Μιχαήλ – Γρηγόρη Κορίνθιο τερμάτισε στην 2η θέση της κατηγορίας, μόλις 3.86 δευτερόλεπτα πίσω από τους νικητές, με τα αδέλφια Νίκος και Βασίλης Καραθανάσης και ένα Honda Civic Type R, να συμπληρώνουν το βάθρο της κατηγορίας. Να σημειώσουμε ότι τα τρία αυτά πληρώματα ήταν και οι νικητές της κατηγορίας F2.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C4

Οι Θεσσαλονικείς Θεόφιλος Κατσιώνης – Χρήστος Θεοφανίδης με Citroen Saxo VTS, ήταν οι νικητές στην κατηγορία C4. Ο Πρωταθλητής στα καρτ, Θεόφιλος, οδήγησε γρήγορα και πήρε τη νίκη, παρόλο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο κιβώτιο ταχυτήτων (έμειναν χωρίς την 5η ταχύτητα στο κιβώτιο, γράφοντας παρόλα αυτά χρόνους γενικής), παίρνοντας ταυτόχρονα και την 4η θέση στην F2.

Δεύτεροι τερμάτισαν οι Δημήτριος Διαμαντής – Ανδρέας Μασιάλας με Toyota Corolla AE86.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C3

Ο οδηγός από το Κιλκίς, Νίκος Βάτσος με συνοδηγό την Μαρία Κυρλαγκίτση με ένα Renault Clio R3, ήταν οι νικητές στην κατηγορία C3. Έκαναν ένα πολύ γρήγορο πρώτο σκέλος, εξασφάλισαν μια καλή διαφορά από τους «διώκτες τους» και πήραν τη νίκη συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Εμμανουήλ Κατσαρέλιας – Ανδρέας Στεργίου με VW Golf, οι οποίοι αντεπιτέθηκαν στο δεύτερο σκέλος κερδίζοντας το, αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρουν τη νίκη.

Τρίτοι τερμάτισαν οι Παντελής Τζικόπουλος – Παναγιώτης Πανταζόπουλος με Renault Clio Sport, οι οποίοι κινήθηκαν και αυτοί με την σειρά τους αρκετά γρήγορα, πιέζοντας τους πρωτοπόρους.

Στην κατηγορία συμμετείχε και το περιοδικό μας, AutoMoto, με πλήρωμα τον γιατρό, Βασίλη Φυγκιώρη στο τιμόνι και τον υπογράφοντα Χρήστο Κίτσο στην θέση του συνοδηγού, με ένα Opel Ascona B. Δυστυχώς όμως δυο προβλήματα, ένα στην πρώτη ειδική Νηές και ένα στο δεύτερο πέρασμα από τους Αγίους Θεωδόρους, δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε την εμφάνιση που θα θέλαμε. Έτσι, τερματίσαμε τελικά στην 5η θέση της κατηγορίας C3 και στην δεύτερη της κλάσης C3/E11.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C2

Πρώτοι τερμάτισαν οι Απόστολος Βλάχος – Νίκος Λεγαντής με Mitsubishi Lancer Evo IX. Στην δεύτερη θέση της κατηγορίας τους ακολούθησαν οι Θεσσαλονικείς Νίκος Σωτηριάδης – Αθανάσιος Καλίγκος με ίδιο αυτοκίνητο, κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη τους συμμετοχή στον αγώνα. Και τρίτοι ήταν οι Άκης Παναγιωτόπουλος – Πάνος Νταής με Subaru Impreza WRX N10.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ID PAPAS

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Παναγιώτης Καμπύλης – Σταύρος Σταμέλος         Skoda Fabia S2000
  2. Απόστολος Βλάχος – Νίκος Λεγαντής                   Mitsubishi Lancer Evo
  3. Αθανάσιος Στεργιάδης – Παναγιώτης Γαζγάζης     Peugeot 106 S16
  4. Σταμάτης Μιχαήλ – Γρηγόρης Κορίνθιος                  Peugeot 106 S16
  5. Νίκος Καραθανάσης – Βασίλης Καραθανάσης     Honda Civic Type R
  6. Θεόφιλος Κατσιώνης – Χρήστος Θεοφανίδης         Citroen Saxo VTS
  7. Νίκος Σωτηριάδης – Αθανάσιος Καλίγκος         Mitsubishi Lancer Evo IX
  8. Νίκος Βάτσος – Μαρία Κυρλαγκίτση                          Renault Clio R3
  9. Εμμανουήλ Κατσαρέλιας – Ανδρέας Στεργίου             VW Golf III
  10. Άκης Παναγιωτόπουλος – Πάνος Νταής             Subaru Impreza WRX N10

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
MotorsportOther RacesRace News

Παν. Πρωτ. Αναβάσεων: 3η Ανάβαση Ψάθας [27 - 28 Απριλίου 2024]

HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportWRCΧρήστος Κίτσος

WRC | Σύστημα βαθμολόγησης FIA: Τούρι Μπέρι Μαχαλά…

MotorsportRace News

Crosscar Κιλκίς: Δοκιμαστικά στις 27 - 28 Απριλίου ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!